Politică

Ion Cristoiu: „Condamnarea lui Dragnea e revenirea pe înserat a sistemului”

Condamnarea pronunțată în cazul lui Liviu Dragnea este „o decizie politică, rezultatul unui mare plan, revenirea pe înserat a sistemului”, a afirmat luni analistul politic Ion Cristoiu la emisiunea „Marius Tucă Show”. Potrivit lui Cristoiu, tot ceea ce s-a întâmplat duminică la urne și luni la Înalta Curte este rezultatul unui mare plan care a avut ca scop clătinarea PSD și pregătirea terenului pentru instalarea unui nou guvern.„Condamnarea lui Liviu Dragnea, care este o decizie politică, o iau ca un fapt. După părerea mea, doamna Viorica Dăncilă fusese instruită de ofițerul de caz de acum 2-3 săptămâni că va prelua ea (…) Condamnarea lui Dragnea de astăzi e revenirea pe înserat a sistemului. Dacă l-a condamnat și pe Dragnea înseamnă că poate fi condamnat, cu excepția lui Iohannis, oricine (…) Doamna Viorica Dăncilă, până la sfârșitul săptămânii, va hotărî ca PSD să intre într-un guvern de uniune națională. Varianta <Guvernul meu> nu are cum să se facă pentru că domnul Klaus Iohannis nu are niciun interes să se facă un guvern de care să răspundă ”, a avertizat jurnalistul, potrivit Mediafax.

Ion Cristoiu susține că decizia instanței supreme în cazul Dragnea are implicații uriașe și a atras atenția asupra unor cifre. „Sunt niște dedesubturi, nu o revoluție. Nu am nici o îndoială, totul a fost pus la cale. Hai să vedem marele plan. În primul rând punerea acestei sentințe, plec de la o premisă care sigur o să vă enerveze pe dvs care sunteți un adept al justiției independente, eu nu cred în justiția din România. Nici când am câștigat procese, nici când am pierdut. Magistrații sunt ca și cei din presă. Unii independenți, marea majoritate dependenți. Deci magistrații aceștia ai înaltei curți, vezi niște tipi cu peruci ca în filmele britanice, au pus azi. De ce azi (luni, n.r.)? Pentru ca ieri mașina pesedistă să fie clătinată. Că a fost clătinată spune o cifră care nu a fost amintită. Au ieșit față de decembrie 2016 cu 1 milion și 200.000 mai puțini la vot, votanți ai PSD-ului. (…) Asta înseamnă că 1.200.000 de votanți care erau la îndemâna structurilor nu au ieșit.( ….) Punerea termenului astăzi a făcut ca mașinăria pesedistă să se clatine. Baronii au zis: bă, dacă îl condamnă și mai mult ca sigur îl condamnă. Activistul, primarul a zis: bă mai degrabă ce să mă mai ostenesc că oricum bătălia e pierdută? Deci nu întâmplător a fost pusă azi. Putea fi amânată. De ce a fost pusă astăzi? Să fie o prăbușire a PSD, prima lovitură, și a doua lovitură (…) a venit astăzi”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu susține că Dragnea a crezut că luni va fi achitat și dezvăluie în premieră cum în mai 2015, înainte de condamnarea în Dosarul referendumul, președintele Iohannis i-a spus liderului PSD că va fi achitat.

„După părerea mea, Dragnea a fost convins că e achitat. Jur! A fost convins. S-a mai întâmplat odată, cu referendumul. Fac o dezvăluire, că acum e închisoare. Deci domnul Dragnea mi-a spus următorul lucru. El, personal, că era pe vremea când era în Opoziție și mai stătea de vorbă și cu muritori ca mine. În ziua când urma să se pronunțe în dosarul Referendumul, s-a dus la Klaus Iohannis. Klaus Iohannis are un gest, ca și cu <dragii mei>, îți pune mâna pe genunchi. I-a pus mâna pe genunchi și i-a zis <Liviu, nicio problemă>. S-a aranjat, da? Liviu, paralizat de mâna pe picior, pe genunchiul lui, era un gest de mare tandrețe, s-a dus acasă, da? Și când s-a dus acasă a aflat că a fost condamnat. I-a zis că e achitat. Dar nu numai atât. Nu au trecut 5 minute și același tip care îi pusese mâna pe genunchi tandru, i-a înfipt cuțitul în spate. Eu îți spun că era liniștit altfel își anunța aseară demisia”, a afirmat Ion Cristoiu, susținând că luni, când a ieșit cu declarații la Cotroceni, președintele Iohannis știa de condamnarea lui Liviu Dragnea.

Autor: Cosmin Țintă

Sursa: NewStandard

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sistemul e astazi in tot si-n toate, in Romania! Dar in cazul unor evenimente extraordinare externe, in urma carora puterea lor in Colonie se va evapora, stiu sigur ca exista niste cetateni bine informati, bine intentionati si bine pregatiti care ii vor vana ca pe niste muste pe aceste spurcaciuni, care in loc sa se ocupe de siguranta tarii si a neamului, conform fisei postului, se ocupa de lovituri de stat de factura progresist-sorosista, si de controlarea tuturor firmelor economice in scopul propriei imbogatiri. Practic, Iudele astea functioneaza exact ca un SRL-antiromanesc! Atunci cand vor fi dati jos, va asigur ca se va face coada pt functia de calau!

  • Fostul director SPP, Dumitru Iliescu, reacționează marți, după condamnarea lui Liviu Dragnea, și susține într-o amplă postare pe Facebook că liderul PSD urma să fie condamnat indiferent de rezultatul alegerilor europarlamentare, pentru că „arestarea lui a făcut și face parte dintr-un plan bine gândit și pus la punct de forțe externe în colaborare cu cele interne aservite, de destructurare a PSD-lui, plan inițial cu ani în urmă, dar reactualizat permanent”.
    El mai susține că știe cine a dat comanda, dar nu va da nume, pentru că nu are elementele de probă necesare, dar știu cine s-a ocupat de ducerea ei la îndeplinire și de aceasta data are suficiente elemente. „Cei care s-au ocupat de soluționarea acestui dosar și de condamnarea liderului PSD nu au fost decât cei din conducerea actuala a SRI”, a mai spus Iliescu.

Abonează-te la newsletter