Politică

Justitia helveta a decis ca UBS sa nu transmita conturile, americanilor. Prea tarziu! Fisierele erau deja predate

Tribunalul federal administrativ din Elvetia a decis ca UBS sa nu transmita americanilor datele privind conturile pe care cetatenii SUA le aveau la banca elvetiana (conturi prin care se banuia ca statul american era vaduvit de consistente sume de bani). Prea tarziu insa. Fisierele fusesera transmise in SUA cu doar cateva ore inainte.

Discutia asupra secretului bancar e veche si va trebui abordata cu toata seriozitatea. Exista argumente pro si contra la fel de puternice, eu personal fiind pentru o solutie de mijloc. In anumite circumstante secretul bancar poate functiona, dar sunt cazuri in care mentinerea lui devine chiar periculoasa.

Una peste alta, autoritatile elvetiene se tem acum ca, odata facut acest compromis cu SUA, clientii straini cu bani multi isi vor retrage banii din Elvetia si ii vor muta in Singapore sau in Emirate.
Dan Popa

sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5437261-justitia-helveta-decis-ubs-nu-transmita-conturile-americanilor-prea-tarziu-fisierele-erau-deja-predate.htm

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu