Politică

Maidanezii… politici şi minciuna lor cea de toate zilele!

interloopi-sau-maidanezi-16475Lucrurile în ţară merg prost şi trist. Și asta cam de mult timp… În schimb, unii nu-şi mai încap în piele; n-au frică de nimic: fură, mint, înşeală precum-vorba aia – respiră! Politicienii, precum maidanezii, s-au înmulţit, precum hoţii… Aveam găşti de cartier, de stadion… Acum astea sunt prin partide, prin parlament – cu toate rigorile de haită: toţi înjură sau se înjură. Cei ce se roagă o fac cu învălmăşeală şi agresiune; aşa se face şi amorul; şmecheria e refrenul zilei…

Se obţine prin fraudă proprietatea asupra unor clădiri, care sunt spitale şi sunt evacuaţi bolnavii, chiar copii fiind – după ce întâi au fost evacute femeile ce stăteau să nască – asta într-un oraş de elită a ţării din vest. Politrucii deveniţi primari sau pe la judeţene, lipsiţi de profesionalism se lasă păcăliţi(oara!) de tot felul de interlopi îşi rotunjesc  veniturile şi când au de dat samă îl înjură  tot pe nea Nicu sau pe alţi… Escu. Unii funcţionari din justiţie fac dreptate cu ochii… deschişi… la portofele, sarsanale.

Se obţin feude ce cuprind tot satul. Urmaşi de grofi hungarişti fură hălci din Ardeal şi guvernul tace sau minte şi preşedinţia tace sau uită şi grosul parlamentului tace sau… n-are cultură. E nevoie oare pentru salvarea patrimoniului, a trupului ţării de o nouă naţionalizare? De reindustrializare, apoi de descentralizare, poate! Tot timpul sunt acuzaţi cei ce au fost ieri, alaltăieri…, începând de la privatizări la învăţământ, apărare şi sănătate. Mulţi politicieni nici nu se documentează, dar ştiu să acuze în stânga-dreapta, în sus şi-n jos,în urmă şi în faţă. Tot felul de consilieri ne mint pe rupte: cel mai bine se vede în cazul Roşiei montane,z onă şi caz în care nu s-a făcut nimic economic, ca să justifice mineritul, profitul celor ce fac jaful de aur şi de alte… pietre scumpe.

Prin preajmă sunt şi ocupaţii precum creşterea vitelor, meşteşugurile, turism etc. Acelaşi lucru l-au făcut politrucii unguri în aşa-zisa secuime, neinvestind să dezvolte zona şi nici pe români nu i-au lăsat, ca să nu se… românizeze zona. Au venit ceva unguri care fac  turism, iau lemnele, cartofii şi apa minerală, fac tabere de instruire paramilitară (pentru viitoare acţiuni militare!!!) pentru autonomie şi spargerea statului etc. Şi cu… gazele de şist, iarăşi guvernanţii, serviciile speciale nu văd, nu ştiu – doar biserica prin un episcop  ortodox binecuvântat, ţine crucea ca un paratrăznet… Unii politruci mint şi când perorează despre cianură, precum şi Norvegia sau Finlanda (cu Laponia lor) are, sau nu ştiu ce ţări africane. Nicăieri fenomenul nu se întâmplă, însă, în zonă turistică sau locuită, ci în deşerturi  cu arşiţă sau în ţinuturi cu îngheţuri  veşnice: şi una şi alta vor afecta  acolo, lacurile  de cianură, ori că o vor îngheţa sau o vor seca prin acţiunea puternică a soarelui (ultravioletele).

La fel,dar şi mai grav acţionează, dând exemplu cu ţări: una-două, ce o fac prin stepele sau canioanele, deşerturile lor, nu ca la noi pe teren arabil, lângă casa omului, lângă staţiuni climaterice. Și aici mint că se fac explorări, apoi exploatări, ori ei când încep explorarea, frângând rocile pe verticală şi orizontală au deja locurile detectate prin… „anse”, sofisticate şi perfecţionate, precum minciuna ce ne-o servesc, cum că explorarea  nu  înseamnă nimic determinant, atunci de ce o mai fac?! Mai nou, se vorbeşte de acţiuni de căutare de petrol, ce coincidenţă, că-s tocmai zone vizate şi de… gaze de şist… Unde-i transparenţa  democraţiei asumate, ce vremuri trăim, cui ne-am dat în grijă prin… vot, prin tăcere, prin supunere!?

Aveţi curajul, domnilor politicieni, ce vă ţineţi a fi şi oameni de stat, să vă sacrificaţi cariera politică pentru a salva ţara, a păzi ca adevăraţi dulăi, de data asta, ţarina şi legea  românească. Decât să faceţi puşcărie – căci asta vă aşteaptă  când ajunge cuţitul nedreptăţii la os, pentru furt  sau delapidare – cum spuneau cei dinaintea voastră! Mai bine şi mai igienic ar fi, creştineşte, a dona săracilor, statului pe care l-aţi sărăcit, banul sau pogonul ce l-aţi însuşit prin abuz, prin şmecherie şi minciună, prin tâlhărie-şi apoi faceţi o spovedanie  şi  o şcoală sau un spital, un cimitir pentru bătrâni, azil pentru orfani – ca Dumnezeu să vă ierte!, cât mai este timp!!! Căci vorba Iancului, veni-va Mirele şi voi nu veţi avea ulei în candelele voastre!!

Autor: Ioan C. Petrisan

Sursa: Ziarul Natiunea