Politică

Marijuana şi Nemtsov, condus de viu pe ultimul drum de un top-model de 24 de ani

789Russia OppositionDoar n-o să credeţi că Vladimir Putin şi-a obstruat contestatarul în stil „Al Capone”, cu un pîr-poc. Nu e atît de naiv să-şi oblitereze preopinentul în vecinătatea Kremlinului, acum, cînd toată planeta e cu ocheanul pe el. Oare ce căuta Boris Nemtsov, căsătorit cu Raisa Akhmetovna, tatăl a patru copii, recunoscut pentru donjuanismul său, la plimbare, în miezul nopţii, pe podul Bolshoi Moskvoretkii din apropiere Kremlinului, cu un top-model de 24 de ani, care avea paşaport ucrainean? Nu cumva „fetiţa” avea sarcina să-l conducă de viu pe ultimul drum, adică în raza glonţului, pe motiv că ar avea să-i transmită anumite informaţii confidenţiale, fără a se afla în cîmpul interceptării? Dacă Putin voia să-l scoată definitiv din peisaj avea metode mai subtile. Probabil, îi făcea cadou ceva mai generos, o iradiere cu efect pe termen lung, care s-ar fi lăsat cu o boală letală, nevindecabilă. Nu cumva unchiul „democratizării” forţate a omenirii şi C.I.A. deţin amănunte cu privire la plimbarea nocturnă şi se bizuiesc pe mulţimea uşor de dus cu preşul? Nu cumva Washingtonul dorea să repete piesa tragică a Euro Maidanului sau, să dea startul „Primăverii ruse” la Moscova? Poate că Boris Nemtsov, ex-vicepremier, a fost sacrificat întru incitarea şi manipularea mulţimii din Rusia, astfel ca asasinatul să fie pus în cîrca lui Putin, iar ruşii să fie motivaţi pentru ieşirea în stradă, să-i ceară debarcarea.

Uciderea lui Nemtsov s-a vrut a fi startul „Primăverii ruse”, „o încercare de a destabiliza ţara”

Potrivit „Power&Politics World”, asasinarea lui Nemtsov a avut loc după ce acesta, însoţit de un top-model de 24 de ani, avînd paşaport ucrainean, părăsise un restaurant de lîngă Piaţa Roşie. Autorii crimei petrecute în inima Moscovei au arătat dispreţ faţă de ordinea publică şi de mijloacele tehnice de securitate, dispuse în zona prin care trec zilnic zeci de oameni de la vîrful puterii ruse. Politologul rus Pavel Svyatenkov declara: „Uciderea lui Nemtsov reprezintă printre altele o încălcare a unei convenţii „informale” prin care persoanele de astfel de rang nu sunt ucise. Vorbim totuşi de un ex-vice prim-ministru al Rusiei. Un precedent pentru uciderea unei persoane de asemenea rang în istoria post-sovietică, eu personal nu ştiu”. Pot fi luate în calcul gelozia soţiei, o conspiraţie concepută de amantă şi soţie, oricare dintre alternative scoţîndu-i basma curată pe executanţi, pentru că aşa era prevăzut în planul misiunii. „Nu există nicio îndoială că această crimă a fost minuţios planificată, la fel ca şi locul ales pentru crimă”, respectiv marele pod de piatră din apropierea Kremlinului”, a precizat comisia de anchetă rusă într-un comunicat A.F.P. „Este o încercare de a complica situaţia, probabil chiar de a destabiliza ţara, de a alimenta confruntarea”, a spus Gorbaciov într-o declaraţie acordată agenţiei Interfax.

El a îndemnat totodată să nu se tragă concluzii premature asupra posibililor autori ai crimei sau asupra motivaţiei. Din toate acestea, înţelege fiecare cum îl duce capul (o variantă oficială va exista cîndva, dar nu cea adevărată, ci una elaborat-măsluită, asemenea rezultatului anchetei comisiei Warren, precum s-a întîmplat în cazul J.F. Kenedy, pentru că s-a opus războiului din Vietnam), aşa cum nici noi nu am înţeles mare lucru din vizita Preşedintelui Iohannis la Berlin, respectiv la Chişinău. Excursii şi discursuri citite cu sîrg de pe hîrtii, care nu vor stopa sărăcia românilor şi nici virusul corupţiei. Tot mai mulţi au început să priceapă că luăm ţeapă pe faţă, iar scopul vizitelor externe vor fi întotdeauna secrete de stat, adică zero barat pentru nivelul de trai al românului.

