Politică

Mașinăria de demonizare: următorul la rând!

Cu siguranță sînt mulți care se bucură că Dragnea e trimis la pușcărie. Probabil sînt mulți chiar și în rîndul partidului. Dragnea nu prea a fost popular. Știu mulți din partid cărora nu le-a plăcut niciodată mustața lui. Dragnea a făcut puține eforturi de a fi drăguț cu cei pe care nu-i percepea a fi utili sau semnificativi.Însă pesediștii care se bucură de arestarea lui Dragnea sînt nu numai deplasați, căci le-a fost totuși președinte, dar și naivi. Ei nu înțeleg un lucru elementar. Oricine ar fi la conducerea PSD-ului, acela va fi demonizat. Mai ales dacă e un lider puternic.

Din seria Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea, singurul care a scăpat mașinăriei de demonizare, de mînjire primitivă a imaginii publice cu orice preț a fost doar Geoană.

Știți de ce?

Pentru că din această serie Iliescu Năstase Geoană Ponta Dragnea, Geoană a fost singurul lider slab. Convenabil Sistemului.

În continua, neîncetata luptă dintre Partid și Securitate, Securității nu-i convine ca PSD să aibă un lider puternic. Ar face orice să aibă parte la vîrful PSD-ului de un pufos moale și nepriceput. Așa, ca Geoană. Care să fie controlabil și ușor de înghițit dintr-o îmbucătură într-o campanie electorală.

În schimb, cînd liderul PSD e puternic, strădania Sistemului de a-l demoniza nu are limite. Pentru că Sistemul se teme de un PSD puternic – singurul partid care poate să-i pună pripon și limite Sistemului autoritarian.

De aceea Dragnea a fost făcut în fel și chip în ultimii ani. De aceea lui Dragnea i s-au inventat procese politice. Și cel de la Referendumul din 2012. Și sărăcia aia de făcătură cu cele două zuze vezi Doamne angajate fictiv de Dragnea. Procese politice. Punct. Mînere crescute artificial de care să-l apuce Sistemul, să-l ghidoneze. Sau dacă nu ascultă de sugestii, să-l înfunde.

Vă place, nu vă place, Dragnea a fost un lider puternic care, dincolo de ura pe care a atras-o și de emoțiile stîrnite, a fost un organizator foarte eficient, cât și președintele care a adus PSD-ului scorul cel mai mare obținut vreodată: 45% în alegerile din 2016. Da, știu: ce a obținut a irosit prin acțiunile ulterioare, culminînd cu acest neverosimil 23% de ieri. Dar totuși. Dar totuși. Parcă nimeni nu zicea vai văleu în 2016… Atunci v-ați bucurat de roadele priceperii politice a lui Dragnea.

O voi fraerilor și famenilor care acum vă bucurați că Dragnea a fost arestat. E ușor să dai într-un om cînd e jos, la pămînt. O spun eu, care n-am avut niciodată vreo mare afinitate cu Dragnea – nici el cu mine. Dar mă doare sufletul să văd cum pesediștii vor începe să dea în cel care le-a fost președinte, pe care ei cu mînuța lor l-au ales să le fie președinte.

O voi fraerilor și famenilor care acum vă bucurați că Dragnea a fost arestat. Mîine, indiferent pe cine îl veți alege ca lider al partidului, mașinăria se va pune imediat în mișcare cu aceeași patimă necruțătoare. Imediat. Întocmai și la ordin. Liderul PSD trebuie musai să fie întruparea răului pe acest pămînt. Satana. Șase șase șase.

Doar dacă nu cumva o să alegeți un pufos slab, moale și convenabil pentru Sistem. Ceea ce tare mă tem că se va întîmpla.

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Poporul voteaza. Se alege formatiunea/formatiunile politica care desemneaza un lider cooptat de sistemul x, y, z. Liderul primeste asigurari in ce priveste protectia, eliberarea conditionata. Extras in cazuri extreme.
    Pasul urmator: tonul antiglobalistilor din PE va face muzica in armonie cu natura.

  • Tefelistii au fost impinsi de retelele de socializare, google, yahoo,chiar si de youtube in balarii.

  • Vom trai si vom vedea, deja vor incepe sa ii gaseasca ceva penal Vioricăi ca ea este acum liderul partidului si sefa guvernului.. serviciile vor face tot ce este posibil…sa gasească ceva cat decurand…!

  • Acul din carul cu fan, dosarul din ograda, familie, sotul CEO-OMV, NIMIC NOU SUB SOARE. Corect ar fi ca dosarele din dotare, sertare, sa se puna in balanta in functie de circumstante, consecinte. Cu ocazia penitentei Liviu se odihneste, isi trage sufletul, vindeca herniile de disc, cugeta, reflecteaza, corecteaza, reabiliteaza, echilibreaza, invata sa aprecieze valorile care conteaza cu adevarat pentru suflet, familie, prieteni, neam si tara. Caz Scoala Terra. Multumim pentru lectii de viata! Hristos este viu!

Abonează-te la newsletter