Politică

Klaus Iohannis, cetatean german! Dacian Ciolos, cetatean francez! Codruta Kovesi, cetatean american? Incotro, Romania?

image-2015-11-10-20576740-0-klaus-iohannis-dacian-ciolosOricat de doritor ai fi sa adopti ca tara orice etnie posibila din aceasta lume, tot vei cere in schimbul cetateniei oferite loialitate si doar poti sa speri apoi ca increderea investita iti va fi rasplatita cu aceeasi moneda. Ce fel de Romanie mai este atunci aceea in care principalii piloni de la baza statului roman, presedintele tarii, primul ministru si sefii institutiilor de forta detin si alte cetatenii in afara de cea a statului roman?

O asemenea ipoteza nu doar ca incalca flagrant Constitutia Romaniei, atat de mult calcata in picioare si terfelita in ultima vreme, dar arunca si o umbra de indoiala mai mult decat intemeiata asupra celor care alearga dupa cetatenii straine. Klaus Iohannis, cetatean german! Dacian Ciolos, cetatean francez! Codruta Kovesi, cetatean american? Incotro, Romania?

Crin Antonescu, fostul presedinte al Partidului National Liberal, facea in 2014 o declaratie surprinzatoare in timpul emisiunii televizate „Dupa 20 de ani” de la Pro TV: „(…)cata vreme si Traian Basescu vorbeste despre faptul ca, in conditiile in care nu intram in Schengen din cauza ca nu vrea Germania, prezenta unui om, nu doar etnic german, ci si cu cetatenie germana, cum este Klaus Iohannis, ar fi o sansa la Consiliul JAI pentru intrarea in Schengen,(…)”

Proaspatul numit in functia de prim ministru al Romaniei, filofrancezul Dacian Ciolos, are dubla cetatenie, romana si franceza Despre principalii sefi ai institutiilor de forta din Romania, procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi si generalul SRI, Florian Coldea, activenews.ro scria ca acestia detin si cetatenia americana. Faptul ca personaje atat de importante din fruntea institutiilor de seama ale statului roman detin cetatenii straine nu poate insemna decat o subminare flagranta a suveranitatii nationale!

In aceste conditii, ce mai reprezinta Romania astazi? Ce a ajuns Romania pe plan international daca legile fundamentale ale tarii, preavzute in Constitutia Romaniei, sunt incalcate si batjocorite de catre oamenii care in mod normal ar trebui sa faca tot ce este posibil pentru a le apara si a veghea ca ele sa fie respectate?

Sursa: Glasul.info

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu “Incotro, Romania?”, INCOTRO ROMANII?

    In acest moment in Romania oamenii normali au doar doua solutii:
    1. Valiza si la gara
    (evident in alta tara)
    2. Evaziunea fiscala
    (adica infractionalitatea)

    – Drama COLECTIVÃ a MICILOR investitori. „Ȋn România, nu poţi să respecţi legea, chiar dacă vrei! Nici acum, nimeni nu știe exact cine și cum obţine autorizaţia de la ISU”
    http://bit.ly/1SIVaBm

    – Gabriel Biris: Se transforma ANAF intr-un grup infractional organizat? Antreprenorii isi vor pune curand intrebarea existentiala daca mai merita sa faca business
    http://bit.ly/1PIO8ti

    – Contribuţii obligatorii pentru cei fără venituri
    http://bit.ly/1Hz3HW8

    – Noul Cod Fiscal prevede taxe mai mici pentru firmele străine
    http://bit.ly/1Keqt5c

    – Taxele pe locuinte cresc si de 20 de ori in 2016, prin relaxare fiscala!
    http://bit.ly/1XkhlkW

    – Noul Cod Fiscal va rade 100.000 de firme
    http://bit.ly/1LITPHQ

    – Fața ascunsă a noului Cod Fiscal
    http://bit.ly/1N6KrPP

    – Ţăranii vor plăti impozit pe vacă şi porc, şomerii vor datora taxă la sănătate, iar bogaţii scapă de impozitul pe lux
    http://bit.ly/1ROrt0O

    – Părinţii care nu declară banii câştigaţi de copii vor primi amenzi drastice
    http://bit.ly/1LaljCO

    – Clanurile construiesc imperii pe care DIICOT refuză să le vadă. De ce sunt protejaţi analfabeţii milionari?
    http://bit.ly/1Na2lTa

    Cu alte cuvinte posibilitatile sunt:
    1. puneti mana si invatati o meserie “portabila”, o limba straina si incepeti sa impachetati
    (si mai cu spor asa, pana nu sunteti scosi afara in suturi)
    2. Pregatiti-va pentru santaj si plata taxei de protectie.

  • Ceea ce titlul ignora este faptul ca, din 1989 pana astazi, cei care au facut rau Romaniei, covarsitor, au fost etnicii romani, de cetatenie romana, parasutati politic pe functii inalte: rrromanii verzi, adica.”Incestul national” fiind o realitate.