Politică

Judecatorii si procurorii pot face parte din masonerie

Cu ce se mai ocupa CSM: Judecatorii si procurorii pot face parte din masonerieConsiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit ca judecatorii si procurorii pot sa faca parte din organizatiile masonice. Hotararea a fost luata cu majoritate de voturi.

Decizia care permite magistratilor sa faca parte din masonerie a fost luata in aprilie de Comisia numarul 2 din cadrul CSM (de Eficientizare a activitatii CSM si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila), informeaza Mediafax.

Comisia a fost solicitata sa emita un punct de vedere in acest sens de catre Directia legislatie, documentare si contencios (DLDC), in urma sesizarii facute de un jurnalist.

In urma dezbaterilor, comisia a hotarat ca judecatorii si procurorii pot face parte dintr-o organizatie masonica.

“S-a exprimat si o opinie minoritara, in sensul ca judecatorii si procurorii nu pot face parte din nicio organizatie masonica”, se arata in minuta comisie din 16 aprilie.

Ritualuri secrete ale Francmasoneriei – De la initiere, la rangul de Cavaler Kadosh

O situatie similara s-a inregistrat si in 2006, cand Inspectia Judiciara a CSM a aratat ca magistratii pot fi masoni.

“Avand in vedere obiectul, scopul si activitatile asociatiei francmasonice, constituita in Romania ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial si dispozitiile articolului 11, alineatul 3, din Legea nr. 303/2004, conform carora judecatorii si procurorii pot fi membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial, consideram ca apartenenta unui judeator sau procuror la francmasonerie nu incalca criteriile de mentinere in magistratura”, se spunea in nota Inspectiei Judiciare .

sursA: ziare.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ESTE FOARTE INTERESANT UNDE SE VA AJUNGE?ASEMENEA NEDREPTATE ,HAOS SI INDIFERENTA GENERATA DE POLITICIENII NOSTRI ,ALESI DE NOI ,UNDE VA MAI PUTEA DUCE?UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE….?ACESTIA SUNT BOIERII DE ALTA DATA PE CARE MARII DOMNITORI AI NEAMULUI ROMANESC LE-AU PUS OPRELISTI IN MAREA LOR ESCAPADA DE INBOGATATIRE DIN BANII POPORULUI.ACESTIA DINTOTDEAUNA AU FOST IN STARE DE ORI CE PENTRU A-SI SATISFACE VANITATEA LOR -PUTEREA INSOTITA DE HOTIE SI MINCIUNA.DACA AU DORIT UNA ,LE-AU VANAT PE TOATE CE FACEM NOI,ASTA-I INTREBAREA?

Abonează-te la newsletter