Politică

Iohannis a mâncat la cantină împreună cu oamenii muncii. 20 decembrie Termen limită pentru evitarea lacătului pe reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Cornul abundenței s-a revărsat în România, pe malurile Dunării! Iată ce se servea în data de 18 octombrie a. c. la cantina centralei de la Cernavodă, unde și-a umplut tovarășul Klaus Werner Iohannis, cel mai iubit fiu al poporului, burdihanul prezidențial: „Meniul a cuprins supe creme, somon, legume, piure de țelină, orez cu legume, salate, plăcinte și tarte.” (Sursa: Știrile Pro TV)
cantina-tile
Auzi colea: somon la preț de cantină, piure de țelină pentru lipsă de virilitate, „supe creme” dacă și-a uitat proteza acasă, nu doar plăcintă proletară, ci și tarte capitaliste la desert! Trebuie să fii tâmpit ca să crezi că ăla-i meniul obișnuit la cantina unei centrale, cât o fi ea de nucleara!!!

Ceaușescu era mic copil pe langa infatuatul acesta căruia îi pute tot ceea ce este românesc! Până și cultul personalității era mai rezonabil la cuplul Ceaușescu decât la plăvan și stafidita lui! Iată ce spune un angajat al Centralei Nucleare de la Cernavodă:

Cei care erau la coadă și la mese erau directori și oameni special aleși, în număr de 45. Mulți nu iau niciodată masa acolo și nu o vor lua, chit că s-a schimbat mobilierul peste noapte. Care mai mănâncă acolo, nu stă la coadă, ci e servit într-o încăpere separată.
Sper că ați remarcat că nimeni nu a deschis portofelul. Cantina se plătește de angajați.

În acea zi clienții obișnuiți (printre care eu nu mă număr) au mâncat pe birouri ce și-au adus de acasă.

„Selecția participanților” s-a făcut cu o săptămână înainte și unii, mai emotivi, încă își mai repetau grelele întrebări adresate „onoratului” în noaptea dinaintea minunăției.

Toată lumea a reținut că insul a împins tava, nu că industria nucleară trebuie sprijinită. Au fost popularizate poze de imagine de campanie, nu cele de interior, cu ceea ce înseamnă acest domeniu. Mult mai mult decât niște găluște.
Mie mi se pare regretabil modul în care conducerea noastră s-a comportat. Umil, penibil. Dar măcar i-am văzut și pe ei o dată la coadă… Mâncând pe mesele celor cu care nu au obiceiul să se amestece.

Dar, dacă din vârful Statului a venit program de cantină, care pe mine m-a uluit de la început, ai noștri nu au avut coloana vertebrală (pe care se îndârjesc cu alte prilejuri să mi-o îndoaie mie) să-i spună celui aflat în campanie că locul nostru de muncă e centrala, al lor fiind birourile de director sau șefi. Era mai interesant dacă își lăsau costumele scumpe și se echipau, să intre ca să vadă, măcar că unul e profesor de fizică, de curiozitate, cam ce e înăuntru, cam cum arată cei care țin acel loc în fiecare zi. Uneori împotriva celor care ies în față. Dar mă opresc aici, că istoria e lungă… Cu amar o fac, după 21 de ani în acest loc.

Dacă până la 50 de ani nu m-a îndoit nimeni (au fost prilejuri de care au depins viața și cariera mea), de acum, când trebuie să fiu model pentru fiul și tinerii din jur (că asta a rămas din idealurile mele de când eram de vârsta lor), nu cred că va mai putea ceva sau cineva să o facă. Dintotdeauna am stat pe picioarele mele și sunt convins că am fi o societate mult mai bună dacă așa am proceda așa cu toții, dacă am avea pretenții de la noi și de la ceilallți, dacă am ști că suntem oameni, cu greșelile noastre, cu demnitatea noastră, dar fără mândria care să ne întunece, fără lăcomie nemăsurată, fără să ne dorim devenirea pe alte căi decât cele firești, ale recunoașterii și respectului celorlalți. Sigur, eu mai cred în valori, dar mă disperă să văd mizeria ce crește în jur, de care aș vrea să îi pot feri pe cei dragi. Pentru sufletul meu și al lor…

