Politică

Marşul celor neluaţi în seamă

marsul-pentru-familie_foto-tudorel-rusu-1Chiar înainte de a pleca în coloană, la Marşul pentru Familie, organizat de Asociaţia Familia Tradiţională pe 1 iunie 2014, am auzit un cameraman spunând: „Bă, ăştia sunt mai mulţi ca la Pungeşti!“. M-a bucurat să aud asta, ştiind cât de mult şi-au dorit organizatorii să ajungă la inima oamenilor şi să-i determine să intre, pentru câteva ore, în rândul celor ce susţin o familie în sensul ei tradiţional: femeie, bărbat şi copii.

Nu mi-am imaginat că acţiunea va fi preluată de CNN sau de Le Monde, aşa cum nu mi-am imaginat că vor fi doar comentarii pozitive. În fond, orice manifestare publică îşi asumă posibilitatea de a fi aplaudată sau incriminată. Totuşi, nici nu mi-am imaginat că, în media, cu excepţia câtorva timide comentarii locale, va fi o linişte totală asupra evenimentului.

Sfârşit de oboseală, la ştirile de după miezul nopţii am luat telecomanda şi am mutat din program în program, în speranţa că voi prinde vreo ştire despre Marşul de la Iaşi. Nimic. Toate ştirile despre 1 iunie erau o combinaţie de copii şi politicieni. Se mai vorbea despre protocolul încheiat între BOR şi Ministerul Educaţiei, privitor la profesorii de religie care vor avea nevoie de un aviz din partea Bisericii. Deşi protocolul a fost pus la dispoziţia presei la două minute de la semnare, un anume post tv deconspira, cică, secretoasa înţelegere. Mai mult decât atât, un domn de la o asociaţie umanistă avea alocat un foarte larg spaţiu pentru a comenta această ultimă „conspiraţie“ între cele două instituţii.

Nedumerirea mea nu vine din combinaţia copii-politicieni, nici din supravegherea atentă a relaţiilor interinstituţionale. Nici măcar din faptul că unui singur om, de la o singură asociaţie umanistă, i se alocă pe un post naţional atâtea minute. Nedumerirea mea vine din faptul că niciun post naţional nu a găsit măcar 30 de secunde pentru a arăta ce au făcut, la Iaşi, câteva mii de oameni (estimările optimiste au depăşit cu mult cifra de 8.000 de participanţi, cele mai pesimiste nu au scăzut nicicum sub 6.000).

O zi mai târziu, un prieten mă anunţa că pe Gândul au apărut deja ştiri depre evenimentul Gay Pride, care anul acesta se va numi Bucureşti pride şi va fi organizat pe 7 iunie. Mă aştept ca, în zilele ce urmează, să fie o avalanşă de ştiri pe această temă – care reia povestea drepturilor minorităţilor. Spunând asta, ştiu că deja mi-am făcut o groază de duşmani, care m-au pus imediat la zid ca fiind intolerant, homofob, medieval. Am şi eu, însă, câteva întrebări:

De ce eu sunt medieval, homofob, intolerant când îmi apăr valorile proprii, nici măcar spunând ceva împotriva altei scări de valori, iar cei ce mi le terfelesc pe ale mele şi protestează la acţiunile mele paşnice sunt moderni, toleranţi, europeni?

De ce vorbim despre minorităţi discriminate şi nu şi despre o majoritate discriminată? Pentru că eu aşa mă simt. Pentru că nu cred, spre exemplu, că Bucureşti, capitala ţării mele, este o capitală a homosexualilor.

Cum ar trebui să se simtă cei peste 8.000 de oameni care nu au scandat nimic împotriva cuiva, ci doar au venit cu copiii lor şi s-au bucurat de ideea unei familii compuse din bărbat, femeie şi copii, dar niciun post naţional nu a semnalat atitudinea lor?

Oare, pentru a se sesiza presa, ar trebui să ieşim cu bâte? Să vorbim agresiv? Oare nu mai este în ţara noastră loc pentru acţiuni decente?

Aş încheia cu o întâmplare care mi-a fost povestită de cineva, cu puţin timp în urmă. În Anglia, la o oră de educaţie sexuală obligatorie în şcoli, unor elevi de 11 ani li s-a prezentat un film video cu un orgasm sado-masochist. O fetiţă din clasă a fost extrem de bulversată de acest film. Tatăl fetiţei a protestat faţă de ceea ce se petrecuse, prin urmare a fost arestat… Comentariile sunt de prisos!

Autor: Daniel Palade

Sursa: Foaie Nationala, preluare dupa Ziarul Lumina

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Salut, imi place mult ce ai scris si vreau sa iti sustin opinia. Vreau doar sa te corectez ce ai scris despre educatia sexuala in Anglia. Nu este obligatorie in absolut toate scoliile. Unele scoli private si de stat sunt scoli catolice si anglicane si nu dezvolta f mult subiectu. Ce spui despre acel video ce a fost folosit in clasa nu prea as crede, este f improbabil. Englezii sunt destul de pudici la capitolu asta.
    Daca ai timp si vrei sa stii mai multe despre lucrurile din tara asta asculta radioul LBC, LBC.co.uk

    Sanatate si toate cele bune

  • cautati pe youtub besorgte Eltern Koeln sa vedeti unde se ajunge cu toleranta represiva a “pasnicilor” comunitati lgetc

  • Marșul nu a fost mediatizat pentru ca a avut loc la Iași și nu este bine să se vorbească despre acele orașe care au fost capitale înaintea oricarei uniri.
    Marșul din București al ”Noua Dreaptă”,pe aceeași temă, a fost bine mediatizat.