Politică

Luminița Arhire: ”PREA LUNG PENTRU UN RĂZBOI ATÂT DE SCUND”

MOTTO: „Ştiţi ce, noi suntem în război. Noi suntem în plin război cu PSD. De ce facem asta, de ce suntem în război cu PSD? Noi suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, noi suntem oameni care doresc să dezvolte România. (…) Au început cu justiția, ei, gașca de penali, au început să înșurubeze neamuri și pretenari în învățământ, în sănătate și nu s-au mai oprit! (…) Ați văzut fețele lor la moțiune? Îngropăciune, nu alta…” ( Klaus Iohannis, un mare pacifist, bașca orator, discurs la sala Olimpia, Timișoara, 14 octombrie 2019)



De când Klaus e în război cu mine, m-am gândit să pornesc și eu un program de înarmare rațională și sănătoasă, pe care să i-l fleoștesc în nas când mai are el de gând să mă atace în direct și la o oră de vârf.

În primul rând îmi trebuie, pentru apărare, o cură de antivomitive, pe care să le iau înțelept, ori de câte ori îi văd moaca lungă și zâmbitoare, de individ care a reușit în viață doar din pricină că a umplut scăldătoarea cu ceva maroniu la timpul potrivit și nu pentru că ar avea și alte calități suprapuse peste acest accident biografic… Și, evident, o altă armă de apărare necruțătoare este telecomanda, pentru situațiile când îl aud scrâșnind din măsele, către PENELEU, cu aerul ăla ipocrit, un „dragii mei…” plin de afecțiune reumatică, în timp ce se uită la Raluca Turcan, o jună cu vârstă incertă, încremenită între 29 și 32 de ani, iar dânsa îngheață, de emoție, cu mâna lipită de zona unde ceilalți oameni au, de obicei, inima.

Nu e nimic mai plăcut și mai liniștitor pentru mine decât să-l văd pe Ludovic Orban în compania Ralucăi Turcan –simt că țara e pe mâini bune, cam așa cum era pe vremea când însuși Vasile Blaga, serafic, venind dintr-o atmosferă cu norișori diafani, întreba, într-un binecunoscut clip electoral : „…cum ar fi o Românie la fel de DREAPTĂ pentru toți?”, asta imediat după ce Liviu Negoiță, inventatorul TRIBORDURII DE AUR, ne chestiona: „…cum ar fi o Românie cu o clasă politică de care să nu-ți fie rușine?” iar, spre final, Adrian Videanu, la fel de rectiliniu ca primii doi, ne sugera că o Românie normală e cea în care TRIBORDURA și onestitatea lui Blaga Vasile sunt reguli, iar nu accidente.

Am înțeles de la Klaus că niște pesediști răi, răi de tot, au încercat să-și „înșurubeze” unele „neamuri” și „pretenari” în învățământ… dar să vedeți surpriză! Când au ajuns la „înșurubarea” unui pesedist tânăr, băiat bun și profesor de viitor, la catedra de fizică a Colegiul Brukenthal din Sibiu, hait! au constatat că postul era blocat de 19 ani! Cum dracului să mai „înșurubezi” ceva ? Cică fostul deținător al catedrei, un tip lung și blond, zâmbind fermecător cu o mulțime de măsele la vedere și care are o permanentă problemă cu paltoanele din propria-i garderobă, a blocat postul de profesor de fizică încă din anul 2000! Și blocat l-a lăsat cât a fost el inspector… cât a fost el primar… și cât va mai fi el președinte… că pe urmă iese la pensie, și nu-l mai interesează! Dar și mai grav decât atât, pe când căutau pesediștii cei ticăloși măcar să stea în gazdă, în Sibiu, pe la niște particulari, ca să se poată ocupa liniștiți de „înșurubat”, au avut a doua surpriză de proporții: cică toate casele ca lumea din municipiu, bune de găzduit, îi aparțineau tot ăluia care a blocat postul de la catedra de fizică a Colegiul Brukenthal! Așa ceva? RISE PROJECT zice că domnul acela nu și le-a luat din meditații… ci cu acte false… și relatează asta într-un „articolaș” cam cât două motivații cu musca pe căciulă ale Înaltei Curți când aceasta știe că a dat condamnări la închisoare cu executare fără nici o probă. Citiți, dacă nu credeți, articolul lor din 24 august 2015, „MOȘTENIREA DIN SPATELE AVERII IMOBILIARE A LUI KLAUS IOHANNIS”… La ora aceea , RISE PROJECT nu știa că dânsul, smotocitul din 2015, va fi fericitul „beneficiar final” pentru „ancheta” din 15 octombrie 2019, „ADEVĂRUL DESPRE DAN BARNA”, unde se arată că Barna -contracandidat la președinție al ăluia cu căsoaiele- este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE… ca să vedeți cum se potrivesc lucrurile în natură! Ei bine, asta a găsit RISE PROJECT despre ăștia doi care sunt cinstiți și onești, cum ar zice Cioloș, după cum bine știți, visând la o Românie „fără penali”: un camion de fraude… în schimb, despre penalul Dragnea Liviu, același RISE s-a străduit mult și a publicat documentele dintr-o valiză în care NU ERA NIMIC, precum și un amplu articol despre afacerile președintelui social-democrat din Brazilia, în care cea mai tare dovadă a ticăloșiei pesedistului era un bilet de avion!

Rezumat, cetățeni:

Deci, unul cu case luate prin fraudă, se va confrunta în bătălia pentru Cotroceni cu unul care a supervizat fraude și conflicte de interese cu fonduri europene! Nu eu zic, RISE PROJECT zice! Dar, să reținem că amândoi vor „fără penali” în funcții publice! Ceea ce, în aceste condiții, pare mai curând o spaimă că ar putea să le facă alții CONCURENȚĂ, zic!

Vestea bună ar fi că de când se află Klaus în război cu mine, Ludovic Orban e în sfârșit PRIM-MINISTRU, însă, cum s-ar spune, e UN PRIM-MINISTRU FĂRĂ PRIM-PORTOFOLIU! Și nu se știe cât va sta în spagatul acesta, deoarece nu se întrevede nici un cvorum salvator în Parlament, prea curând!

D-aia și spun: o fi Ludovic prea mic pentru un război atât de mare, dar și Klaus e sigur prea lung pentru un război atât de scund!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook