Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Membru PNL despre Avram Iancu: ”Un criminal descreierat, iar românii care-l apără pe Iancu, mari dobitoci.”

Un membru al PNL Brașov, Mihai Codruț Nanu, a postat un mesaj pe contul său de Facebook (în 2015) în care afirmă că Avram Iancu este „un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus”. Mesajul său vine ca urmare a reacției virulente a opiniei publice la faptul că președintele Iohannis nu a promulgat legea prin care Avram Iancu era declarat erou național. Aceștia sunt numiți „dobitoci” de către politicianul PNL.

s604x0_avram_iancu

Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruț Nanu afirmă că Iancu era „descreieratul ăsta„, iar revoluționarii săi erau „proștii aia de țărani români”.

Declarațiile lui Mihai Codruț Nanu nu sunt surprinzătoare acesta având la coperta de facebook un steag al „Transilvaniei” independente, în care comentează în termeni negativi unirea de la 1918.

Blogul său este recomandat pe pagina oficială a PNL Brașov la categoria „bloguri liberale”.

Afirmațiile lui Nanu despre Iancu sunt preluate din teoriile istoricului Marius Diaconescu,  cel care făcut studii postuniversitare la Universitatea “Eötvös Loránd” din Budapesta, Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Şcoala de Doctorat din cadrul Secţiei de Istorie, specializarea în cadrul Catedrei de Istorie Medievală şi Premodernă a Ungariei.

Marius Diaconescu a fost contracarat atât de istoricul George Damian, cât și de profesorul Ioan Bolovan. Acesta din urmă îl acuză pe Marius Diaconescu de grave lacune istorice şi istoriografice”!

mihai-nanu-avram-iancumihai-nanu-injura-romaniimihai-nanu-recomandat-pnl

Autor: Mihai Somanescu

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca ma-sa il avorta la nastere pe acest Gunoi uman, eram si noi mai castigati, dar si el, caci n-ar mai fi facut “umbra pamantului”.
    Intreb si eu : oare daca i se administreaza acestui neanderthalian, tratament antirabic(fiind ros de turbare asupra a tot ce este romanesc), credeti ca mai are vreo sansa sa se vindece? Eu, nu cred.

  • Nu-i ciudat sloganul asta cu USR, uniti salvam tara, dupa ce in prealabil, uniti il ingropam pe IANCU, capitala umbland la apa si caldura oamenilor, ingropand in continuare proiectele viabile de revigorare a tarii, lovind in fermieri, procesatorii, terapeutii, istoricii, oamenii de buna credinta care-si pun sufletul, priceperea la dispozitia si in slujba poporului?!