Politică

Iosif Kiss: “Să susținem industria farma, luați un distonocalm pentru că avem de vorbit despre România de mâine.”

farmaActuala clasa politica din Romania anului 2013 actioneaza ca si cand populatia tarii ar fi in intregime idioata, in intregime lipsita de “viziune” si perspective economice, care sa asigure o dezvoltare durabila in interes national. Una din marile greseli facute de cei care sunt vremelnic in functiile de decizie politica este aceea ca isi cred pozitiile inatacabile si ca pe un dat Divin. Realitatea nu este asta, nu este cea pe care sub orice forma “ei” incearca sa ne faca sa ne-o asumam, fatalist-mioritic. Realitatea, dura si nemiloasa cu romanii, este aceea ca cei ce astazi sunt in Parlamentul Romaniei, in Guvern si in functiile cheie privitoare la siguranta nationala, actioneaza impotriva propriului popor. Si ma indoiesc ca din nestiinta! Aici vorbim de premeditare in tradarea interesului national!

Din fericire in tara aceasta mai sunt inca oameni care pot sa vada clar si sa spuna limpede, cu subiect si predicat, despre jaful la care Romania este supusa sistematic acum. Intreaga clasa politica actuala a tradat si tradeaza in continuare natiunea romana. Cu voiosie vrut-infantil-tembela! Si ce e mai trist e ca cei care au jurat sa-si apere tara “chiar cu pretul vietii” au acceptat sa fie simpli spectatori la jaful ce se petrece in spatele perdelei de fum intretinute de clasa politica actuala. Bai … astia care ati jurat credinta tarii si inca sunteti in solda Romaniei … nu mai fiti cacaciosi! Daca executati un ordin ilegal primit de la superiori sunteti culpabili. Sunteti la fel de responsabili si pentru actiunea si pentru inactiunea voastra, daca permiteti savarsirea de infractiuni, sub umbrela politica si/sau economica. Sa nu uitati pe cine ati jurat sa slujiti!

Dimensiunile jafului sunt monumentale. Voi vorbi doar despre Rosia Montana, despre ce se intampla acolo, desi modelul acesta a fost utilizat cu succes si in multe alte cazuri (Sidex Galati, Rompetrol, Petrom, “Jafo”-Onesti s.a.m.d). Am spus Rosia Montana? Luati un pahar de apa, un distonocalm si asezati-va jos. Nu voi spune nimic din tot ceea ce s-a mai spus in spatiul public despre ceea ce ar trebui sa incaseze statul roman ca redeventa din toata afacerea asta. Voi prezenta problema RMCG -asa cum o vad eu- spectatorul care arunca cu oua si cu rosii in actorii de pe scena politica autohtona: stiati ca redeventa aia pe care Romania ar trebui sa o incaseze de la RMCG timp de 10 ani parca (atat cat ar trebui sa dureaze exploatarea) este in cuantum total de vreo 18 tone de aur? Ce inseamna 18 tone de aur? 18.000.000 grame de aur. Pentru 18.000.000 grame de aur noi vrem un lac de ape cianurate pt vesnicie? Pentru 18.000.000 grame de aur se dau in concesiune 4282 ha. Raportul Academiei Romane citeaza Legea din 1924 Art. 203: “Suprafaţa perimetrului rezervat pentru explorare prin permis exclusiv, va fi dela 50 hectare până la 100 hectare pentru minereurile neferoase, inclusiv cele aurifere!

Chiar stiti ce inseamna 18.000.000 grame de aur? V-ati luat distonocalmu? Sigur? Sigur stati jos? Mai puneti-va un pahar cu apa necianurata (inca)! 18.000.000 grame de aur inseamna echivalentul a 54.000.000 kilograme de miez de nuca. Adica 54.000 tone de miez de nuca. Sau mai bine spus productia actuala de nuca in coaja a Romaniei pentru … 3 ani de zile. Mai luati un distonocalm, va rog. Va implor nu suprasolicitati serviciul de urgenta 112! Stati calmi, la locurile voastre! Romania produce in 3 ani, fara niciun fel de investitie majora in domeniu, doar cu ce da Dumnezeu de sus, o valoare echivalenta cu ceea ce ar trebui sa primeasca Romania pt ca lasa niste “baieti destepti” sa subtilizeze aurul pentru care au murit atatea generatii de mii de ani incoace.

