Analize și opinii Politică

Înainte de scadenţă: Ungaria a rambursat în totalitate împrumutul luat de la FMI

Ungaria a rambursat  în totalitate împrumutul luat de la FMIUngaria a rambursat în totalitate împrumutul acordat în 2009 de FMI pentru a ieşi din criză şi şi-a achitat astfel datoriile faţă de această instituţie, a anunţat miercuri Banca Centrală Ungară, potrivit AFP, citată de Agerpres.

“În 6 august, Banca Centrală Ungară (MNB) a rambursat în totalitate suma restantă în baza unui împrumut acordat de FMI în iunie 2009”, a indicat Banca pe site-ul său internet.

Ungaria a primit un împrumut de aproximativ 1,45 miliard de euro în 2009, a doua tranşă în cadrul unui ajutor de 11,7 miliarde de euro acordat de FMI Ungariei în 2008, în plină criză financiară, pentru a evita falimentul ţării.

“Astfel, nu mai există datorie restantă faţă de Fond”, a adăugat Banca centrală.

În iulie, guvernatorul Gyorgy Matolcsy, un apropiat al premierului  Viktor Orban, indicase FMI că poate să-şi închidă biroul reprezentanţei la Budapesta pentru că ultimele sume datorate Fondului vor fi rambursate înainte de sfârşitul anului şi deci înaintea scadenţei, prevăzută iniţial pentru 31 martie 2014.

Autor: George Anghel

sursA: cotidianul.ro


Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Orban este un adevaret patriot,isi iubeste tara si nu se lasa calcat in picioare de toti nemernicii care vremelnic guverneaza lumea!Asa trebuie sa procedeze si guvernantii nostri,dar oare avem guvernanti cu dragoste de tara?

  • Un exemplu de urmat! Chiar daca Turcia a facut-o inaintea lor cu putin timp, sunt curios ce “miscari” se vor face in viitor.

  • cauza rambursării nu este dragostea de ţară, deoarece au creat probleme noi cu asta. scopul este să-l mai poată scuipa un pic pe premierul anterior, Gyurcsány