Analize și opinii Politică

Libertate si respect

Ati reusit sa ne ciuruiti prin incompetenta, cu slugarnicii dvs, prin tradare, si vanzarea tarii si a poporului. Oare unde ne sunt valorile? Ne batem joc. Copii dvs au dreptul sa ajunga europarlamentar cu toate ca nu stiu sa lege cateva fraze coerente. In schimb ai nostrii nu mai au dreptul de a creste sanatosi si civilizati. Oare ce suntem noi? Niste gandaci ce trebuie striviti si infometati, sa ne gandim la cel de-al doilea serviciu, poate de a rascoli prin gunoaie?

Imi cer scuze fata de nevasta si copii! Va rog, scuzati-ma! Iertati-ma! Nu pot sta cu mainile in san si sa vad cum Romania se duce de rapa din cauza unor smecheri, tradatori si persoane de joasa speta. Nu pot trai intr-o societate in care hotia si minciuna sunt oferite iar si iar, iar cinstea, onestitatea si bunul simt sunt punctul slab al firii umane.

Cu greu imi gasesc cuvintele; sunt obosit, speriat pentru ce va urma special, gandindu-ma la viitorul copiilor nostrii. Oare pentru ce traim? Doar sa respiram? Nu mai avem vise, sperante pentru ca ne-au fost luate, am fost pacaliti, ne-au mintit si asta zi de zi. Am devenit rai si egoisti unii cu altii. Pana si familia se gandeste cum sa te pacaleasca! Si asta din cauza lipsei de bani sau la gandul de a face mai multi bani. Asta sa fie progresul spre care ne indreptam?

Traim intr-o societate bolnava sau noi suntem cei bolnavi? Traim intr-o jungla unde este important doar banul, nu mai exista respect fata de cel de alaturi si fata de mediul inconjurator? Este necesar sa ne trezim si sa ne respectam! Traim intr-o lume in care copii nu mai au dreptul la sistemul de sanatate, in care iti aduci copilul bolnav la medicul de familie iar acesta iti face programare la distanta de 2-3 saptamani. Adica nu ai bani! Copilul iti poate muri in bratele tale. In scoala unde nu mai intelegi ce pasi trebuie sa urmeze sa poata sa aiba un viitor.

Sa traiasca Romania! In care romanii sa aiba drepturi si nu doar obligatii, in care sa nu fim umiliti, sa avem parte de demnitate si de respect.
Dumnezeu sa ne pazeasca! Romani treziti-va! Fiti romani uniti, nu mai stati nepasatori, caci maine veti fi si voi loviti de soarta.

Imi iubesc copii si familia mai mult decat orice de pe aceasta lume. Inclusiv decat viata mea ce nu are nici o valoare daca nu pot sa-i ajut intr-un fel. Am devenit neputincios in a le face fata in viata. Calin are nevoie de un mediu normal de viata, in care sa-l poata intelege. In momentul de fata este aproape imposibil din cauza stresului, a lipsei de bani si nu se vede acea luminita. Alex este un copil special, chiar peste medie. Dar oare cum pot sa-l ajut cand prioritatile sunt cum sa supravietuim? Madalina, o femeie, o mama, o nevasta careia nu i-am facut decat suferinta cu greutatile vietii, cu fiul nostru Calin care i-a cam inchis viitorul la o viata normala. Dar in momentul de fata chiar nu pot… nici ea nu mai poate! Dar sper sa-i de-a Dumnezeu putere si sa reuseasca sa duca copii in momentul in care sa fie pe picioarele lor.

Va iubesc si imi pare rau ca nu pot sa fiu alaturi de ei de aici! Sper sa fiti fericiti si fara mine poate mai fericiti. Dar viata voastra este un nonsens daca veti trai intr-o lume in care nu sunteti respectati si nu sunteti liberi!

sursa: Scrisoarea lui Adrian Sobaru pentru liderii politici

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce poate fi mai periculos decat un om care considera ca nu mai are nimic de pierdut, ca viata lui nu mai are sens si ca isi poate gasi o justificare si valoare intr-un gest nebun / nebunesc pentru noi ceilalti? Dar care credeti ca este distanta de la un om care intra in Parlamentul Romaniei si se arunca de la balcon, la unul care scoate o arma si incepe sa-si faca singur “dreptate”?

    Acum mai inaltii nostri demnitari se plimba linistiti oriunde si oricand prin Romania! Presedintele inca isi permite sa se plimbe cu masina personala, sa faca cumparaturi de la supermarchet ca un om obisnuit! INCA!