Stiti ce inseamna productia anuala de nuca in coaja a Romaniei? Doar vreo 35.000 de tone. Daca ar fi sa consideram ca aceasta productie ar fi numai din soiuri care produc maxim 2 tone de nuca in coaja la hectar (desi sunt soiuri care produc si peste 4 tone/hectar) … asta echivaleaza cu o suprafata de 17.500 de hectare de livada de nuc. Mai luati un distonocalm, va rog, sa sustinem industria farmaceutica … Si nu va ridicati din fotolii pentru ca nu am terminat inca:

Stiati ca Romania are potentialul de productie cel mai mare din lume la cultura nucului? Pornind de la Anexa 10 de la Masura 121 din Planul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, am avut curiozitatea sa vad in cate comune din Romania aceasta cultura are favorabilitate ridicata si in cate favorabilitate medie, precum si care este suprafata de teren agricol din aceste comune. Ati luat distonocalmul? In Romania avem peste 4.600.000 hectare de teren agricol pretabile pentru aceasta cultura! Da… Luati cu apa sa nu va inecati. Stiati ca in China acum 50 de ani se produceau doar 40.000 tone de nuca in coaja iar astazi se produc peste 1.650.000 tone? Stiati ca in perioada interbelica in Romania se produceau 250.000 tone de nuca in coaja, iar astazi doar 35.000? Asta da viziune strategica!

Stiati ca un hectar de livada de nuc produce anual peste 10.000 de eur, in timp ce salariul mediu pe economie, anualizat … nu inseamna mai mult de 5000 eur? Si-atunci de ce mama naibii sa preferi sa fi slujbas la stat pe un salariu de mizerie? Stiati ca o livada de nuc nu va solicita mai mult de 2 saptamani/an? Asta inseamna ca proprietarul unei livezi de nuc are 50 de saptamani/an pentru sufletul lui, pentru familia si pasiunile lui. Interesant, nu?

Stiati ca oamenii care au un venit anual mai mare decat salariul brut/economie nu pot fi cumparati cu doi mici si o bere in campania electorala? Asta ar fi o adevarata tragedie pentru policienii romani! Stiati ca oamenii care au un venit peste media economiei si care au 50 (cincizeci) de saptamani de timp liber, in care pot face tot ce vor ei, fara sa depinda de un venit salarial (bugetar sau nu…) sunt periculosi pentru clasa sociala a politicienilor actuali din Romania? Stiti de ce? Pentru ca sunt incontrolabili, pentru ca nu sunt dependenti sub nicio forma de cei care sunt la butoane. Si politicianul roman .. ca sa isi asigure “perpetua existenta in fata butoanelor” are nevoie de persoane dependente de toanele si de mofturile lor.

Stiati ca daca Romania ar sustine infiintarea a 54.000 de hectare de livada de nuc care ar produce in medie cate 1000 kg de miez de nuca/an… asta ar echivala cu incasarea anuala a “redeventei totale” negociate de tradatorii de tara in proiectul RMCG? Stiti de ce politicienii romani nu sprijina acest lucru? Pentru ca banii ar intra direct in buzunarele proprietarilor celor 54.000 de hectare de livada de nuc si de acolo tare greu ar fi de scos de politicieni fara ca acestia sa isi asume riscul de a lua un topor in cap. Idiotenia politicienilor romani merge pana acolo incat acestia nu realizeaza ca daca fiecare hectar in parte de livada de nuc ar fi detinut de cate o familie, venitul anual al acestor familii ar conduce la o crestere reala a standardului de viata pentru acestea, crestere ce se va vedea si in economia reala, nu doar in conturile unei “elite” aflate temporar la butoanele societatii romanesti. O tara bogata e o tara unde cei mai multi isi pot permite decenta. Noi avem o oligarhie care paraziteaza Romania de azi si – cel mai grav – Romania de maine!

