Politică

Laszlo Tokes cere “protectorat” pentru Transilvania

Sâmbătă, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, să construiască împreună cu guvernul său “un sistem de cooperare naţională”, pentru a oferi “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.

Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară “Balvanyos”, să creeze “un sistem de cooperare naţională”, în aşa fel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“(…) Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”, a declarat Laszlo Tokes la Băile Tuşnad.

El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că “secuimea are un steag”, şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe “pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii”.

Laszlo Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară “Balvanyos”, reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc.

“Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom”, a precizat Tokes.

Tokes a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste.

“Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari”, a spus Tokes.

În perioada 23-28 iulie, are loc cea de-a XXIV-a editie a Universitatii de Vara “Balvanyos”, de la Baile Tusnad. La eveniment au fost invitați premierul Ungariei, Viktor Orban, vicepremierul Zsolt Semjen, dar si membri ai PDL, UDMR, PPMT, CNMT.

Sunt prezente peste 350 de invitaţi din România, dar şi din Ungaria, Marea Britanie, Italia, Spania, Elveţia, Finlanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Voivodina.

sursa: cotidianul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pacat ca a invatat ceva carte.Cred ca a inceput sa se imbolnaveasca de boli mintale.Si sunt destule.Pacat ca reprezimta o etnie care are si oameni destepti.

  • o minte bolnavă într-un corp nesănătos! laşitatea conducătorilor nostri din 89 încoace, a dus la boala acestui individ de asa natură! atunci, acest bolnav, poate fi tratat cu succes dacă Suceava sau Craiova, ori, Constanţa acordă de îndată PROTECTORAT celor vreo 49 km din teritoriul Ungariei de-a lungul frontierei cu România, aşa precum făceau pe vremuri unii domnitori din Ţara Românească pentru Transilvania, dacă alesii neamului dor dintotdeauna si nu au nimic de zis! e şi normal să ni se-ntâmple aşa: când Barroso ne obligă să le cumpărăm fiarele vechi primite de ei de la americani, spunându-le F-16!

  • Nu nemernicul asta de roman maghiarizat este problema, ci pretentiile ungariei care i-a maghiarizat fortat pe secui si i-a folosit de-a lungul istoriei drept carne de tun. Nu avem ce ne astepta de la guvernul si parlamentul Romaniei, care nu doar ca nu pune tunul diplomatic in functie in aceasta speta. E vizibil cu ochiul liber: Cum se duce basescu in Ardeal cum isi iau slugile ungariei nasul la purtare. Noi toti suntem de vina, ca doar stam si comentam pe retele de socializare. Trebuie sa ne gandim la strategia diplomatica cea mai eficienta: sa le taiem clantza cu “armele” lor. De mult europarlamentarii nostri trebuiau sa puna problema Ardealului in dezbatere pe masa coanei europa. Cu documente. Si sa cerem ungurilor inapoi vestigiile istorice pe care le-au distrus sau le-au carat din Transilvania. Cu cine? Cu istoricii nostri care zac? Cu basescu si fi-sa, parlamentara lui peshte, care s-au cardasit cu ei? Sa cerem protectorat pentru romanii din Ungaria. Sa le trantim in Transilvania institutii puternice ale statului nostru. Sa contracaram maghiarizarea fortata a romanilor in teritoriile dupa care ungariei ii curg balele.

  • Propun Lege cu doar doua articole sau modificare in Constitutie:

    1. Pe teritoriul statului România, functiile publice (de la orice nivel al administratiei centrale sau locale) pot fi ocupate doar de persoane cu cetăţenie română.

    2. Cetăţenii români nu pot avea dubla cetatenie.

    În acest fel, “pierdem” un număr de români care vor alege să rămana doar cu cetatenia SUA/Anglia/etc, dar scapam si de “liderii” maghiari care vor autonomie teritoriala in Transilvania din functiile publice pe care tot noi i-am lasat sa le ocupe (pentru ca vor renunta la cetatenia romana in favoarea celei unguresti, si nu vor mai putea ocupa astfel functii publice in Romania). Nu e nimic anti democratic, anti UE sau etc. E ceva ce orice stat demn poate sa faca. Dar n-avem conducatori demni care sa faca asta…