    Tot mai multi romani incep sa ajunga in starea si situatia lui A. Sobaru! Adica niste oamenii disperati cu judecata tulburata de stres si lipsuri financiare! Este in firea omului sa gaseasca vinovati in altii si sa-i “pedepseasca” pe cei care i-au facut rau! A. Sobaru a ales sa se “autopedepseasca”, alti pe cei de langa ei (prieteni, rude, etc), insa nu e mult pana “departe”!!!

    Gradul de infractionalitate si violenta a crescut ingrijorator in ultimii ani… Crime, jafuri, interlopi – parca nu mai ajunge timpul de emisie la TV sa le cuprinda pe toate!

    Alesii nostrii ori nu vad, ori nu inteleg ca masurile luate se pot intoarce impotriva lor in orice moment, iar fata acestor “recompense” nu are cum sa fie frumoasa. Iar statuie au foarte putini oameni aflati in viata.

    POATE ca masurile luate sunt cele mai bune, cele mai corecte, ca au o viziune extraordinara si o capacitate iesita din comun de intelegere a contextului internatrional din toate punctele de vedere si ca drumul ales de ei pentru Romania este cel mai bun, cel mai scurt si cel mai usor… insa atata timp cat nu esti urmat in demersul tau de o majoritate a populatie a carei interese se presupune ca i le reprezinti, totul este sortit esecului!

    O masura neinteleasa nu are cum sa fie aplicata bine. O lege care iti incalca principiile, proprietatea, demnitatea si libertatea cu siguranta o vei incalca! Toate lucrurile si fiintele de pe Pamant au limite si limitari! Cand duci omul peste limita nu poti astepta sa reactioneze normal/firesc! Romanii se trezesc mai greu dar cand o fac intotdeauna isi sacrifica liderii! Mai greu pana ii identifica si-i aduna la un loc. De exemplu in PARLAMENT?!…

  • CheGuevara,d-l Adrian Sobaru nu este un disperat ,d-l Adrian Sobaru este un om pentru care demnitatea este o calitate fireasca ,omeneasca si-n numele acestei nobile calitati umane(pe care unii neoameni nu o inteleg) a facut gestul suprem de a protesta cu propria-i viata in bratele larg deschise deasupra tarii, pentru ca democratic aceasta simbolizeaza Parlamentul Romaniei ,TARA.

    Cuvintele d-lui Adrian Sobaru,pentru care eu am un profund respect ,asa cum am pentru toti luptatorii anticomunisti romani,sunt cuvintele unui roman adevarat a unui OM caruiar ii sangereaza sufletul pentru suferinta semenilor lui.

    “Am simti nevoa sa fac ceva” spune d-l Adrian Sobaru.Acesta este adevaratul crestin roman, aceasta este garantia data intregii Europe occidentale ca-n Romania ocupata acum de asasinii neocomunisto-securisto-PDL-UDREA BASESCU BOC ,demnitatea romaneasca nu a murit.Suntem oameni ,iar d-l Adrian Sobaru ,aceasta a facut A REAMINTIT CELOR CARE AU UITAT CA -N ROMANIA TRAIESC SI OAMENI NU NUMAI CALAII SI SLUGILE LOR.
    Pentru noi d-l Adrian Sobaru este un exemplu pe care ar trebui sa-l avem ,in minte si-n suflet si-n fiecare clipa a vietii noastre sa ne rugam ca sa ne regasin puterea de a fi SOLDATI IN ACEASTA TARA VICTIMA A PROSTITUATELOR ASEMENI UDREI ELENA ,SAU A ASASINILOR SECURISTO-COMUNISTI ASEMENI LUI BASESCU TRAIAN SI TUTuROR COMPLICILOR LUI DIN PDL-PSD-si din intregul fals pluralism politic romanesc.

    Disperat nu este d-l Adrian Sobaru, diserati sunt calaii ,UDREA, BASESCU BOC, pentru ca ei stiu ca judecata crimelor lor se apropie , D-l Adriasn Sobaru doar a anuntat-o.