Politicianul roman isi pune creativitatea la treaba doar in scopul favorizarii tuturor formelor de dependenta de care au “nevoie” o seama buna de paraziti sociali, care traiesc pe spatele celor ce isi asuma in mod real riscuri economice majore pe banii , timpul si nervii lor. Si cum acestia din urma nu reusesc sa produca atat cat au nevoie toti parazitii- cu politicienii in frunte… Romania face imprumuturi de miliarde si miliarde de euro pe care le vor “deconta” cei mai nevinovati dintre cetatenii actuali ai Romaniei- actualii minori si copii nenascuti inca! Si pentru ca ei nu isi pot asuma legal nimic pana la varsta de 18 ani, e timpul ca noi ce suntem responsabili de destinul lor sa spunem raspicat AJUNGE! Ajunge cu jaful tarii, ajunge cu hotia institutionalizata, ajunge cu stimulatul parazitismului social pe seama celor care azi nu se pot apara!

Si asta nu este doar un avertisment! Este inceputul sfarsitului pentru voi politicienii care va ascundeti tradarea de tara dupa cuvinte sforaitoare, dupa “grija” voastra pentru viitorul tarii! Voua politicinilor romani actuali va va ingheta sangele in vene, cat de curand, asa ca aduceti-va si voi contributia la dezvoltarea industriei farmaceutice: faceti-va stocuri de distonocalm! Va fi criza mare de asa ceva in curand! Fara distonocalm nu veti putea face fata la ce urmeaza! Da’ chiar asa… Ce urmeaza?

Romania de maine? Haideti sa ne imaginam cum ar putea fi. Sistemul politic. Parlament unicameral, cu cate 3 parlamentari/judet si 10 parlamentari/Capitala. Sistem de alegere a parlamentarilor: bazat pe proiecte. Se face o medie a propunerilor de proiect de interes national si se aleg automat primii 3 parlamentari care insumeaza cele mai multe din cele 50 de teme de interes public propuse de populatie ca fiind prioritare pentru perioada mandatelor lor. Oferta electorala a fiecarui parlamentar obligatoriu include: 8 proiecte de initiat dezbatut pe durata mandatului. Anularea mandatului parlamentarului daca in fiecare din cei 4 ani de mandat nu se desfasoara actiuni de 25% din proiectele din campania electorala. Conditie minimala: cele 2 proiecte/an nu se pot repeta si nici reporta de la un an pe altul. Anularea mandatului individual in cazul inregistrarii a 30% absente (motivate si nemotivate) de la lucrarile din plen, pe principiul ca indeplinirea proiectelor pentru care a fost investit parlamentarul in cauza este mai importanta ca orice alta activitate desfasurata de respectivul parlamentar in decursul mandatului sau. Dizolvarea de drept a parlamentului daca 50%+1 din membrii parlamentari nu depun eforturi si demersuri pentru dezbaterea anuala a minim 25% din totalul propunerile legislative anuale obligatorii pe durata mandatului in curs .

Primul ministru: desemnat de Presedinte, in baza numarului total de voturi diecte rezultate la alegeri. Nerespectarea anuala a 25% din primele 8 teme de interes national rezultate din alegeri, egal pierderea mandatului pentru primul ministru. Curtea Constitutionala constata anularea de drept a mandatului, fara drept de recurs din partea Primului Ministru, urmata de alegeri anticipate.

Protectie sociala de stat numai pentru: – handicap gradul 1 si 2; – persoane peste 70 de ani- venit minim garantat; – persoane intre 60 si 70 de ani cu obligativitatea prestarii de munca in fol comunitati; – inexistenta unui sistem public de pensii si somaj

Indemnizatie de cresterea copilului pe perioada concediului post natal: 2 ani zile/fiecare nascut viu; – cu studii superioare- salariul lunar avut inainte de sarcina, timp de 2 ani de zile; – cu studii medii , cu sursa de venit legala minim 12 luni- salariul mediu economie brut- neimpozabil; – cu studii medii, fara sursa de venit legala, minim 12 luni:- 0 lei; – fara studii: 0 lei ( nu incurajam parazitismul social)

Servicii medicale: Gratuite numai daca exista o asigurare privata de sanatate. Medicina de urgenta: numai in cazuri exceptionale si numai cand viata e in pericol imediat.

