Politică

Iohannis a ratat, din aroganță și din disprețul cu care-i tratează pe toți, două ocazii uriașe de a se prezenta ca un Președinte al tuturor românilor

Să nu amestecăm lucrurile. Toți Președinții României au avut o relație privilegiată cu partidul din care au provenit. Nu asta este problema. Ar fi ilogic să fie altfel. Ce spune în Constituție e altceva: Președintele României trebuie să-i trateze în mod egal pe toți actorii politici, sau pe cei din societatea civilă, fără discriminări.



Dacă nu era așa, putea Ion Iliescu să construiască acel atât de necesar Consens de la Snagov? Emil Constantinescu a făcut și el eforturi de a menține deschise canalele de comunicare cu Opoziția de atunci. Ion Iliescu avea consultări permanente cu partidele parlamentare, exista un consilier prezidențial pe probleme de politică internă, care avea uși deschise în toate partidele. Cu mulți dintre liderii partidelor din ”opoziție” a rămas în cele mai bune relații și după finalizarea celui de-al doilea mandat.

Ce i se reproșează lui Iohannis, ca și lui Băsescu, înaintea lui, este absența dialogului politic. Nu doar cu ai lui, ci cu toate partidele parlamentare. La fel și cu societatea civilă. Sindicatele nu, asociațiile profesionale, nu. Doar câteva ONG uri, marginale, selectate de Sanda Pralong, care ONG uri sunt ”sufletul” anarhiei din stradă.

Acum s-a dus la bizareria aia liberală de nevoie, cu o ipocrizie demnă de Cartea Recordurilor. Pentru că el nu are parteneri, are slugi. Cu slugile nu discuți, slugilor le poruncești, Și pe cele care nu se supun le calci în picioare! Să știe cine e stăpânul!

Iohannis a ratat, din aroganță și din disprețul cu care-i tratează pe toți, două ocazii uriașe de a se prezenta ca un Președinte al tuturor românilor: pregătirea aniversării Centenarului Marii Uniri, și pe aceea a președinției rotative a UE. Nu-l interesează! El doar pândește greșelile adversarului, să-i arunce căcat în cap! Și, dacă poate, să-i pună tălpi! Pentru el România nu există, nu contează! Este un mare egoist: contează doar prețioasa lui persoană! Restul? Ducă-se! De ce să aibă România niște succese, dacă este și PSD în ecuația succesului? Mai bine să se aleagă praful de tot! El iese în câștig!

Așadar zece slugi peneliste îi prezintă Marelui Egoist planul de bătaie, care urmează să-i aducă încă cinci ani de vacanță. Știu și eu dacă și votanții sunt dispuși să accepte încă cinci ani statutul de slugă?

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin Gheorghe