Politică

Luminița Arhire: …ÎN CARE VOM VEDEA CUM DE LA CONVINGERILE „PUBLICE” LA CELE „PRIVATE” NU-I DECÂT UN PAS ȘI O ÎNREGISTRARE AUDIO

MOTTO: Redactor: „Bună seara domnule Miclea!”

Mircea Miclea, fost ministru al Educației: „Da.”

Redactor: „Îmi cer scuze pentru deranj. La telefon Răzvan Mihalașcu de la ROMÂNIA TV, vă sun.”

Mircea Miclea, fost ministru al Educației: „Bună seara, domnule Mihalașcu.”

Redactor: „Președintele Iohannis vorbea că deja în mediile de specialiști se ia în calcul ideea de generație pierdută, din cauza…”

Mircea Miclea, fost ministru al Educației, îl întrerupe pe redactorul de la ROMÂNIA TV: „Ăăăă… președintele e un tâmpit! E un dobitoc! Ce să mai vorbesc? Vai de viața lui! A stat cinci ani de zile… deci, nu… să lăsăm deoparte această temă, pentru că… Deci, vreau să zic… nu e nici o generație pierdută e un defetism de doi bani… o modalitate prin care te deresponsabilizezi, ca să spui gata! oricum e pierdută, nu mai are rost să mai faci nimic… Cum adică? Nu poți recupera câteva luni? E aberant! Înseamnă că ce stat ești tu? Deci nu… nu există nici o generație pierdută. Totul se poate remedia, pentru că e vorba de doar câteva luni!” (declarații pe care Mircea Miclea nu le-a făcut niciodată la ROMÂNIA TV, deși au fost înregistrate și date publicității; ulterior, domnul Mircea Miclea și-a cerut scuze admițând că e posibil să fi spus ceea ce susține că nu a spus)
…………………………………………………………………………………

Așadar, domnul fost ministru Miclea a precizat pentru EDU.ro că el n-a zis așa ceva și că n-a dat nici un interviu la ROMÂNIA TV. Numai că ROMÂNIA TV a pus la dispoziție materialul audio… atunci domnul Miclea și-a cerut, într-un fel, scuze, că n-a fost chiar un interviu, ci o convorbire privată. Bine că a făcut precizarea… căci așa, în sfârșit, m-am lămurit și eu! Domnul Mircea Miclea nu crede „în mod public” cum că președintele Klaus este un TÂMPIT și-un DOBITOC! Ci domnul Miclea crede, cu toată tăria, aceste lucruri numai „în privat”! Iar după ce am clarificat lucrurile, ia să vedem ce credea dânsul despre președinte „în mod public”, în ultimii ani.

În primăvara lui 2018, să zicem…

„Sunt unii care nici nu știu, nici nu fac (dar, vă rog, să nu mă înțelegeți greșit… de fapt, aici nu am zis că Iohannis e un TÂMPIT și-un DOBITOC, care are câlți în cap și de aceea nu se pricepe la nimic, n.l.M.M.*). Din păcate, sunt mulți și ăștia. (n-am zis TÂMPIȚI și DOBITOCI, ați observat… n.l.M.M.* ) Președinția României, de exemplu, a anunțat în urmă cu aproape 4 ani că educația este o prioritate. În acest moment, vă rog să o luăm ca o constatare, nu știe ce să facă (asta nu înseamnă, decât dacă suntem foarte, foarte răutăcioși, că Iohannis ar fi un TÂMPIT și-un DOBITOC n.l.M.M.*). Nu există niciun document, zero, niciun document care să spună: am făcut analizele, iată ce trebuie să facem. Și bineînțeles că nu face ceva ca să pună în practică un document care, de fapt, nu există!!! E o situație în care nici nu știi, nici nu faci. (nu cumva să credeți că prin cele de mai sus am afirmat că Iohannis e un TÂMPIT și-un DOBITOC… eu nu fac astfel de afirmații! n.l.M.M.*)” ( Mircea Miclea, HOT NEWS.ro, 13 aprilie 2018)

