Politică

Iohannis nu stă în capul mesei

A fost prima zi normală din punct de vedere politic din ultimii ani. Ieri. Astăzi, ar putea fi a doua zi normală. Dacă se întâmplă așa, deși ziua a început cu un accident de parcurs, România nu va avea decât de câștigat. Președintele Klaus Iohannis a înțeles că locul său nu este în capul mesei. Așa cum a indicat Bernd Fabritius, delegat al Guvernului Germaniei pentru germanii de pretutindeni, încălcând grav suveranitatea națională a acestei țări și creând un incident diplomatic. Una peste alta, România pornește cu dreptul în exercitarea președinției Uniunii Europene.


Klaus Iohannis s-a răzgândit. Renunță pentru moment la o campanie electorală de tip violent și, iată, îl vedem participând la toate momentele importante legate de preluarea președinției Uniunii Europene de către Guvernul României. Din acest motiv, a decomandat mișcarea #Rezist. I-a lăsat pur și simplu pe demonstranți în ofsaid. În după-amiaza zilei de ieri, știrea că președintele va participa la cele două momente importante de la Ateneul Român și Palatul Regal a paralizat avântul protestatarilor. În ofsaid a fost lăsat și PNL, care apucase, prin Ludovic Orban, să anunțe că nu se va prezenta la ceremonii. Pe ultima sută de metri, liderul PNL și-a pus totuși costumul și a luat poziția ghiocelului la intrarea de la Ateneul Român.

Dar cel mai interesant fenomen este că și domnul Bernd Fabritius, delegat al Guvernului de la Berlin pentru germanii de pretutindeni, a rămas cu buzele umflate. Prieten devotat și agent electoral al lui Klaus Iohannis fiind, acesta și-a permis, deși reprezintă un guvern european, să ne dea lecții. Și să indice faptul că, în ceea ce privește președinția UE, Klaus Iohannis trebuie să stea în capul mesei. Denigrând-o cu acest prilej pe doamna Vorica Dăncilă, în calitatea acesteia de premier. Bernd Fabritius nu numai că se înșeală atunci când ia în calcul o asemenea posibilitatea, dar este și de rea credință. Conform tratatelor UE, semnate în primul rând de Germania și abia apoi de România, exercitarea președinției rotative se face de către guverne. Nu de către președinți. Și dacă cumva are memoria prea scurtă, îi voi reaminti că și atunci când Germania a exercitat președinția rotativă, s-a întâmplat la fel. Cancelarul a stat în capul mesei, și nu președintele Germaniei. Și așa se face că un reprezentant oficial al Guvernului Germaniei, vorbind în numele Germaniei, nu numai că a spus o mare prostie, dar pur și simplu a insultat un stat și a violat suveranitatea acestuia. Probabil că dacă Ministerul Român de Externe ar protesta ceva mai energic, Fabritius ar trebui să răspundă. Poate chiar cu funcția. Pentru că, jurist fiind, cu facultatea făcută în România, el nu poate invoca în niciun fel necunoașterea Constituției acestui stat și reglementărilor europene.

Tot un incident de parcurs , dar care nu afectează în mod ireparabil imaginea bună de ansamblu cu care s-a prezentat România până în prezent, este absența lui Liviu Dragnea de la acest eveniment. El urma să aibă o întâlnire, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, cu Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene. Și a absentat. Liviu Dragnea nu este bolnav și nu există un motiv obiectiv care să-l împiedice să-și execite această obligație onorabilă. A preferat însă să meargă într-un concediu romantic. Să fie acesta un semn că intenționează ca și în continuare, inclusiv în apropiatele alegeri prezidențiale, să-și asume doar un rol de eminență cenușie? De personaj aflat în spatele cortinei? Posibil. Dacă acest scenariu stă în picioare, atunci avem primul semnal concludent, în sensul că domnul Liviu Dragnea nu va candida pentru funcția supremă în stat, ci va desemna o altă persoană.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

 • In primul rand individul este un alogen, un strain de neamul românesc, este ales de strainii si de minoritarii lui, face parte integranta din minoritarii si strainii lui, nu are nimic in comun cu neamul românesc, asa ca e o iluzie, o mare teapa, sa credem ca strainii ne vor noua binele….oricat s-ar stradui ei sa ascunda blana de lup, realitatea de zi cu zi dovedeste contrariul : asupriti si umiliti in fiecare zi de straini !
  Iar umiinta si batjocora strainilor rezulta din insasi acest fapt sfidator : “alegerea” alogenului de catre alogeni, de catre strainii lui care ocupat institutiile statului ! cum a fost “ales” ? prin cele asa zise “sase milioane de voturi” emanate din tastatura calculatorului, adica a sistemului digital informatic aflat sub controlul institutiilor statului ocupate de straini !
  tot vantura alogenii si cozile de topor “sase milioane de voturi pentru neamt”! chiar asa? cat de spalati pe creier sa fim, cat de tradatori si vanzatori de neam sa fim, sa alegem un alogen, un strain de neam in fruntea tarii? sa ne conduca unde? la dezbinarea si destramarea natiunii! sa ne vanda la strainii lui ! (are experienta in domeniu) asadar, cat de spalati pe creier sa fim sa ne dorim singuri raul, dezbinarea, destramarea tarii, jefuirea resurselor, economiei de catre straini, de catre corporatii si multinationalele occidentale ?
  Nu ! nu putem fi atit de spalati pe creier! si atunci ramane varianta ocuparii institutiilor statului, ca lupii la oi, prin minciuna si viclenie, ca niste paraziti, de catre alogeni, de catre straini !
  asadar, “alegerea” alogenului s-a facut prin “votul” emanat de tastatura calculatorului aflat in institutiile statului ocupate de alogeni, in primul rand servicii secrete : sts,sri,sie, apoi politie, armata, justitie, guvern, parlament, presedentie….
  cele ” sase milioane de voturi” fiind o gluma buna daca nu ar fi adevarata tragedia pe care o traim, sau un ghinion, cum ar spune alogenul, pentru a confirma somnul nostru cel de moarte in care ne-a adancit de atita amar de ani barbarii de tirani, alogenii, strainii de neam, imperialistii occidentali…altminteri, “civilizati” ei, si… plini de “valori”…

Abonează-te la newsletter