Cele expuse sunt încă puține. Am avut senzația că renaște Ceaușescu, împreună cu toate „organili” și obiceiurile proaste. Și la Cernavodă am mai avut vizite, iar eu am avut ocazia să întâlnesc, cu plăcere sau nu, personaje sus-puse. Efemer…

Autorul acestui text a semnat curajos, dar dorim să-l protejăm fiindcă știm până unde merge răutatea, ranchiuna și dorința de răzbunare, atunci când cineva spune adevărul despre impostorul Klaus Werner Iohannis. (sursa: justitiarul.ro)

Termen limită pentru evitarea lacătului pe reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Statul român va mai negocia cu chinezii construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă doar până la 20 decembrie. Dacă nu se ajunge la un acord, proiectul va fi abandonat.

Informații precedente arătau că negocierile se poartă în jurul posibilității ca partea română să dețină un control minim asupra activităților desfășurate acolo și a unui ajutor de stat acordat chinezilor.

Negocierile dintre statul român şi compania Statul român va mai negocia cu chinezii construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă doar până la 20 decembrie. Dacă nu se ajunge la un acord, proiectul va fi abandonat. privind construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă vor continua până la 20 decembrie, potrivit deciziei aprobate de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, din 17 octombrie.

Documentul arată că dacă părţile nu ajung la niciun acord, pot abandona proiectul fără a plăti despăgubiri, însă este necesară o notificare scrisă către cealaltă parte în acest sens.

“Aprobarea continuării negocierilor asupra documentelor investiţiei în aceleaşi condiţii din memorandumul de înţelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea şi dezafectarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă (“MoU”), până la data de 20 decembrie 2016, cu aplicarea tuturor celorlalte prevederi ale MoU, inclusiv posibilitatea oricărei părţi de a înceta MoU fără nicio despăgubire printr – simplă notificare scrisă către cealaltă parte, în cazul în care nu s-a ajuns la un acord asupra documentelor investiţiei şi în măsură în care întârzierea nu a fost cauzată de respectiva parte”, potrivit documentului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat recent că proiectul reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă va fi inclus în Strategia Energetică a României 2016-2030.

Documentul final al strategiei, principalul proiect al actualului ministru al Energiei, va fi pus în dezbatere publică în prima jumătate a lunii octombrie.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat în luna mai raportul Ministrului Energiei privind stadiul şi evoluţia proectului de construcţie a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă.

Preşedintele Klaus Iohannis, a afirmat atunci că acesta este o investiţie prioritară, care va duce la creşterea ponderii energiei nucleare în producţia totală de energie la cel puţin 30%.

În noiembrie 2015, Nuclearelectrica şi China General Nuclear Power Corporation au semnat un nemorandum de înţelegere pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, proiect estimat la 6,5 miliarde euro.

Proiectul reactoarelor 3 şi 4 presupune construcţia a două noi reactoare de tip CANDU 6 pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de 700 Mwh.

Potrivit Danielei Lulache, CEO Nuclearelectrica, discuțiile cu partea chineză se purtau în jurul mecanismului de ajutor de stat cuvenit acestora. “Guvernul a emis o scrisoare-suport, ca parte din acest întreg mecanism și care în principiu spune următoarele: România este conștientă că acest proiect se poate dezvolta doar cu implicarea și sprijinul statului român, statul român consideră acest proiect un proiect strategic prioritar și descrie o serie de mecanisme de sprijin pe care să le analizeze și să le acorde pentru dezvoltarea proiectului. Parte din aceste mecanisme de sprijin sunt implementarea mecanismului contractelor pentru diferență, o serie de facilități fiscale eventual, garanții de stat pentru finanțarea proiectului”, spunea în vară aceasta.

Lulache mai spunea că o parte din aceste mecanisme de sprijin reprezintă ajutoare de stat și vor trebui aprobate de către Comisia Europeană. Tot ea afirma și că partea română caută modalitatea prin care poate păstra un control minim dar esențial asupra activităților de exploatare derulate de chinezi. (sursa: digi24.ro)

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • de la somon, telina, papion, proiect strategic prioritar, ajutoare de stat acordate chinezilor, aprobate de CE, de catre statul nostru care poate pastra un control minim dar esential asupra activit de exploatare…dom’le, nuclear context!