Ca spre sfârșitul anului 2018 fostul ministru al Educației să revină asupra subiectului:

„Sincer, proiectul propus («România educată» n.n.) este sub așteptări (de parcă-ar fi sub înaltul patronaj al unui TÂMPIT și DOBITOC pe deasupra! dar n-am zis nimic despre Iohannis aici, n.l.M.M.*). E plin de truisme, de «banalități solemne».( precum orice program inept propus de un TÂMPIT și-un DOBITOC, dar sigur-sigur nu m-am gândit la Iohannis când am zis asta, n.l.M.M.*) Adesea, ceea ce se propune în «România Educată» sunt teme de discuție, nu soluții strategice. După 4 ani de mandat să vii cu teme de discuție în loc de soluții, eu cred ca e cam putin. (bine, din partea unui TÂMPIT și a unui DOBITOC, la ce te-ai putea aștepta? dar observați, vă rog, că n-am precizat că președintele este acela, n.l.M.M.*)…”(Mircea Miclea, interviu pentru ZIARE.com, reluat în REVISTA 22, 6 decembrie 2018)

Asta a fost în 2018… pe urmă domnul Miclea a făcut precizări și în 2020, înainte de a spune ceea ce nu a spus la ROMÂNIA TV:

”România educată a lui Iohannis (despre care n-aș putea să spun în mod public că e un TÂMPIT și-un DOBITOC, vai de viața lui… n.l.M.M.*) este un dezastru de la început până la sfârșit, nu mă așteptam la o astfel de aberație (a nu se înțelege de aici că Iohannis ar fi UN TÂMPIT și-un DOBITOC, cum aș putea să spun așa ceva? n.l.M.M.*), precum cea pe care a făcut-o acum. Ceea ce se comunică la nivel de stat este un mesaj dezastruos pentru ceea ce înseamnă să înveți, iar cu asta a pus capac la tot (…) Repet, România educată a lui Iohannis (despre care nimeni n-ar putea afirma că e un TÂMPIT și-un DOBITOC, n.l.M.M.*) se dovedește zero barat!!!” (Mircea Miclea, RADIO EUROPA LIBERĂ, 27 aprilie 2020)

Și atât. Domnul Mircea Miclea a pus capăt ambiguității, declarând, pe 24 august 2020, pentru G4 MEDIA.ro: „…Ca să încheiem odată această poveste, îmi cer scuze pentru acele interpretări și luări de poziție care au apărut în spațiul public”. (recte, că eu mi-aș fi ieșit din fire și aș fi spus despre președinte că e un TÂMPIT și-un DOBITOC… vai de viața lui, n.l.M.M.*)

Aș încheia spunându-vă că eu îl simpatizez pe Mircea Miclea. Căci întotdeauna mi-a făcut plăcere să marchez momentul când mai apare unul „extrem de educat” -vorba lui Dan Andronic- care, oricât de ardelean și de cumpătat ar fi, pur și simplu nu mai poate răbda!
…………………………………………………………………………………………….

P.S.: *n.l.M.M. înseamnă „Nota lămuritoare a lui Mircea Miclea”

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pai este extrem de simplu : intre prima si a doua parere nu a intervenit decat un apel telefonic pe firul rosu de la padurenii veseli cu ochi albastri si trese tatuate sub axila …. haideti sa fim seriosi : chiar credeti ca vreo persoana publica mai are curaj sa infrunte deschis SISTEMUL creat de Base-InCrucisatorul si adus la perfectie de Sparanghelis-Voda ?!?

  • Dl Miclea ne-a dezamagit! Un intelectual nu are in vocabular astfel de cuvinte (tampit si dobitoc) si nu vorbeste in dodii, cu propozitii incepute si lasate in vant, indiferent daca se adreseaza public sau in privat!

  • Cu asa cacanarii se ocupa SRI-ul? De clanurile mafiote ei nu se ocupa.Nu este de competenta lor? In acest caz,SRI-ul trebuie desfintat.