Politică

Mercenari americani coordonează şi conduc trupele guvernamentale în estul Ucrainei

the_us_army_-_marksmanship_training_a1wAproximativ 400 de mercenari de la o firmă americană operează în Ucraina alături de militarii şi poliţia ucrainene, în operaţiunile împotriva separatiştilor proruşi, scrie ziarul german Bild am Sonntag.

Potrivit unor informaţii, care au la bază comunicaţii radio între centre de comandament ale armatei ruse, interceptate de către Agenţia americană de supraveghere NSA şi transmise serviciilor secrete germane BND, mercenarii americani coordonează şi conduc operaţiunile de gherilă împotriva separatiştilor proruşi în zona enclavei Slaviansk.

Aceşti 400 de mercenari lucrează pentru Academi, mai cunoscută sub fostul nume – Blackwater, o firmă de securitate care a fost privată de contractul cu armata americană în Irak, în urma unui atac armat comis asupra unor civili, în 2007, precizează Bild am Sonntag.

Publicaţia precizează totodată că nu ştie cine a încheiat contractul cu Academi.

Bild am Sonntag scrie că Rusia a denunţat, în urmă cu câteva săptămâni, prezenţa unor mercenari americani alături de trupe guvernamentale ucrainene, o acuzaţie dezminţită la jumătatea lui martie de către Geoffrey Pyatt, ambasadorul american la Kiev.

Publicaţia a dezvăluit săptămâna trecută că agenţi CIA şi FBI ajută Kievul să pună capăt rebeliunii din estul Ucrainei şi să implementeze un dispozitiv de securitate eficient, dar fără să se angajeze în mod direct în confruntări.

Autor: Valentin Vidu

Sursa:  Mediafax

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • I-ati numarat pe americani! Dar câți ruși din trupele speciale sunt? Eu zic să-i numărați și cred că numărul lor va fi mult mai mare.

  • Atunci când o MINORITATE gălăgioasă încearcă să se impună în faţa majorităţii, trebuie luate măsuri de calmare aminorităţii. Ruşii nu sunt majoritari în nici-o regiune Ukraineană, doar în estremul est sunt cea mai numeroasă minoritate. În transnistria Moldovenii sunt cea mai numeroasă minoritate, dar vocea lor nu contează, pentru că Ruşii, a treia minoritate sunt susţinuţi militar de Moscova. Minciuni şi duble măsuri. Ăştia sunt ruşii şi nu se vor schimba.

  • Era evident ca Dna Nuland trimite “mercenari” fara insemne care sa coordoneze operatiunile acolo dupa ce armata ucraineana,privata si de sapun nu a facut nicio branza,retragandu_se dupa cateva zile..idiotului spalat pe creier de mai jos:Putin nu au nevoie sa trimita rusi acolo pentru ca aia care lupta acolo,surpriza, sunt tot rusi!

  • Mercenarii americani trebuie prinsi si executati public de catre luptatorii prorusi!Acesta este tratamentul cel mai bun pentru criminalii americani care-si baga nasul peste tot!