  • Aveti mare dreptate dna Ileana dar in timp ce ungurii munceau de zor la ceea la care s-a ajuns in prezent, sefii de la Bucuresti crezand ca fac o gluma buna si nedandu-si seama cat de boi sunt, intrebau daca o sa duca ungurii Ardealul in Ungaria si se distrau nevoie mare. Apoi cand smintitul acela spanzura o papusa cu efigia lui AVRAM IANCU bucurestenii spuneau la tv ceva de genul : “Ce suparati trebuie sa fie ardelenii de gestul acelui ins”. Adica ardelenii, lor, bucurestenilor li se rupea de Avram Iancu si de Ardeal. Asa ca aici s-a ajuns si sa nu ne facem ca ACUM CAUTAM VINOVATII. De ani de zile spun ca deja pisica e prea mare sa se mai poata rupe. Decat eventual cu tunul ca I. Antonescu in 1941 cu legionarii. Daca la prima silaba despre Ardeal, la primul oftat dupa Ardeal li se taia macaroana hotarat, scurt, fara drept de c-o fi, c-o patzi, acum nu mai stia nici mama lor de cativa care stiu ei cum trebuie sa fie Romania. Atunci cand incepusera ungurii sa aiba voce si cand sefii de la Bucuresti se distrau la acea cerere ungureasca si isi bateau joc de Funar, de CV Tudor, si de altii care stiau ce carte se joaca si fiind in mijlocul evenimentelor mirosisera cum sta treaba,nu eram in Europa ca sa spunem ca trebuia sa tinem cont de ce se spune pe-acolo si de fapt nici acum nu pot ei decide si da ordine ci doar, eventual dau recomandari. Asa ca sa nu puna cineva in spatele Europei vinovatia ca nu tine, asa cum face acum Dragnea cu regionalizarea, dar este pus la punct de cei de la Bruxelles care nici habar nu aveau de ce minciuni scoate nime-n drum de la Bucuresti. Ce tara de rahat mai exista in Europa sau in lume in care un Tokes autohton sa mai poata spune ce spune nemernicul si sarpele acesta ? Vazand indiferenta criminala a sefilor nostri pe care o mascheaza cu vorbe-n vant ca democratie, libertatea cuvantului, etc, cum sa nu te gandesti ca in Romania statul nu exista, totul e un haos scapat de sub orice control si ca atatea organisme insarcinate sa apere tara iau banii de pomana.

  • Ungaria, Rusia, SUA, UE, Austria si altele sunt interesate sa ia cat mai mult din comoara asta la care s-au postat drept stapani unii care tot vand mereu din ea. Practic, este absolut normal, ce fac alte state prin oameni ca Laslo asta. Ce face Romania este anormal. Odata ce undeva apare o mare bogatie si bogatia aceea nu este aparata de nimeni, toata lumea, din toate partile isi pune fortele sa acapareze cat mai mult. Daca suntem un popor de prosti, asa ne trebuie. Ce este de facut? 1.Sa dam jos Toata conducerea tarii. PE TOTI!!! 2. Ar fi bine sa avem un rege – asta ar face ca tara sa fie aparata de acel rege sau o regina. Din interes propriu si pt popor. 3 Sa se selecteze o institutie a Legii si a politiei extrem de corecte, asa cum s-a restructurat in Rusia. Primul pas este oprirea cu forta poporului a actualei clase politice. Atat puterea, cat si opozitia trebuie desfiintate pentru ca sunt aceiasi! Trebuie sa gasim un Lider de aur si puternic, sau mai bine zis el sa lupte pentru a se impune ca lider! Sper ca un astfel de om exista, dar el trebuie sa lupte sa faca zi de zi conferinte publice, in fiecare oras, pentru a se ridica. Zi de zi, zi de zi. Sa gandeasca o miscare, cu niste directive, care sa nu mai poata fi oprite, cu sau fara el. Mai ales obiectivul principal – schimbarea integrala a intregii clase politice. au mai facut si alte tari asa ceva. Un om care sa accepte sa moara daca este nevoie, pentru Romania. Daca un astfel de om exista, Acum poporul este pregatit sa il primeasca. Acel om trebuie apoi sa faca un program foarte strict de verificare a hotilor care imediat ar vrea sa intre la putere. Trebuie sa se inconjoare de geniile tarii, de toti premiantii din tara si din strainatate. Sa isi intareasca securitatea la maxim pentru ca foarte multi il vor vana, atat din tara, dar mai ales din strainatate. Sa opreasca colaborarea cu FMI….Ei…. vise de roman care mai spera….