Politică

Medicii se strâng în jurul lui Raed Arafat: “De omul acesta nu vă veţi atinge”

dc48284440c3b01d3e0977272b1e1279_w600_h392Reacţie promptă a medicilor şi a celor care lucrează în domeniul sănătăţii. După scandalul în care a fost demisă conducerea ISU Bucureşti, atacurile s-au îndreptat şi împotriva secretarului de stat Raed Arafat, fondatorul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Arafat a răspuns la acuzaţii printr-o postare lungă, pe Facebook.

“Multi colegi ma sfatuiesc sa nu mai raspund. Totusi cand unele acuzatii sunt lansate, un raspuns trebuie sa vina din partea mea, chiar si daca acest lucru imi consuma din timpul meu, pentru ca nu vreau sa las suspiciuni care sa pluteasca asupra mea sau a celor din sistemul de urgenta. In seara aceasta postul B1 TV a continuat atacul. De aceasta data intr-o emisiune a domnului Manastire “dosar de politician” s-a preluat subiectul deschis ieri in emisiune domnilor Orcan si Tolontan referitor la achizitia de ambulante si s-au reluat atacurile incepute in 2012 de domnii Stelian Negrea si Liviu Alexa cu care, in cazul celui din urma, inca ma judec la Curtea de Apel din Cluj.

Atacurile din nou au avut ca tinta sistemul de urgenta, integritatea mea si nu in ultimul rand Fundatia pentru SMURD exact in acelasi mod ca ieri insa mult mai direct si mult mai agresiv. De aceasta data in studiou erau comentatorii de rigoare, unii de care am auzit si altii pe care i-am vazut pt. prima oara in viata mea si care erau plin de mandrie aducand argumente nefondate si incercand sa explice cat de prost este sistemul si cat de rau este totul. Paralel, unii politicieni s-au dezlantuit si au inceput si ei sa atace, exemplu fiind domnul Cezar Preda (vezi declaratii la mediafax) care considera ca nu ma pricep la ce fac fara a stie ca multe din problemele pe care le ridica sunt in vizorul nostru de ceva timp si in curs de modificare, lucru ce se poate dovedi oricand prin existenta unor drafturi de ordine si HG aflate in diferite faze de lucru sau avizare. Este usor sa lovesti in munca altora cand chiar tu nu te pricepi si nu stii despre ce este vorba si fara macar sa discuti cu cei care muncesc sa vezi ce au de gand si ce fac ei de fapt”, scrie Raed Arafat pe Facebook.

De asemenea, foarte multe persoane din sistemul sanitar au început să publice pe Facebook fotografii cu mesaje de incurajare pentru Raed Arafat. “De omul acesta nu va veti atinge”, “Sustin Raed Arafat”, “alaturi de Raed Arafat”, “Rezista Raed Arafat” sunt doar unele dintre mesajele promovate in spatiul virtual.

Sursa: MariusTuca.ro

Abonează-te la newsletter