Aparare Nationala. Toti angajatii statului apara drepturile fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei. Drepturile persoanelor prevazute de Constitutia Romaniei sunt inviolabile, nenegociabile si neabdicabile. Singurul interes deservit de angajatii statului roman este INTERESUL PUBLIC! Orice ordin primit de la superiori care contravine interesului public si incalca Constitutia este de natura infractionala. Superiorul poate fi subiectul actiunii de arest cetatenesc pana la sosirea organelor competente sa dispuna retinerea temporara, pana la prezentarea in fata unei instante judecatoresti. Seful ierarhic ce incalca Constitutia poate fi arestat pe loc de subordonatul sau pe linie ierarhica. La constatarea incalcarii Constitutiei orice calitate, functie oficiala, inceteaza de drept. Favorizarea sub orice forma a celui ce in exercitarea functiei publice incalca drepturile fundamentale ale omului si Constitutia romaniei se sanctioneaza la fel ca fapta principala. Abuzul celui ce constata incalcarea Constitutiei se pedepseste cu confiscarea totala a averii. Abuzul de putere in exercitiul functiunii publice se pedepseste cu MOARTEA! Din orice functie oficiala, orice incalcare a drepturilor fundamentale se sanctioneaza cu confiscarea intregii averi a persoanelor fizice responsabile direct si indirect, si cu confiscarea averii/patrimoniului, a firmelor detinute.

Sistemul fiscal. Bazat pe un sistem de facturare obligatoriu, pe site-ul Ministerului de Finante, care monitorizeaza incasarile si platile individuale, pe baza de CNP si Cod Fiscal (CUI). Emiterea facturilor prin alte sisteme decat cele publice se taxeaza suplimentar cu 20% din suma bruta de plata/incasat. In afara de acestea se mai aplica cumulativ urmatoarele:

Pentru persoane fizice rezidente romane. -0 % impozit pe venit pt venituri totale de pana in 50000 eur/an; -5% impozit pentru venitul total de peste 50000 eur/an; -10% impozit pe veniturile nerezidentilor romani, indiferent de cuantumul veniturilor; -0% asigurari sociale de sanatate (ai asigurare privata..ok. Nu ai ..ai o problema!); -0% contributii asigurari sociale (pui ceva deoparte bine… Nu? Selectie naturala nene!); -obligativitate inregistrare in scopuri de TVA la venit anual de peste 50.000 eur/an; -calculul lunar si plata la buget a sumelor datorate catre bugetul de stat.

Pentru persoanele juridice. -0% impozit pe profit pentru profitul brut de pana la 10.000 eur/luna; -5% impozit pe profit pentru profitul brut de peste 10.000 eur/luna; -5% impozit pe profitul din activitatile de export; -5% impozit pe dividente: incasat lunar/suma bruta de plata ca dividende.

Regularizare anuala. -obligativitatea inregistrare in scopuri de TVA la venit anual de peste 50.000 eur; -obligativitatea platilor catre angajati in cuantum brut, fara comisionae de transfer pt veniturile salariale platite prin sistem bancar; -plati extra sistem bancar-catre furnizori si angajati: 5% impozit la suma bruta; -comisioane bancare de maxim 0.01% din suma efectiva de plata..dar nu mai mica de 1 leu/operatiune; -activitati de cercetare-dezvoltare si inovare tehnologica: 0% pt veniturile geretate pt implementate intern si 1% pt veniturile din export de tehnologie ( pt max 1 mil eur/an si 5% peste 1 mil eur/an); -TVA : 10%

Impozite auto: -5 %/an in primii 2 ani de la fabriacatie; -20% an din pretul initial de valorifcare. Impozite pe cladiri: 2% din valoarea de constructie, indiferent de proprietar si destinatia cladirii. Accize Produse de lux ( bijuterii, alcool, cafea, tigari): 90%. Accize carburanti motoare 2 T si 4 T: 50%.

