Politică

Membru al Comisiei SRI: Devine o modă ca oameni legați de fundația Soros să fie numiți în conducerea serviciilor secrete din România

mihai-razvan-ungureanu-e-contestat-de-facebook-ca-sef-al-cancelariei-prezidentiale-135725-1-900x444Senatorul PSD, Daniel Savu, membru al Comisiei SRI, îl acuză dur pe președintele Iohannis, după ce acesta l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIA, spunând că șeful statului nu respectă cutuma ca șefii de servicii să fie unul din Opoziție, al doilea de la Putere.

Mai mult, Savu afirmă că președintele Iohannis are o predispoziție pentru a numi oameni legați de fundația Soros în funcții de conducere.

“Cred că dorința de putere a președintelui Iohannis depășeste niște limite acceptabile. După o numire la SRI a domnului Hellvig, vine cu numirea domnului Ungureanu, un personaj controversat – numai din mandatul de la SIE, ne amintim relația soției cu OMV, problemele cât a fost premier – nu cred că îl recomandă. Dar constat că în România poate devine o modă ca absolvenţii sau cei care au avut o legătură cu fundația Soros să fie numiţi în funcţiile de conducere ale serviciilor secrete.

E o constatare a mea personală. Ambii șefi, domnul Hellvig, dar și domnul Ungureanu, sunt oameni care au condus proiecte pentru fundatia Soros, au fost absolvenți, sunt oameni foarte bine văzuți în fundație. M-aș dori ca foștii mei colegi din contraspionaj să fie activi”, a spus Daniel Savu.

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • acum cu numirea ca sef al SIE a M.R.Unguient ne este conflict de interese,MRU fiind consilierul personal a lui Katarul de la trei coceni

  • Soros a colaborat cu nazistii la confiscarea averilor,locuintelor,evreilor si la deportarea lor in lagare.Cota parte din averile confiscate si-a insusit-o in interes personal.Ciudat este ca nu a fost acuzat vreodata de antisemitism de confrati fiind considerat un mare filantrop…S-a laudat ca si-a ajutat mama sa se sinucida…Se spune ca banii n-au miros.Dar banii lui put…a suferinta,sange,tradare,razboi civil.Multi dintre reprezentantii/demonstrantii/activistii/ din celebrul”EuroMaidan” de la Kiev erau/sunt finantati de Soros prin celebrele ONG-uri.Ce castig au avut cetatenii,populatia Ucrainei vede azi tot prostul.Dar viitorul e luminos,trecutul glorios…doar prezentul e mereu de c…E valabil pt.tarisoara noastra,Ucraina si altele care se pregatesc de razboi alaturi de unul sau altul dintre marii licurici.Pentru salvgardarea pacii,desigur…Dar ambii licurici nu si-au purtat razboaiele pe teritoriile lor,ci prin curtile altora,carora le-au vandut armamentul expirat si i-au trimis sa le fie carne de tun.In numele”democratiei”si”respectarii drepturilor omului”,omul fiind Soros si altii ca el.