Politică

Informații ținute la SECRET de către DIICOT în cazul fratelui Laurei Codruța Kovesi

Unde-i lege nu-i tocmeală! Sau poate că uneori este…

resize

Sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unei ordonanțe abuzive emisă de Guvernul Grindeanu, prin care munca magistraților ar fi fost mult îngreunată, nemaiavând atât de multe pârghii să-i condamne pe cei care-și însușesc banii publici.

Cu toate acestea, DIICOT nu oferă informații care sunt de interes public și preferă să le țină la SECRET. Întrebarea este DE CE?

În baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, bugetul.ro a transmis o solicitare către DIICOT pentru a afla dacă într-adevăr Sergiu Lascu, fratele procurorului șef al DNA, este inculpat în vreun dosar, așa cum s-a scris insistent în presă.

După trei săptămâni, DIICOT a trimis răspunsul INFORMAȚIILE SOLICITATE NU SUNT PUBLICE, invocând un ghid, așa cum puteți vedea în răspunsul de mai jos. Dar ghidul adoptat de CSM este un act administrativ, care nu ar trebuie să primeze în fața unei legi organice.

Puteți citi mai jos textul solicitării și răspunsul oferit de DIICOT.

diicot

solicitare-1024x576

Autor: Anca Andrei

Sursa: Bugetul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Treziti-va, romani!

    Protestele sunt organizate de Sistemul Bancar-Corporatist-ONG!

    LOVITURA DE STAT A CORPORAŢIILOR TRANSNAŢIONALE!
    Iniţiatorul legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a remarcat prezenţa la protestele din Piaţa Victoriei a preşedintelui Raiffeissen Bank. Acesta se declară uimit că un om care vrea să dea în judecată România este acum protestatar. “Văd bine??? Van Groningen e la proteste? El, preşedintele Raiffeissen Bank, care a făcut sute de milioane pe cârca Statului român? El, care a jecmănit sute de mii de români şi care vrea să dea în judecată România la instanţele internaţionale din cauza legii dării în plată, e acum protestatar??? Pe când un protest la care să strigăm din toate piepturile: DREPTATE, LIBERTATE şi OPRITI ABUZURILE? Mă înscriu de pe acum la organizatori…”, scrie deputatul pe contul său de Facebook, alături de o poză cu acesta. Klaus Iohannis a câștigat 320.000 de euro de la Raiffeisen Bank, pentru că a închiriat băncii una dintre casele furate.

    Românii trebuie să stie Adevărul! Corporaţiile Transnaţionale au scos oamenii in strada! La Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, cea mai mare parte dintre protestatari provin de la firmele transnaţionale. Acesti oameni au fost obligati sa iasa la proteste de patronii lor, care sunt disperaţi de faptul ca actualul guvern al Romaniei schimba din temelii Codul Fiscal. Conform noilor prevederi ale Codului Fiscal impuse de noul guvern, transnaţionalele din Romania vor fi impozitate fie la cifra de afaceri, fie actionarii lor vor trebui sa plateasca impozit pe dividende de 16 la suta. Pana acum, impozitul pe dividende era de 5 la suta, in timp ce cel pe profit a fost de 16 la suta. Era evident pentru toata lumea ca proprietarii multinaţionalelor preferau sa scoata banii din tara ca si dividende si sa plateasca impozit doar 5 la suta. Acum, cand impozitul pe dividende va ajunge 16 la suta, este clar ca multinaţionalele vor pierde sume uriase de bani, de ordinul miliardelor de euro. Acesti bani vor ramane in Romania si pot fi investiti in spitale, scoli, autostrazi.

    http://www.bzi.ro/romanii-trebuie-sa-stie-adevarul-iata-de-ce-au-scos-multinationalele-oamenii-in-strada-acest-secret-arunca-totul-in-aer-591638