Politică

MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE, LA BERLIN SI LA MUNCHEN S-AU TERMINAT “SI CIOCOLATA SI URSULETII”: Germania reintroduce controalele la frontieră

2ca9fcc2372fec29810f6a706700acfe_0Potrivit mass media germane, ministrul de interne german Thomas de Maiziere urmează să facă o declarație de presă cu privire la criza refugiaților la ora locală 17:30 (ora 18.30), potrivit serviciilor sale de presă.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său și “toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele“. Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

Germania își închide frontierele cu Austria“, scrie la rândul său pe pagina online cotidianul Bild.

Oraşul Munchen a ajuns la limita capacităţii sale de primire, avertizează poliţia germană

AFP amintește că, în numai două săptămâni, 63.000 de refugiați au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, orașul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturație. În noaptea de sâmbătă spre duminică, unii refugiați, care au venit cu trenul din Austria după ce au traversat Balcanii, s-au văzut nevoiți să doarmă sub cerul liber și chiar pe jos.

Germania, care se așteaptă în acest an la o cifră-record de 800.000 de solicitanți de azil, se confruntă cu un aflux fără precedent de refugiați, mai ales după ce a decis să nu-i mai returneze pe refugiații sirieni în țările prin care au intrat în Uniunea Europeană, unde aceștia ar fi trebuit să se înregistreze, potrivit Regulamentului Dublin.

Sursa: Fluierul.ro

Abonează-te la newsletter