Politică

Luminița Arhire: ”AȘTEPTÂNDU-L PE JOUL…”

10 august 2019… ghemuită în sine însăși România își ține respirația: căci din clipă-n clipă stă să-nceapă giganticul protest al … al… al nu știu cui, de fapt, căci Tommy Tomescu Joul, șefuʹ luʹ DIASPORA PENTRU ROMÂNIA a zis că el este inițiatorul dar eu mă îndoiesc grav că domnul cu nume de motan e în stare să strângă măcar câteva sute de persoane în jurul dumnealui, darămite 350 000 de cetățeni protestatari, căci dânsul gândește și vorbește cam așa:



„Buna…ăăă seara , prieteni…ăăă într-această seară… ăăă vom discuta despre… aprobarea mitingului diasporei…ăăă din data de 10 august 2019 … Primăria… capitalei…ăăă nu ne-a băgat în seamă… A trebuit să-i chemăm…ăăă în judecată… cu această ocazie am discutat…ăăă despre posibila aprobare…ăăă a protocolului și o eventuală semnare a lui . S-au discutat…ăăă condițiile necesare…ăăă pentru desfășurarea acestui miting ăăă… care sunt…ăăă destul de multe… ăăă destul de complexe… ăăă…și pentru care…ăăă noi am pregătit…ăăă… foarte multe lucruri cum ar fi : ăăă…un plan de evacuare a celor cărora poate li se va face rău sau …ăăă nu se simt bine , ăăă…trebuiesc planuri de așezare…ăăă a ambulanțelor, vom avea nevoie de toalete ăăă…, sunt foarte multe lucruri… amplasarea unei scene…ăăă noi acuma așteptăm și întrebările voastre…”

Atât am rezistat să ascult. Și-n timp ce ascultam, mă treceau niște fiori reci pe șira spinării, gândindu-mă că nenea ăsta care leagă cu așa de mare greutate câteva cuvinte vrea să-mi organizeze mie viața deoarece a văzut „…cum au fost bătuți români în cadrul (!!!n.n.) mitingului din 10 august 2918” și dorește să se implice ca să nu se mai întâmple. Am căutat listoiul grupului civic, cu cele 75 de revendicări, după cum ne amenință Joul. N-am găsit listoiul ci doar listuța : „Finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor/ Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora/ Implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată/Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor/Centrele Comunitare Româneşti din diaspora/ Modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria/ Demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.”

Astea-s cele mai importante revendicări? Astea-s…Păi, ce naiba să facem dacă între timp l-au arestat pe Dragnea, cel care anul trecut pe vremea asta călărea tunul de apă orientând sălbatic jetul dușmănos ce i-a rupt o mână lui Mălin Bot ( nu se știe exact care, căci în poze era când cu stânga, când cu dreapta bandajată) și astfel principala revendicare a cetățenilor furioși a făcut implozie ? Chiar așa, zic, de unde știa DIASPORA PENTRU ROMÂNIA în ianuarie 2019, pe când calcula numărul optim de toalete ecologice pentru mitingeală că până în august toate problemele stringente ale patriei nu se vor fi rezolvat și că, poate, nu va mai fi motiv de protest?

Pentru ce ieșiți, așadar, băieți, în stradă? După opinia mea, strict deoarece … aveți-n-aveți treabă, la 17,00 trecute fix pe 10 august 2019 trebuie să strigați ceva cu CIUMA ROȘIE sub ferestrele Palatului Victoria. Am voie să-mi fie lehamite de protestul vostru care se va coace domol sub soarele unui august fierbinte, protest inutil, forțat și plicticos de moarte? Revendicările voastre or fi fost oare discutate în prealabil cu guvernul, care este astăzi moale și pufos ca o clătită, fără jalbe-n proțap scoase-n Piața Victoriei? Nu, că-i mai mișto să vă „exhibiționați” artistic în stradă, împreună cu Tudor Chirilă, Cristian Dide și Raluca Turcan, decât să participați la discuții care nu vă oferă vizibilitatea la care visați.

Aștept ca după uriașul protest din 10 august 2019 să puneți și de-un partid, ca să fie lucrurile clare. Căci s-au mai născut partide în focul bătăliilor și în „aplauzele grele a canaliei de uliți”.

În fine, sper că doamna Oana Pellea și prietena ei Natalie Ester, cea care obișnuia să lăcrimeze de indignare în timp ce aduna gunoiul rămas de pe urma mitingurilor PESEDEULUI, vor fi amândouă pe fază, înarmate cu mănuși de menaj, găleți, mături cu coadă și saci pentru colectarea diferențiată a deșeurilor pentru a strânge, cu sentimentul datoriei împlinite și al participării depline, cele 10 000 de butelii de apă puse cu dragoste la dispoziția protestatarilor de către Primăria Capitalei și care vor rămâne goale și abandonate în Piața Victoriei, costumul „tip penis” al lui Cristian Dide, bandana rătăcită a lui Sandy Matei precum și resturile de parizer rămase în urma actorului Marius Manole, deoarece de când i-a dublat CIUMA ROȘIE salariul acesta își permite, în sfârșit, să iasă la proteste cu un ghiozdănel plin de sandvișuri nu doar cu un sandviș sfios, vârât într-un șervețel, așa cum se întâmpla înainte de mărire.

Să sperăm că protestatarii se vor gândi și la cele două eroine civice și nu vor mai veni, ca anul trecut, cu pungi cu urină și cu … cu … mă rog, cu ce produse de digestie au mai avut ei prin gospodărie, căci n-aș vrea ca doamna actriță Natalie Ester să plângă de să se zgâlțâie cămașa pe dânsa de-așa o soartă crudă care nu i-a pus la dispoziție și sac special pentru acest tip de gunoi!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …fi-mi-ar sila de cum macelaresti scrisul in limba romana, madam Luminița Arhire!

  • lips. excremente = un progres

    urme fine de diversiune
    testul constiintei
    semn de nivel evolutiv trofic in lumini din lumini
    e de bine in gen. si univers. vorbind