  • Pentru CheGuevara:
    La revolutie, sau stiu eu ce-o fi fost in’89,linia vinovatiei s-a tras imediat sub Ceausescu si apropiatii lui. Daca situatia o va cere si vom avea o adevarata viitoare revolta, linia vinovatiei s-ar putea trage mult mai jos, chiar sub cei ce conduc judetele si orasele, institutiile si satele.N-as vrea sa fiu in pielea lor, caci se va consuma multa benzina.Sub Ceausescu, Dictatorul, se stia ca Marea Adunatura Nationala era o institutie virtuala in ceea ce privea conducerea Romaniei. De aceea, si cu ajutorul lui Iliescu, membrii ei au scapat basma curata. Acum de cand nu mai e dictatura si Parlamentul este raspunzator de situatia in care a ajuns populatia ar fi bine sa ne amintim de Cosbuc :”Hristosi sa fiti, nu veti scapa, nici in mormant !”

  • Mda vinovatia kgb-ului iliescu ion este enorma, dar ea este preluata de complicele lui iliescu ion ,Basescu Traian.Au trecut deja 6 ani de cand tara este sub ocupatia regimului neostalinist Basescu Traian,iar iliescu ion este liber,gures si inca poate savarsi alte si alte crime neocomuniste in complicitatea cu Basescu Traian-UDREA-BOC impotriva romanilor si ai cetatenilor occidentali.

  • @livia:
    A. Sobaru a facut un gest extrem. Nu il aprob si nici nu-l dezaprob! Este un MARE semn de exclamare pentru demnitarii nostrii. A. Sobaru nu este, a fost disperat: “Imi iubesc copii si familia mai mult decat orice de pe aceasta lume. Inclusiv decat viata mea ce nu are nici o valoare daca nu pot sa-i ajut intr-un fel. Am devenit neputincios in a le face fata in viata. Calin are nevoie de un mediu normal de viata, in care sa-l poata intelege. In momentul de fata este aproape imposibil din cauza stresului, a lipsei de bani si nu se vede acea luminita. Alex este un copil special, chiar peste medie. Dar oare cum pot sa-l ajut cand prioritatile sunt cum sa supravietuim? Madalina, o femeie, o mama, o nevasta careia nu i-am facut decat suferinta cu greutatile vietii, cu fiul nostru Calin care i-a cam inchis viitorul la o viata normala. Dar in momentul de fata chiar nu pot… nici ea nu mai poate! Dar sper sa-i de-a Dumnezeu putere si sa reuseasca sa duca copii in momentul in care sa fie pe picioarele lor”! Acum viata i-a mai dat o sansa – lui de a trai si o sansa in plus familiei sale… Dar un om care este in permamenta preocupat de cum sa-si asigure supravietuirea de zi cu zi” …cum crezi ca este?!

    @Andrei Popescu
    in `89 orice ar fi fost atunci niste oamenii disperati, flamanzi si dusi la limita rabdarii au tras… au tras in tot ce reprezenta un simbol al comunismului si al lui Ceausescu! S-a tras imediat sub el pentru ca cei imediat sub el au incercat sa-l apere dar pana la urma Ceausescu a fost eliminat si abia dupa furia maselor sa potolit!

    In momentul de fata inca nu s-a cristalizat pentru tot romanul un vinovat sau un grup de vinovati spre care sa-si canalizeze furia. Insa o revolutie va fi si va aduce schimbari radicale!

  • “Laciate ogni speranza…” ca să-l parafrazez pe Dante, că se va schimba ceva în viaţa românilor, când prăpastia dintre român şi român se adânceşte pe zi ce trece, iar unii sapă în continuare la ea.La teorie suntem aşi, avem experienţa celor 50 de ani de comunism, unde singura libertate, era aceea de a constata sau de a critica pe unul care nu era în aparatul de stat şi de partid.Acum în capitalism, poţi critica pe oricine, dar laşitatea şi ura românului către român s-a acutizat.Capitalismul democratic este mult mai pervers decât comunismul.Comunismul punea vita umană la grajd, şi punea fiecăruia în faţă, porţia de fân şi de apă.Indiferent cât de mică era, fiecare avea porţia lui.Capitalismul, a pus vitele în grajd, dar fânul şi apa, sunt puse în mod aleatoriu în staul, iar vitele au ajuns să se bată pentru a ghici, sau de a ajunge, acolo unde e fânul şi apa.Normal că nu mai au timp să gândească, mai ales că galeria(mass media), chibiţează pe margine şi laudă vita care a pus mâna pe cea mai mare porţie de fân şi apă.Şi nu se poate niciodată organiza o turmă, care are un singur şi unic scop în viaţă, acela de a ajunge să pună mâna pe o porţie de fân şi apă.