Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

„Maica Rusie” iși apară copiii. Soluția lui Putin pentru salvarea imperiului de la Răsărit

012511_putin10.000 de euro este suma pe care statul rus o acordă mamelor pentru nașterea celui de al doilea copil dar și pentru fiecare nou-născut ce îi urmează acestuia, informează ziare.com.

Așa se face că Rusia și-a modificat considerabil tendința demografică, astfel natalitatea depășind pentru prima dată din 1991 indicele mortalității. Putin declara acum câțiva ani că politica Rusiei va urmări stoparea declinului demografic și se pare că măsurile luate de acesta in 2013 au reușit acest lucru.

Pentru a obține cei 10.000 de euro fiecare familie este condiționată să cheltuie banii doar în anumite scopuri și anume: îmbunătățirea condițiilor de trai, cumpărarea sau renovarea caselor, educația copilului sau creșterea asigurării de pensii a mamei.

Legea maternală a fost de asemenea schimbată, angajatorii fiind obligați acum să pastreze locul de muncă al mamei încă 3 ani după naștere.

Oficialii ruși susțin că toate aceste decizii legislative au convins multe mămici trecute de 40 de ani să conceapă al doilea copil:”Odată, mamele de 28 de ani intrau în statisticile noastre ca ‘mame târzii’, iar acum multe femei nasc la 42, chiar 45 de ani”

Autor: Ioana Ivan

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • dupa care ii indoapa cu samanta de canepa fiarta in lapte, asta pana cand incep sa bea votca cu praf de pusca!

  • Io credeam ca rusii lucreaza cu ruble. Uite ca procreatia se plateste in euro, la fel ca practica in productie oferita de Bianca si Cruduta.