Politică

Londra, centrul financiar cel mai corupt al planetei, de unde se operează capitalismul criminal fără nicio opreliște!

moneylaunderCentrul financiar londonez este un stat semi-offshore, la fel ca teritoriile britanice de peste mări, paradisuri fiscale legitimate de autorităţile britanice. Secretul financiar din Marea Britanie oferă portiţe pentru gangsteri, traficanţi de droguri şi cleptocraţi. Acestea sunt opiniile jurnalistului italian Roberto Saviano, care şi-a dedicat zece ani pentru a studia afacerile Mafiei.

Jurnalistul de 36 de ani a trăit sub protecţia poliţiei după ce a publicat un volum despre membrii Camorrei napoletane, în 20016.

“Dacă aţi fi întrebaţi care este cel mai corupt loc de Pământ, aţi spune că e Afganistan, poate Grecia, Nigeria, sudul Italiei. Dar v-aş spune că este Marea Britanie”, a spus Saviano în Marea Britanie. “Nu birocraţia, nu poliţia, nu politica sunt corupte, ci capitalul financiar. 90% dintre deţinătorii de capital din Londra îşi au sediile în offshore-uri”.

“Jersey şi Cayman sunt porţile de acces în Europa pentru capitalul provenit din infracţiuni, iar Marea Britanie este ţara care permite asta. De aceea este crucial pentru mine să fiu azi aici şi să vorbesc despre viaţa voastră şi despre guvernul vostru”.

Saviano şi-a exprimat parerea despre referendumul pentru ieşirea Marii Britanii din UE. Părăsirea UE ar lăsa ţara şi mai expusă criminalităţii organizate. “Ar însemna să permiteti societăţilor din Qatar, cartelurilor mexicane, mafiei ruse să câştige şi mai multă putere şi HSBC a platit 2 miliarde de euro amendă în SUA pentru că a recunoscut că a spălat bani ce proveneau de la cartelurile drogurilor şi de la companiile iraniene. Avem dovezi”.

Autor: Calin Marchievici

Sursa: Cotidianul

NOTA REDACȚIEI GÂNDEȘTE.ORG: Pe 23 iunie, locuitorii Marii Britanii vor vota pentru sau împotriva rămânerii în Uniunea Europeană. Rămasă în Europa, Marea Britanie este ușa prin care cartelul financiar ia în administrare și chiar în proprietate, întreaga Europă.Luând toate acestea în considerare, cel mai bine, mai ales pentru Europa, ar fi ca Marea Britanie să iasă din UE.

Abonează-te la newsletter