Unde dai si unde crapa? Rares Bogdan, la „Jocuri de putere”, a incercat sa-l stoarca pe Gabriel Oprea de o informatie cheie, privind debarcarea lui Victor Ponta. Si daca nu cumva UNPR ii da branci. Cand colo, generalul cu patru stele a aruncat, pe piata, bomba:”Romania este un stat militarizat”. Ce semnificatie are aceasta afirmatie?
Daca Gabriel Oprea se tine sau nu de cuvant in relatia sa de prietenie cu Victor Ponta sau in sustinerea actualei majoritati, este evident o tema provocatoare. De raspunsul la asemenea intrebare depinde intreg raportul de forte politice din acest an. Insa, chestiunea legata de militarizarea statului, mi se pare a fi, de la mare distanta, mult mai relevanta. Si mai importanta.
Cum a spus Gabriel Oprea? „Am guvernat ca un general. Militareste si eficient.” In alte puncte ale dialogului, a revenit asupra temei, insistand asupra faptului ca, asa cum s-a exprimat, fara ezitari, „Romania s-a militarizat”. „Sau ca statul s-a intarit”. Sau ca, in Parteneriatul Euro-Atlantic, aflandu-ne in vecinatatea unei zone de razboi, Romania se bazeaza din ce in ce mai mult pe capacitatea si capabilitatea serviciilor secrete. Ca el unul este, nu numai un general cu patru stele, doua de la Iliescu si doua de la Basescu, ci si un viceprim-ministru, a carui sarcina este de a sprijini serviciile secrete.
Afirmatiile de mai sus sunt lansate nu de un comentator oarecare al politicii de la Bucuresti. Si nici macar de un ziar important de pe mapamond. Ele vin chiar din gura unui oficial de rang foarte inalt al Executivului Romaniei. Un viceprim-ministru care a fost, pana zilele trecute, si premier interimar. Si care, asa cum se spune – eu unul sustin de mai mult timp aceasta teza – are toate sansele de a ocupa, dupa caderea lui Ponta, functia de premier. Ei bine, se oficializeaza astfel un fapt de care ma temeam si despre care am scris, pentru prima data, in urma cu mai bine de o luna. Romania s-a militarizat.
Daca asa stau lucrurile si asa stau atunci, de aici decurg o serie intreaga de consecinte, infinit mai importante decat faptul pe care l-am aflat tot aseara, ca Romania cumpara a doua escadrila de aeronave multirol F16. Suntem, in acest moment, singurul stat din Parteneriatul Euro-Atlantic unde, iata, se accepta, in mod oficial, ideea militarizarii. Ce inseamna asta?
Se confirma faptul ca principala institutie a statului democratic, Parlamentul, a fost supusa, insistent si consistent, unui asalt, in vederea anihilarii ei. Asadar, nu intamplator si nu pur si simplu fiindca deputatii si senatorii sunt simple oi de teracota, Parlamentul Romaniei a fost transformat intr-o forma fara continut. A existat in acest sens un obiectiv precis si au existat forte in interiorul statului roman si din afara celor trei puteri fundamentale care si-au asumat aceasta opera de distrugere. In mod programatic. Pornind de la ideea sau de la pretextul existentei la granite de est a unui potential pericol pentru siguranta nationala. Si cum altfel ar fi putut fi demantelat Parlamentul, decat prin eliminarea unor parlamentari, prin punea altora la stalpul infamiei, prin decredibilizarea institutiei, prin blocarea programatica a rolului ei legislativ si de cenzor al celorlalte doua puteri ale statului.
Dar militarizarea inseamna ceva mai mult. Inseamna infiltrarea masiva a presei cu ofiteri acoperiti astfel incat, masinaria de cenzura si de propaganda a statului sa functioneze din ce in ce mai bine. Justitia a devenit, la randul ei, asa cum de altfel a afirmat un alt general de la SRI, un camp tactic al serviciilor secrete. Aceasta operatiune nu poate fi facuta altfel decat prin infiltrare, subordonare, influentare, santaj si pedepsire a magistratilor care, eventual, nu se conformeaza. Pana acolo, instrumentul predilect al serviciilor secrete a fost DNA. In fine, a treia putere in stat, Executivul, a fost si ea infiltrata la varf, la propriu si la figurat, cu uniforme, epoleti si duble identitati si, atunci cand cineva nu s-a supus comenzilor a fost spulberat.
Atata timp insa cat Constitutia nu a fost suprimata, cat timp legea fundamentala exista, iar oficialii statului jura ca o vor respecta, aceasta militarizare a statului de drept, indiferent de ce pretext al interesului national este utilizat, nu poate fi definita altfel decat rezultatul unui complot al generalilor.
Autor: Sorin Rosca Stanescu
Sursa: Sorin Rosca Stanescu Blog
Parlamentul a fost scos de unde trebuia sa fie ca asa a vrut cineva si nu pentru ca este format in covarsitoarea sa majoritate din hoti si ticalosi, da ? Mai nea Cutare, manipuleaza, te rog la alta masa ca eu n-am marunt ! Si lasa parlamentarii sa-si voteze in continuare legi, salarii si pensii babane, lasa-i sa doarma linistiti in sala parlamentului, nu-i deranja de la vizionarea on line a filmelor , da-le pace sa-si rezolve din sala de plen treburile firmelor lor. Trist e ca multi dintre cei care citesc nu se prind cum ii duci ca pe boi de lant. De fapt lor te si adresezi si – iata – nu ma pot abtine sa-mi vad de ale mele.
E preferabila oricand o dictatura clara,pe fata,fie si militara decat mitul”statului de drept”si”democratiei”sinonime jafului national,vanzarii si devalizarii tarii de mizerabila clasa politica mafiota.La care se adauga distrugerea industriei,agriculturii si sistemului de irigatii,instrainarea cvasi-gratuita a resurselor,a exploatarii utilitatilor si serviciilor publice cat si pauperizarea clasei mijlocii.Macar dictatorii stiu(daca au invatat ceva din istorie)ca le vine si lor randul.Nimic nu e pt.totdeauna iar azi istoria se grabeste.Dar prostii nu se termina,mama lor e mereu gravida.Oricum Romania de 25 de ani nu mai este condusa efectiv de romani si nici in interesul romanilor.Sper ca nu ne-a fost pregatita iar vreo “revolutie”,cu sange,haos social,mizerie generalizata etc.dupa modelul Ucrainei.Desi sunt semne…