Imprumuturi externe. Nu pot fi contractate imprumuri externe pentru care platile anuale depasesc cuantumul a 50% din totalul veniturilor bugetare cumulat cu … Cheltuieli publice curente si investitii de maxim 50% din total venituri bugetare Propunerile partidelor politice pt depasirea acestor praguri conduc automat la scoaterea acestora in afara legii , la dizolvarea lor de drept confiscarea averii tuturor membrilor din partidul/partidele care isi asuma asemnea propuneri. Cine isi poate permite sa isi asume sa indatoreze generatiile viitoare fara sa aiba un mandat clar din partea acestora inseamna ca se poate lipsi de tot patrimoniul sau. :)

Sistemul public de invatamant. Gratuit – pana la doctorat inclusiv. Nu se suporta de la buget a doua facultate, al doilea masterat si al doilea doctorat. Inainte de a implini 10 ani de munca efectiva ( ca angajat sau patron) in Romania… persoanele ce decid sa emigreze sunt obligate sa plateasca la bugetul de stat 100 de salarii medii /economie inainte de a primi drept de libera practica in orice alta tara a UE si de 1000 de salarii medii pe economie daca decid sa emigreze oriunde altundeva in afara spatiului UE . Dreptul la libera practica in UE poate fi obtinut si prin accesarea unui credit bancar ipotecat cu toate bunurile fizice ale solicitantului, purtator de dobanda anuala echivalenta cu rata anuala a inflatiei +5%.. Neplata contravalorii acestui drept de libera practica conduce la confiscarea tuturor veniturilor si proprietatilor persoanei vinovate. Orice persoana fizica ce este plecata din tara mai mult de 60 de zile este obligata sa solicite acordarea dreptului de libera practica in UE sau in afara acesteia. Nesolicitarea acestui drept se sanctioneaza cu confiscarea integrala a averii si cu o amenda de 1 mil de eur, platibila prin poprirea tuturor surselor de venit din afara tarii. Neplata amenzii mai sus mentionate se sanctioneaza cu pierderea cetateniei romane si cu dreptul de a mai exercita vreo activitate economica pe teritoriul Romaniei. Confiscarea averii nu are legatura cu neplata amenzii mai sus mentionate.

Cum ar fi o asemenea tara? Ar fi un taram de vis pentru oricine vrea sa traiasca, sa respecte si sa fie respectat. Infractorii, parazitii social si actuala clasa politica ar trebui sa se cutremure doar citind despre ce ar putea fi in Romania in curand!

Intrebare de final: Mai aveti Distonocalm? Mai luati unul… cu un pahar de apa . Pentru ca vom avea nevoie de sange rece pentru a determina schimbarea de care au nevoie copiii si nepotii nostri! Orice idei, in spiritul celor de mai sus sunt binevenite. Haideti sa pregatim tara pentru cei ce vin dupa noi!

E timpul sa ne luam tara inapoi! Uniti, salvam!

Autor: Iosif Kiss

Sursa: A Treia Forta, Romania Profunda

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ok, imi place ce ai scris in articol dar sunt in dezacord cu sistemul medical care trebuie sa fie obligatoriu pentru toti cetatenii, asigurare privata pentru ce ? sa incurajam industria farmaceutica ? Medicina si educatia trebuie sa fie gratuite
    As mai adauga:
    – schimbarea denumirii tarii in DACIA
    – stagiul militar obligatoriu de 6 luni , vii ziua , te pregatesti si inveti sa iti aperi tara iar dupa terminare , pleci seara acasa si dupa terminarea armatei arma automata sa ti se lase in grija precum modelul elvetian
    – dreptul pentru toti romanii de a purta arma de foc pentru aparare in caz de atac fie ca e din exteriorul tarii fie ca e din interior, e dreptul fiecarui om sa se apere iar orice uz ilegal de arma soldat cu deces si aici ma refer ca ti sa pus pata pe cineva pe strada si te hotaresti sa il impusti pedeapsa capitala sau 30 ani de puscarie fara drept de a iesi cu reducerea pedepsei
    – proiectele de energie libera sa fie puse in practica iar lumea sa beneficieze de ea fara a plati ceva
    – dreptul la proprietate pentru fiecare cetatean
    – interzicerea vanzarii pamantului catre straini
    – minoritatile sa respecte legile pentru ca ei au nevoie de Romania nu Romania de ei