Politică

ÎPS Teofan despre Marșul pentru Viață: ”Este și o chemare adresată mai marilor zilei, să asculte glasul poporului, atașat în profunzimea sa, valorilor familiei!”

Sâmbătă, 24 martie, în toată țara are loc o nouă ediție a Marșului pentru Viață. Cu acestă ocazie, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a lansat o invitație pentru români: aceea de a participa la Marșul pentru Viață.



Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române a spus că acest marș este atât o rugăciune către Dumnezeu, dar și o chemare pentru politicieni să asculte glasul poporului în privința familiei.


„Procesiunea este o mărturisire a valorilor familiei, așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie: tatăl, mama și pruncii lor. Procesiunea va fi o rugăciune adresată lui Dumnezeu să ocrotească ceea ce avem mai sfânt pe pământ, adică familia și viața atât de legată de taina familiei.

Procesiunea este, pe de altă parte, o chemare adresată mai marilor zilei, să asculte glasul poporului, atașat în profunzimea sa, valorilor familiei. Sunteți așteptați la procesiune, în ajun de mare praznic, pentru că știm că vă doare, știm că vă pasă, știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului”, a spus ÎPS Teofan.

Marșul pentru Viață este un eveniment organizat în toate orașele țării, și peste Prut, în care se militează pentru protejarea vieții copiilor nenăscuți și a mamelor acestora. Anul acesta, tema ediției este „Uniți pentru Viață”. Programul Marșului pentru Viață din fiecare oraș este aici.

Autor: Andrei Nicolae

Sursa: Active News