Politică

Iulian Capsali: ”SĂPTĂMÂNA MARII TRĂDĂRI NAȚIONALE!”

Participă toate partidele care au făcut din țara asta un sat fără câini, un no man’s land în care corporațiile rad păduri, exploatează gaze și petrol, au în mână băncile și fac profituri gigantice. Iar dacă nu îți convine asta, ca român, vin gunoaiele securiste și te fac rusofil, comunist șamd.



Din TOT PARLAMENTUL, doar doi deputați protestează.

În chestiunea gazelor, problema nu este numai a exploatării, ci și a întrebuințării acestora. Practic, vom folosi propriile gaze din platoul continental ca să facem bine Ungariei și Ucrainei, asta în timp ce industria petrochimică a fost distrusă, mai ales în ultimii ani, când industriașii au fost băgați la pușcărie de Statul Paralel, iar casele românilor nu se pot bucura de confortul gazelor în propriile gospodării. Le vom cumpăra ca și când ar fi exportate. Nu mai vorbim de problema ecosistemelor și a distrugerii turismului din jurul exploatărilor, toată mizeria pestilentială fiind captată în bazine deschise situate exact în spatele plajelor.

În acest timp, este sprijinit Statul Paralel, cel cu care Coaliția se face că se bate. Salariile ofițerilor din servicii se măresc! Proiectul a fost iniţiat de doi pesediști și un aldist: Mihai Weber (PSD), Marius-Gheorghe Surgent (ALDE) şi senatorul PSD Şerban Nicolae.

Observați care sunt obiectivele Coaliției:

– redevențe de 3% pentru gaz, când ele ar trebui să fie în jur de 20%. În aceste procente, pierdem zeci de miliarde de euro.

– mărirea salariilor ofițerilor din servicii cu 25%.

În chestiunea gazelor, problema nu este numai a exploatării, ci și a întrebuințării acestora. Practic, vom folosi propriile gaze din platoul continental ca să facem bine Ungariei și Ucrainei, asta în timp ce industria petrochimică a fost distrusă, mai ales în ultimii ani, când industriașii au fost băgați la pușcărie de Statul Paralel, iar casele românilor nu se pot bucura de confortul gazelor în propriile gospodării. Le vom cumpăra că și când ar fi exportate. Nu mai vorbim de problema ecosistemelor și a distrugerii turismului din jurul exploatărilor, toată mizeria pestilentială fiind captată în bazine deschise situate exact în spatele plajelor.

Daniel Gheorghe: „Din păcate se întrezărește o sesiune extraordinara a Parlamentului, lucru mai mult rau decât bun la acest moment. Pe lângă legile pentru care e disperat Dragnea am avut neplăcerea să aflu că a fost introdusă pe ordinea de zi plx 33/2018 cu privire la regimul de exploatare a gazului din Marea Neagră. (…) Dacă unii cred că resursele strategice ale României au drept scop servirea Ungariei si Ucrainei nu au decat sa o facă, dar eu nu voi vota, indiferent de felul in care va arăta documentul normativ la final, acest proiect de lege care arata a trădare de țară!”

Liviu Plesoianu: „Eu NU votez așa ceva!

Sunt exercitate presiuni enorme pentru ca Parlamentul României să voteze zilele următoare un proiect legislativ prin care renunțăm la impozitarea veniturilor suplimentare obținute de companiile care extrag și comercializează gaze naturale din Marea Neagră! Săptămânile următoare, sub presiunile enorme ale puternicelor companii străine, precum și sub presiunile înalților emisari ai partenerilor… strategici, suntem pe cale să votăm așa-numita Lege a perimetrelor petroliere offshore. Prin articolele 18 și 19 ale acestui proiect legislativ, urmează să:

– RENUNȚĂM la impozitarea veniturilor suplimentare în cazul tuturor exploatărilor maritime. Cu alte cuvinte, 0 IMPOZIT pentru tot ce obțin ca venit suplimentar companii precum OMV și ExxonMobil din extragerea și comercializarea de gaze naturale de la Marea Neagră (partea românească)!

– ÎNGHEȚĂM redevențele (adică banii pe care trebuie să ni-i plătească toate companiile care extrag și comercializează gaze naturale din Marea Neagră) la nivelul din acest an (2018). Pe toată durata exploatării, noi NU vom mai putea umbla DELOC la aceste redevențe!

– DESPĂGUBIM companiile străine! Dacă au plătit deja acest impozit pe veniturile suplimentare, companiile care extrag și comercializează gaze naturale din Marea Neagră vor PRIMI BANII ÎNAPOI!

Proiectul legislativ a trecut de Senat în această formă și urmează să fie votat în Camera Deputaților în sesiunea extraordinară, ca urmare a presiunilor enorme exercitate de companiile străine și înalții emisari… strategici.”

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali