Politică

Lectia lui Kelemen Hunor catre unii circari romani

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a dat o lectie scurta catorva parlamentari pierduti in organizarea circului pe care se pregatesc sa il ofere romanilor in schimbul painii. Kelemen a spus in seara asta ca, daca ne-am fi informat mai bine in legatura cu lucrarile de la Biblioteca Nationala, am fi aflat ca nu avem cum sa ii schimbam destinatia, deci nici nu avem cum sa bagam Parlamentul in ea. Asta daca nu vrem sa platim inapoi banii cu care terminam imobilul. Si daca nu vrem sa pierdem si celelalte finantari ocardate de o banca pe termen lung, bani din care se vor reface si alte institutii culturale (Teatrul “I. L. Caragiale” si Opera).

Tot Kelemen Hunor ne-a mai sfatuit sa o lasam mai usor cu caterinca apropo de Casa Poporului si sa ne aducem aminte ca Romania are de recuperat destul de mult in privinta institutiilor culturale. Bon. Lui Silviu Prigoana i-a transmis ca doar in capul lui va muta Parlamentul din Casa Poporului in sediul Bibliotecii Nationale. Nimeni nu s-a gandit ca cea mai buna solutie la tot circul pornit astazi e chiar cea mai simpla dintre toate – la Biblioteca sa se faca biblioteca si dincolo sa ramana ceea ce este deja. Dar, desigur, avem cu totii imaginatie si ne place sa ne amagim ca nu ne plictisim in lipsa unei ocupatii mai bune.

Nu stiu ce e de dezbatut aici, cand un minim bun simt economic iti spune ca cel mai rentabil este sa lasi Parlamentul acolo unde este, eventual, asa cum propunea Elan Schwartzenberg, sa aduci in Casa Poporului si Guvernul si Presedintia, pentru o mai buna colaborare intre institutii si o mai eficienta economie la buget. Apropo, cat de tare oare o fi ras sau o fi plans Traian Basescu la auzul posibilitatii de a imparti acelasi sediu cu Parlamentul si Guvernul?

Muscam prostioarele aruncate de politicieni si sa le ducem circul mai departe. Oare ce o fi mai bine sa facem in Casa Poporului…si incepem sa ne punem mintea la contributie. Ca si cum asta ar fi problema care, odata rezolvata, ar linisti intreg poporul. Caci, daca ar fi sa multumim poporul, probabil am ajunge sa o daramam.

Iulian Leca
sursa: voxrepublica.realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pentru că deja Palatul Parlamentului, este un bordel, singurul cusur este că are o singură curvă. Adică politica. Ar fi bine ca cei ce lucrează acolo să mai aducă şi curve reale. Că poate aşa mulţi dintre aleşii noştri, cu dereglări mentale din cauza andropauzei(vârsta de) ar da un randament net superior în activitatea lor.Se spune în popor din străbuni că lipsa pulii la femeie, o tâmpeşte, noi fiind misogini, uităm că din punct de vedere medical, şi lipsa pizdii are efecte devastatoare în creierul bărbaţilor. În special la cei care s-au cocoţat în funcţii, prin tupeu şi şmecherie, dând din coate, nu prin merite personale, mai precis spus, prin aşa zisa inteligenţă nativă. Niciodată nu se poate face egalitate, între banii pe care îi posezi şi coeficientul de inteligenţă pe care îl ai. Dacă ar fi fost aşa, nu ar mai exista vorba din bătrâni, “Prost să fii, noroc să ai!”