Politică

Mic manual de distrugere a unui stat

debt_truth_commissionAm citit ieri acest interviu incendiar şi mă bucur că a fost parţial tradus. Esenţial este să înţelegem cu toţii un lucru: NU EXISTĂ DEMOCRAŢIE, tot ce se întâmplă cu Grecia a scos la iveală cele mai infernale orori ale sistemului care a creat acest hibrid totalitar care se cheamă Uniunea Europeană. Există un singur pol de putere – Germania – care joacă la mai multe capete: cu SUA – pentru că este obligată de vasalitatea faţă de învingători -, care a invest-o cu puterea absolută în Uniune, pentru că un astfel de mecanism dictatorial are nevoie de capacitatea de sinteză a unui stat care a distrus în două rânduri continentul European şi a bulversat lumea; cu Rusia cu care are un trecut istoric de relaţii duale, de prădători în haită comună şi de ură reciprocă.

Îşi joacă şi propria carte, însă poporul german este deliberat distrus din interior de cariile ideologiilor sexo-marxiste (educaţie gender, homosexualism etc) şi multiculturaliste.

Dar să revenim la subiect: Comisia Europeană, care hotărăşte destinele statelor europene, nu are absolut nicio legitimitate juridică. NICIUNA! Este un construct tipic totalitar care nu da seama nimănui de actele sale. Ca şi aşa zisul “preşedinte al UE” nimeni nu alege pe nimeni, este un club de iniţiaţi (în care unii lideri sunt foşti maoişti, alţii troţkişti, alţii fără bacalaureat) care decid preferențial soarta continentului.

Sistemul este creat pentru demantelarea persoanei umane şi a statelor naţionale.

Uimirea lui Varoufakis este aceea că el a încercat o abordare economică a problemei şi nu exista un feedback normal: ei discutau strict pe argumente politice.

Cum funcţionează sistemul autocratic? Băncile falimentează statele, vin apoi prădătorii să cumpere pe mai nimic activele din economie, cumpără băncile naţionale şi iau banii “datoraţi” de pe spatele mujicilor, pentru că, nu-i aşa, austeritatea este singura solutie pe lângă cumpărarea pe nimic a părţilor valide din economiile naţionale ale statelor “slabe”, bune de colonizat. Totul cu complicitatea politicienilor corupţi (care primesc procente mici din tain) şi a serviciilor secrete care supervizează tranzacţiile şi fac dosare prin care sunt şantajaţi ulterior factorii de decizie.

Patternul probabil că vă este cunoscut.

R: Care este cea mai mare problemă cu modul în care funcţionează Eurogrup?

Yanis Varoufakis: Să vă dau un exemplu. A fost un moment în care preşedintele Eurogrup a decis să acţioneze împotriva noastră şi să ne oprească. A făcut cunoscut faptul că Grecia era în drum spre ieşirea din zona Euro. Există o convenţie potrivit căreia comunicatele trebuie să vină din partea tuturor, unanim, iar preşedintele nu poate decide singur o reuniune a Eurogrup şi excluderea unui stat membru. El a spus: „Sunt sigur că pot face asta”. Aşa că am cerut o opinie legală. Toată lumea s-a oprit pentru 5-10 minute, oficialii au început să vorbească între ei, la telefon, iar unii dintre ei, experţi juridici, mi-au spus că Eurogrupul nu există legal, nu există niciun tratat care să fi pus bazele acestui grup.

Aşa că avem un grup inexistent care are cea mai mare putere să decidă vieţile europenilor. Nu răspunde nimănui, pentru că nu există legal. Nu este păstrată nicio minută. Totul e confidenţial. Niciun cetăţean nu ştie ce se vorbeşte în interior. Sunt decizii de viaţă şi de moarte şi nimeni nu este obligat să răspundă în faţa nimănui.(…)

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu cred ca “bancile falimenteaza statele”, ci lacomia oamenilor (politicienilor). La fel e si in cazul persoanelor fizice – care se imprumuta cu nemiluita si apoi ies in strada si il injura pe Isarescu atunci cand creste francul elvetian sau rata dobanzii, de parca ala i-a pus sa ia credite.

  • stiu de foarte multi ani cum procedeaza aceasta UE- si cine sunt ; fost nazisti si alte lichele- nimic adevarat nu exista in interiorul acestei ue- o rusine – si o mai mare prostie este ca europenii nu fac nimic pentru a distruge ceea ce nu exista

  • @Titel : Ba dimpotriva sistemul financiar-bancar actual falimenteaza si santajeaza statele. Nu se poate explica cum 1% cei mai bogati oameni ai planete si-au triplat bogatia pe timpul actualei crizei. Si mai au inca de incasat pe baza saraciei miliarde de miliarde de euro si dolari.

  • @ Lupu
    Daca politicienii nu ar lua credite cum le-ar mai cere ceva bancile ? Dar daca se imprumuta la greu sa dea pensii si salarii bugetare nu-i normal sa ajunga in sapa de lemn ca grecii ?

    Poti explica tu cum si-au triplat aia bogatia? care-i legatura dintre criza si “miliarde de miliarde…”, ai argumente sau…vorbim vorbe