Analize și opinii Politică

În timp ce România nici n-a crâcnit, Polonia refuză categoric așa-zisele avantaje ale directivei privind muncitorii detașați prezentate de Macron

Premierul polonez, Beata Szydlo, a denunţat vineri după-amiază “aroganţa” şi “lipsa de experienţă politică” a lui Emmanuel Macron, după ce preşedintele Franţei a acuzat Polonia că se plasează “la periferia Uniunii Europene” în contextul refuzului modificării directivei privind angajaţii detaşaţi.



Joi seară, în timp ce Emmanuel Macron se afla într-un turneu care a inclus vizite în Austria, România şi Bulgaria, Beata Szydlo a semnalat refuzul Poloniei de a renegocia directiva UE privind angajaţii detaşaţi.

În acest context, liderul francez a afirmat că Polonia “se plasează la periferia Uniunii Europene pe numeroase teme”.

“Polonia nu este prin nimic în fruntea Europei. Poporul polonez merită mai mult de atât”, a adăugat Macron, potrivit Le Parisien.

Reacţia premierului Poloniei, Beata Szydlo, nu s-a lăsat așteptată. “Poate că declaraţiile arogante (ale lui Emmanuel Macron -n.r.) sunt generate de lipsa de experienţă politică, un lucru pe care îl observ cu preocupare, dar aştept să remedieze rapid aceste lacune şi să fie mai rezervat în viitor”, a spus premierului Poloniei.

Sursa: Cotidianul