16 state americane au legalizat posesia şi consumul de marijuana

Să vedem cu ce se mai ocupă Washingtonul la capitolul „rele implementate omenirii”. În pofida unei scrisori de protest, semnată de doi republicani de seamă ai Congresului American, care s-au manifestat împotriva legalizării marijuanei de către autoritatea locală, primarul Washingtonului a ales să implementeze săptămîna trecută o decizie, votată de aproape două treimi din locuitorii Washingtonului în luna noiembrie a anului trecut, care prevede ca fiind legale posesia de pînă la (aproximativ) 56 de grame de marijuana pentru consum propriu la domiciliu şi creşterea a pînă la trei plante, tot pentru uz propriu (fiind interzise comercializarea marijuanei şi consumul în public). Pe lîngă alte 14 state, Alaska şi Colorado s-au aliniat şi ele Washingtonului, legalizînd consumul de marijuana. Reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Congresului American se duelează încă la capitolul interpretare legislativă, iar Congresul susţine că primarul şi oficialii oraşului se fac vinovaţi de interpretare greşită şi ar putea ajunge la închisoare, dacă Departamentul de Justiţie va alege să deschidă o anchetă şi să facă acuzaţii oficiale, scrie site-ul „Think Outside the Box”. Congresul ar putea da în judecată municipalitatea sau ar putea retrage ori bloca fondurile acordate oraşului, din acest motiv. Primarul Bowser susţine că nu îşi face decît datoria prin implementarea deciziei legislative: „Încurajăm Congresul să nu mai fie atât de îngrijorat şi dornic să dea peste cap o decizie despre care şapte din zece votanţi spun că trebuie să fie lege în Districtul Columbia”, a conchis Bowser”. Nimic anormal, în lipsa lor de normalitate. America este statul de unde pleacă toate relele în lume. În total, 16 state americane au decriminalizat posesia de marijuana, într-o anumită cantitate pe persoană. Asta explică cumva, de ce, printre altele, unele dintre autorităţile noastre se îndreaptă în momente cheie pe ruta Bucureşti-Washington.

S.U.A are în continuare obrazul gros şi îndeamnă Kievul la război

La final, despre un mare prieten al războaielor, fostul comandant al NATO, generalul Wesley Clark. Acesta crede că timpul diplomaţiei a trecut în Ucraina şi este vremea ca Kievul să primească arme şi muniţii de la Occident pentru a face faţă agresiunii ruse, agresiune în ghilimele, pînă nu este prea tîrziu. Cum să nu fie nevoie de alte şi alte războaie! Ele hrănesc  industria de armament a marilor puteri. Este bine de ştiut că în campaniile electorale ale candidaţilor la preşedinţia S.U.A., firmele producătoare de armament cotizează generos. Altfel nu ar avea ce să le dea de lucru celor peste patru milioane de oameni  din industria militară şi din armată. Cinic, nedrept şi hilar este tocmai „Nobelul” pentru pace, acordat lui Obama! Dacă ar fi pace pe planetă economiile lor ar falimenta. Tot la poruncă de peste ocean a fost făcută harcea-parcea şi Iugoslavia. Şi totuşi, oficialii S.U.A. au obrazul gros şi vorbesc în continuare de falsa apărarea a democraţiei, cu toate că în spatele conflictelor etnice sau religioase din lume se află cătarea cinică şi minuţios calculată a acestora. Armele sînt oxigenul lor şi cardul perfect de control al omenirii! Ei s-au ridicat pe dreptul pistolarului de a ucide oricum, orcînd şi oriunde, s-au ridicat pe segregaţie, masacre şi cadavre. Cît se vor mai juca aceşti copii veroşi cu chibriturile şi cu dronele, nimeni nu ne spune! Pentru că, iată, asistăm la un alt capitol negru al politicii S.U.A., provocat de grupuri de interese economice, total în detrimentul unor state şi chiar al cetăţenilor americani. Dacă nu s-ar investi sume uriaşe pentru înarmări şi războaie, omenirea ar trăi mult mai bine, ar trăi sănătos şi în pace.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Agero Stuttgart

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • D-na Maria, SUA nu poate avea obrazul mai gros decat al dumitale. Cat de ce este in stare Putin si complexul militaro-imperialist rus e bine nici sa nu vorbim. La ei singura logica este moartea.

Abonează-te la newsletter