Politică

Luminița Arhire: ”DESPRE PROSTIE, CU RADU TUDOR… SAU DESPRE RADU TUDOR, PUR ȘI SIMPLU”

Din când în când, așa, de control , îl urmăresc preț de câteva minute, lungi și infernal de plicticoase, pe Radu Tudor ca să evaluez cât de liberal și de „urmaș al Brătienilor” a ajuns el în ultimul timp. Vă asigur că este o experiență extrem de interesantă și de utilă.Pentru mine Radu Tudor este imaginea inepției cu cască NATO pe țeastă, dar o inepție nerușinată, autosuficientă, plenară și aflată în desfășurare. Căci dânsul vrea să ne convingă că e mai euroatlantic decât euroatlanticii înșiși și mai „corect din punct de vedere politic” decât este Frans Timmermans când vorbește despre statul de drept, cu niște fraze de care, în intimitate, râde și el de se-ndoaie.

Mă gândesc cu tristețe că analistul și expertul militar Radu Tudor suferă că a rămas să se lupte singur cu CIUMA ROȘIE în platoul ANTENEI 3, în amintirea Danei (Grecu) Chera, care întreținea și dânsa, după puterile ei de femeie # AGITATĂ atmosfera veselă, de „republică de la Ploiești”, a emisiunii LA ORDINEA ZILEI. Astăzi emisiunea se numește PUNCTUL DE ÎNTÂLNIRE iar Radu combate, de mai bine de un an, fără parteneră… Și e greu… deoarece din cei doi negri mititei care „…tot trăgeau cu tunu’/ Grecu a cam tras pe dreapta/ și-a rămas doar unu!”

Care „UNU” e, totuși, neabătut, pe baricade… Așa că pe 16 octombrie 2019, cu o voce grav-indignată, Radu Tudor ne anunța ce greșeală uriașă face Ludovic Orban lăsând deschisă ușa guvernării către PMP, lucru sugerat de declarațiile domniei-sale de după negocierile cu oamenii lui Petrov:

“Am constatat că nu avem divergenţe majore, de altfel PNL împreună cu PMP colaborează în opoziţie de aproape trei ani de zile, am susţinut împreună foarte multe demersuri comune şi ne-am înţeles în cele mai multe privinţe. Şi discuţia de astăzi a fost o discuţie pozitivă în care am stabilit teme importante care trebuie rezolvate de viitoarea guvernare şi o dorinţă de colaborare în continuare. (…) PNL şi PMP sunt membre în PPE, avem foarte multe puncte comune, foarte multe activităţi, de altfel colaborăm la nivel european şi colaborăm şi în România de o bună bucată de vreme. Nu avem divergenţe majore, sunt convins că ne vom înţelege şi că parlamentarii PMP vor susţine Guvernul”. (Ludovic Orban, în urma negocierii cu reprezentanții PMP, pentru sprijinirea guvernului liberal sau chiar intrarea la guvernare)

Văzând Radu Tudor cu cât tupeu se înțelege Ludovic Orban cu familia lărgită a lui Petrov, a simțit că e de datoria lui să ne atragă atenția că e o mare greșeală ca „băieții buni” de la PENELEU să se alieze cu „băieții răi” și sulfuroși (un cuvânt care-i place mult analistului militar) de la PEMEPEU, cei care au TĂIAT SALARII… AU IMPOZITAT PENSII…și-au nenorocit România -bașca, n-au făcut nici o autostradă de doamne-ajută- chestii de neuitat, nu-i așa? Ei bine, Radu Tudor ca Radu Tudor, dar nu vă mai spun cu câtă sfântă indignare au primit peneliștii de vază Vasile Blaga și Raluca Turcan vestea că s-ar putea pupa pe gură, în curând, cu nefrecventabilul PMP… dar să vedeți ce îngrozit a fost urmașul Brătienilor, fostul premier Emil Boc, că e posibil să se alieze cu nesimțiții ăia care au tăiat salarii și au ciuntit pensii, care au închis spitale și au făcut, nemernicii, terenuri de fotbal în pantă, în timp ce ultraliberalii Gheorghe Falcă, Trăilă și Roberta Anastase au dezavuat … Supărat foc a fost și Gheorghe Flutur, ca să nu mai spun ce distrusă trebuie să fie Sulfina Barbu, care nu-și poate reveni din emoția negativă, ea fiind și mai sensibilă decât ceilalți. Ce să mai vorbim despre Sigfried Mureșan, un băiat de-un exacerbat liberalism, despre care peremistul Adrian Rădulescu, amintindu-și că a trecut și pe la ei, mărturisea candid:

