Politică

Întoarcerea Poneiului roz?! Corina Șuteu, ”Mama poneiului roz”, favorită pentru a ”călări” și Ministerul Culturii

icr_ny_86693500După actorul George Ivascu, încă un nume este vehiculat pentru funcţia de ministru al Culturii. Această nouă variantă este una controversată, care ar putea stârni un nou scandal, cu rădăcini în povestea poneiului roz cu svastică din urmă cu opt ani.

Corina Şuteu, în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, fost director al ICR New York în perioada în care Institutul Cultural Român era condus de Horia Român Patapievici, l-ar putea înlocui pe Vlad Alexandrescu în funcţia de ministru, au declarat surse politice pentru Hotnews.ro. Corina Şuteu şi-a dat demisia de la conducerea ICR New York în 2012, după demisia lui Horia Roman Patapievici.

Scandalul Poneiului roz a fost stârnit de expoziţia de street art “Freedom for Lazy People” a artiştilor români IRLO, Omar şi Nuclear Fairy, deschisă în lunile iunie-august 2008 la Galeria Română din New York. Un ponei roz cât o palmă cu o zvastică pictată pe el şi un osîn fund, dar şi un afiș cu David și Moise făcând sex au stârnit acuzații de antisemitism și o campanie împotriva lui Horia Roman Patapievici și a Corinei Șuteu.


Ministrul Culturii din Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, a demisionat zilele trecute, în urma scandalului de la Opera Naţională din Bucureşti. Ministrul a fost criticat şi de preşedintele Iohannis, dar a avut parte şi de un miting de susţinere la care au participat zeci de oameni.

Autor: Florin Pușcaș

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Preaiubitilor,

    Poate ca Swastica de pe Calutul Barbie a fost facuta ( evident in joaca – dar ce este arta daca nu o joaca) de un Copil -al -Artistilor.Ce facem ? arestam copilul? pentru ca a desenat o swastica? El vede swastica la televizor tot timpul. Eu de exemplu desenam swastici peste tot cand eram de 3-4 ani. Toate jucariile mele erau pline de zwastici. Habar nu aveam eu de Societatea Thule si Radacina de Matraguna pe care unchiul Adolf a primit-o de la Hanussen. Mi se parea un simbol foarte bun de incastrat cu dalta pe grinzile podului.Era un joc. Sigur, la gradinita nu mai mergea treaba educatoarele s-au temut de el de parca ar fi vazut pe dracul. Merita sa desenezi o swastica pentru a vedea o asemenea fata. Au fost chemati bunicii la Gradinita am fost “dat afara” de la gradinita.
    Dar fiind o gradinita comunista, pana la urma acest lucru a fost pozitiv, nu-i asa, mai putina indoctrinare.

    Osul din fundul calutului trebuie interpretat in acelasi context. Era doar un “joc” cu oase. E din „intamplare“ acolo si nu are nici o legatura cu Dachau sau Birkenau … decat in mintea bolnava ( biasata ) de supra-interpretare a noii Politii Culturale. Sau mai bine zis Militii Culturale .
    Daca o Swastica mica, neagra, facuta cu carioca pe fundul unui Calut Barbie, roz pe deasupra , poate declansa atatea sentimente si texte inseamna ca Symbolul isi pastreaza nealterata puterea de seductie ( Ca Vulturul , Cununa de Lauri sau Steaua cu cinci colturi dealtfel , indiferent de culoare si fond … si care e departe de a apune, as zice chiar ca vremea ei abia incepe)

    Tiberius Claudius
    Anno IV

    P.S. Drace !Suntem ca in Germania unchiului Adolf unde se declara expresionismul ca arta degenerata si galeriile inchise? Ca si cartierele ” rau famate” vorba ” reporterului ” – probabil un rafinat critic de arta al carui comentariu e echivalent cu al unui cimpanzeu luat direct din habitatul originar, legat la ochi si la urechi si dat drumul liber in primul rand la un concert hard – rock. Comentariul se vede ca vine din suflet.
    Unul din rolurile artei ( in afara de cel de a vindeca, dar asta e un alt context ) e cel de a crea controverse, a suscita dezbateri , a misca sentimente, a mentine Spiritul Zen ( in extenso ) iar in sensul acesta aceasta expozitie a fost o reusita. Iata, ecourile ei se mai aud si astazi.

  • Ce bine i-ar prinde un Șut(eu) in fund acestei exchibitioniste propusa pt Ministerul Culturii(cu scopul de a-l transforma in Ministerul Sexului), dar si gusatei lui Soros, care o sustine.

  • Tepes, mai omule idiot…In mintea ta mica crezi ca Soros plateste chiar orice?

  • Pt Catalin:

    Omule, e prea tarziu pt tine sa mai intelegi ceva din aceasta viata! Si nici macar nu e vina ta, ci a lui ma-ta, care te-a avortat la nastere!