Politică

Iohannis, invitat sau convocat la Casa Albă?

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va efectua, pe 19 şi 20 august, o vizită la Washington, la invitaţia omologului american, Donald Trump.



În comunicatul Administrației Prezidențiale se arată că Iohannis și Trump vor discuta despre „întărirea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului strategic” dintre Statele Unite și România.

„Cu prilejul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului strategic puternic şi dinamic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar şi economic. Preşedintele României va evidenţia, şi cu această ocazie, faptul că ţara noastră va continua să fie un partener strategic solid şi un aliat responsabil şi de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre priorităţile politicii externe a României fiind consolidarea relaţiei transatlantice şi a securităţii spaţiului euroatlantic”, arată Administraţia Prezidenţială.

Vizita survine în contextul în care România marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi 15 ani de apartenenţă la NATO.

Este pentru a doua oară, în actualele lor mandate, când preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis au o întrevedere la Casa Albă, după întâlnirea din iunie 2017.

VIZITA ÎN SUA NU E VĂZUTĂ CU OCHI BUNI DE TOATĂ LUMEA

În mediul online nu au întârziat să apară reacțiile cu privire la aceasta vizită în SUA a președintelui Iohannis. Sunt destui care sunt de părere că Iohannis a fost „convocat” la Casa Albă, că există un preț pentru această vizită.

Avocatul Dan Chitic este de părere că prețul îl constituie „gazul din Marea Neagră”.

parteneriate energetice… cu alte cuvinte gazul din Marea Neagră! Asta e prețul vizitei lui KWI la Casa Albă de pe 20 August. In preț e inclus și un nou mandat de Președinte, desigur!

Dăncilă va primi și ea ceva… probabil terminarea în pace a mandatului de prim-ministru… și un post, ceva pe la o instituție internațională! Istoria a demonstrat doar ca nu contează cât de prostănac ești… important e să servești cu abnegație și dăruire!

Ce bine ca am scăpat de corupți… acum putem sa fim primiți și mângâiați pe creștet și de stăpânii noștri! Pardon, am vrut sa spun de partenerii noștri strategici.

Caci se pare ca aliații noștri nu acceptă să discute cu corupți… ci doar cu trădători!”, scrie Chitic.

Bogdan Duca este de părere va trebui să mai scoatem câteva miliarde de dolari pentru niște avioane ca noi

„Trump l-a convocat pe Iohannis pe 20 august.

Ăștia sabotează guvernul. Nici nu au făcut bine rectificarea bugetară și acum află că trebuie să mai scoată câteva miliarde de dolari pentru niște avioane „ca noi”.

Nu e nimic. Tăiem de la Cercetare…”, a scris Duca.

Autor: Ileana Bogdan

Sursa: QMagazine