„Nu l-am adus noi, l-au adus Serviciile și ni l-au băgat pe gât spunând că e mare român şi ni l-au băgat… dar şi pe primul loc (…) Serviciile ne-au spus că e marele român care a lucrat în guvernul german, care are relații și care poate să ne reprezinte”(Adrian Rădulescu, 28 noiembrie 2018)

Ajunși aici, toți acești liberali născuți, nu făcuți, au simțit ca un cutremur de gradul 10 pe scara Richter, după mintea lui Moise Guran, cum Brătienii se foiesc neliniștiți pe sub pământ, dezaprobând total inițiativa lui Ludovic Orban, proaspăt premier în „GUVERNUL MEU” by Klaus Werner.

Iar Radu Tudor, cu o cută adâncă între sprâncene, dar nu de la gândire excesivă ci din pricina lipsei autostrăzilor pe care PESEDEUL avea obligația să le facă în primele câteva secunde după ce a venit la guvernare, nu cred că va îngădui așa ceva… a! altceva ar fi dacă PEMEPEUL și PENELEUL s-ar „lua”cu acte, devenind un singur partid, mai dodoloț, care -zic eu- nota bene, nu se poate lipsi de experiența și maturitatea politică a lui Petrov…

Ați văzut ALIEN, cetățeni? Ei, care ALIEN… ăla vechi, primul, regizat de Ridley Scott… de-am stat eu jumătate din film cu mâinile la ochi pentru că nu știam pe cine și când mai papă fiara extraterestră și mi-era teamă să nu mă ia prin surprindere… Dacă l-ați văzut, atunci vă amintiți cu siguranță cum intra ALIENUL în corpul uman și-l golea tacticos pe dinăuntru iar apoi țuști! odată îl vedeați ieșind prin cutia toracică a omului și rânjind către spectatori: „SURPRISE!”

Sunt convinsă că Radu Tudor n-ar înțelege ce anume vreau să sugerez eu cu scena din ALIEN când mă gândesc la PNL și PMP. Căci el e prea serios și euroatlantic și nu are timp de filme horror. Dar dumneavoastră, cetățeni, nu mă îndoiesc că știți despre ce vorbesc…

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …acest pitic auto-intitulat anal_ist militar (cu Jane’s Defence Weekly cica in biografie), nu este decit o TROMPETA adusa si mentinuta pe sticla in urma unui troc oneros al patronului intact ca ”plata” pentru o ”tacere” utila… asa cum sint atitia alti naimiti pe la TOATE posturile tv cu mai mult de 2% audienta… acest neterminat piticot se crede acid si spiritual… insa, daca il privesti un sfert de ora si sti cite ceva despre viata asta, nu-l poti percepe decit ceea ce este in realitate… o trompeta gretoasa, un prapadit de agent de influenta, un propagandist inutil si mojic, slab pregatit si fara nici o unda de spirit… in zona gri a propagandei, asa cum este definit domeniul acestui neterminat, iti trebuie ”artisti”, oameni cu spirit, inteligenti, nu indivizi incrincenati si orbiti de propriile umori… propaganda gri se face cu oameni insidiosi, perfizi, buni psihologi… radu tudor, o sluga umila, plin de el si a-toate-suficient, este clar depasit de sarcina data de stapinii sai… evident ca este tinut de post in virtutea inertiei si ca urmare a clauzelor unui troc… audienta nu face, nu are NIMIC de-a face cu jurnalismul, este un influencer lamentabil, este si pe plan profesional o nulitate…

  • O caracterizare buna pentru acest individ ca si pentru alti ingineri care incapabili de a practica meseria pentru care au fost pregatiti au trecut la ‘datul din gura’ ca este usor si nu se cere o pregatire speciala uitand ca de fapt jurnalismul este chiar o meserie pentru care iti trebuie o pregatire. Vaietul permanent a lui RT in legatura cu autostrazile este proverbial dar nu l-am auzit niciodata (si nici pe guvernanti )sa aminteasca ca bitumul folosit la asfaltare se importa din Austria tara ‘plina de sonde si implicit de petrol’…..romanesc.Smoala este un subprodus care oricum rezulta in procesul de rafinare. Probabil ca si celelalte produse petroliere se importa din Austria. Asa se explica o parte din pretul ridicat al autostrazii in tara noastra. Si asta este doar un exemplu al jafului metodic practicat si despre care nu vorbeste nici un politician dar nici asa-zisele televiziuni libere.

Abonează-te la newsletter