Politică

Luminița Arhire: REZULTATELE TESTULUI… „PISA MAMII EI DE VIAȚĂ”!

MOTTO: „România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA 2018. Scorul obținut a este în scădere față de ultimele două testări la care România a participat (2012 și 2015) la toate cele trei domenii testate: citire, matematică și științe, potrivit rezultatelor PISA 2018 publicate de către directoratul pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Procentul de analfabetism funcțional este de 44%, în medie, în creștere față de 2015. Rezultatele PISA arată performanța sistemului de învățământ.” (EDUPEDU.ro, 3 decembrie 2019)



De când cu testul PISA pentru evaluarea cunoștințelor puberilor de 15 ani, România a făcut saltul calitativ de la calculul suprafeței cercului la alinierea familiei în living-room după înălțime, măsurarea atentă a exemplarelor care o compun și notarea staturii fiecărui membru… după care iar s-a blocat NET-ul de-atâta căutare a formulei mediei aritmetice… drace! dacă îi dădeau lui Dăncilă problema asta cu „…Într-o clasă sunt 25 de fete. Înălţimea medie a acestor fete este de 130 cm. Explicaţi cum a fost calculată înălţimea medie…” ar fi știut oare să răspundă? Dar Klaus ar fi pufnit iar în râs când l-ar fi întrebat cu sfială Ion M. Ioniță, fără a aștepta, bineînțeles, vreun răspuns ?

Așa că tot reporterul de teren nu mai este, de ieri, specialist în calculul ariilor, și nu mai face parte nici măcar din mass-media, ci a devenit, peste noapte, parte din mass-MEDIA-ARITMETICĂ!

Doamna ministru de la Educație, Monica Anisie, a zis că nu trebuie să intrăm în palpitații: cu alte cuvinte, dacă la MCV suntem lamentabili (spre deosebire de Bulgaria care e așa de bună la anticorupție, de parcă ar fi avut-o pe Codruța în fruntea Parchetelor, nu alta!) la ce ne-ar folosi nouă să fim cei mai buni la învățătură? Adică, ne-am obișnuit să fim „prostul clasei”- ăla care ronțăie creta, care scrijelește #ȘÎEU pe bancă și nu vine la meditațiile colective… ăla de e chemat la cancelarie mai mereu… Ei, ce-i drept, prost-prost, dar dă bani la FONDUL CLASEI, vreo 2% din tot ce are prin buzunare, la CEC sau sub saltea… dă, săracu, ce să facă… doar așa mai pică o șapcă, un dineu, o felicitare de Crăciun… cu „Sărbători de iarnă fericite”, cum e corect din punct de vedere politic, ca să nu ofenseze cu creștinismul lui anacronic alte neamuri, mai evoluate.

„Nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm de această evaluare a testelor PISA, e o evaluare internaţională. Accentul la aceste evaluări internaţionale nu cade neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”, a zis Monica Anisie, la DIGI 24.ro, pe 3 decembrie 2019.

Tocmai din această cauză, ca să „aplice în situații concrete de viață”, cetățeanul și-a aliniat familia, în ordinea înălțimii, și a măsurat… Au fost și probleme… în unele cazuri, ruda din mijloc, de-a naibii, nu măsura fix 130 cm, ca în problema din testul PISA, și atunci blocajul a fost total!

Aud că „societatea civilă” hastagistă care a cam șomat din pricina schimbării intempestive de guvern, de-a trebuit să-și înghită cu noduri sloganul CIUMA ROȘIE care-i urca, într-o amplă regurgitație, pe esofag, gata-gata să dea pe-afară în mitinguri civilizate, asezonate cu cataroaie și cocteiluri Molotov, pregătește o ieșire în stradă împotriva ministresei de la Educație.

„Elena Calistru, președintele organizației Funky Citizens, a rămas șocată de ce a putut să declare noul ministru al Educației. «Nu știu cât de bine o fi pregătită doamna ministră de la Educație, însă eu dacă aș fi în locul ei, m-aș feri de vorbit în public. Am auzit-o acum la Digi24, în dialog cu Roxana Lăzărescu, și am impresia că ar trebui să stea ascunsă în birou.(…) Întrebată de soluții, am auzit numai vorbe goale, aceleași clișee, bâiguieli. Corecte, dar insuficiente. Știu, nu se pot face miracole peste noapte. Dar zău dacă văd vreun rost în a ieși să vorbești dacă nu ai nimic de zis.» Pe Facebook, sibienii au anunțat că vor merge în fața sediului PNL Sibiu, condus de Raluca Turcan, cea care, din poziția de vicepremier, are în coordonare chiar Ministerul Educației, și vor cere demiterea lui Anisie.”(ȘTIRI PE SURSE.ro, 4 decembrie 2019)

Dar de ce, dragilor? N-o fo’ bună doamna? Nu și-o făcut „treaba”? Eu zic s-o mai lăsăm până la primăvară, ca pe nevasta infidelă a ardeleanului, că poate se îndreaptă!

Mă întrebați cine sunt Funky Citizens? Păi, sunt ăia cu anticorupția-n gură din sculare în culcare și care, pe această temă, au produs cele mai jalnice acțiuni, cam de nivelul băieților celor de la VĂ VEDEM DIN SIBIU, care stau cu ochii beliți în geamul PESEDEULUI din 11 decembrie 2017 și nu li se pare nimic plictisitor sau în neregulă în chestia asta. Nu mă întrebați din ce „programe trăiesc” Funky Citizens.

Dar ce-i simpatic la ei e că sunt foarte hotărâți și consecvenți. Și că au principii! Ei sunt aceia care pe pagina de Facebook din 18 noiembrie 2019 publică următorul anunț tulburător:

„Te-ai săturat de combinații și pomeni electorale? Fă-te observator la vot!”

…îndemnând astfel cetățenii să repudieze clasica găleată a scrutinelor trecute și să treacă la pomeni mai serioase… așa că peste patru zile, pe 23 noiembrie 2019, publică senini, pe aceeași platformă :

„Ecusoanele de observatori permit accesul în secție pe toată durata operațiunilor electorale, de la deschiderea secției și până la numărarea voturilor, inclusiv. Va fi deci o zi lungă pentru observatori, așa că McDonald’s Romania s-a gândit să le facă cinste cu un «meniu de observator». Tot ce trebuie să faceți e să arătați ecusonul de observator independent la unul din restaurante.”

în traducere, puișorilor, „pomenile” electorale recomandate de noi sunt mai sățioase ca pomenile lor! Iar „combinațiile” către care vă sfătuim să vă îndreptați atenția constau într-un Mc Toast sau un Mc Puișor, o porțioară de cartofiori și o cafeluță… deoarece combinațiile „funkiste” sunt totdeauna mai finuțe, mai „cool” și mai cu diminutive decât ale altora!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sa nu va mirati ca johanus a ajuns “presedinte”! In ritmul acesta ei il vor alege pe sas si in anul 2024 in unanimitate!Pentru ei nu exista legi! Sa nu uitam anii 1930 in germania!

  • LUMINITA rezultatele testului PISA se datoreaza 99% AMBRAMBURICAI – ECATERINEI ANDRONESCU. Vezi daca poti sa-i face ceav… ca-i octogenara….