Politică

Iohannis se încăpăţânează să-l numească pe Emil Hurezeanu, un cetăţean german, ca ambasador al României la Berlin

imagesTrăim în ţara lui Kafka. Cetăţenii români nu mai sunt buni să reprezinte România ca ambasadori în străinătate. Trebuie numit neapărat un cetăţean german, refugiat cu “sprijinul” serviciilor secrete la Viena şi Munchen în anii 80, ca să ne reprezinte ţara la Berlin. Iohannis şi-a făcut o fixaţie ca românii să fie conduşi şi reprezentanţi de români sau minoritari cu cetăţenie străină. La conducerea SRI trebuie să fie un minoritar ca-n vremea anilor 50.

In jurul informatiei inca neconfirmate oficial, dar de pe surse Napocanews ştie adevărul că jurnalistul Emil Hurezeanu urmează să fie trimis la Ambasada română de la Berlin, presa a generat deja dezbaterea publica pro sau contra eventualei numiri în funcţia de ambasador. Hurezeanu, al carui nume a fost vehiculat ca varianta pentru postul de ambsador al Romaniei in Germania, are cetatenia germana si este asociat intr-o firma cu Michael Schmidt, un apropiat al presedintelui Klaus Iohannis in campania electorala. Postul de ambasador al Romaniei in Germania este vacant, dupa revenirea in tara a lui Lazar Comanescu, actualmente consilier prezidential al lui Iohannis.

Emil Hurezeanu (59 de ani) este legat puternic, de peste 30 de ani, de Germania, profesional si cultural. Inca din 1982, el a plecat la Munchen cu o Bursa Herder (ca publicist la revista culturala Echinox), iar din 1983 s-a stabilit definitiv acolo, obtinand azil politic.

S-a remarcat ca jurnalist la Radio Europa Libera, in redactia de la Munchen, unde a lucrat din 1983 pana in 1994. Ulterior, a revenit in Romania, activand in presa din tara.

Postul de propagandist a lui Emil Hurezeanu pentru Klaus Iohannis din noiembrie 2014 trebuie răsplătit cu funcţia de ambasador în capitala economică a Europei.O să vină şi vremea să se lămurească public şi legăturile lui Iohannis cu Securitatea comunistă?

Sursa: Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Emil Hurezeanu, la fel ca Helvig, la fel ca Iohannis si alte milioane de persoane sunt CETATENI ROMANI.
    Faptul ca autorul articolului este “RRoman” adica nationalist cu tendinte legionare (fasciste pe romaneste…) se vede clar.

  • Dacă nu e cetățean român , numirea este ilegală, imorală, și, in orice condiții, nepotrivită.

  • Băiat de sef sub comunisti, tăticul lui Ministru adjunct pentru energie pentru Ardeal, când el era plecat, tov Hurezeanu, a beneficiat de un sprijin substanțial din partea literatorilor securisti, sau aflați in marile gratii ale regimului comunist.

    Un învârtit plin de sine, ca toți învârtiții, căruia trebuie să i se dea puțin peste bot, printr-un refuz.

  • @MB

    Cetățini români sunt toți cei care nu joacă alba-neagra cu situația propriilor conaționali ! Lăsați-o mai moale sperând să exploatați xenofobia. Nu e cazul, mezeriilor și bestiilor !