Politică

In timp ce “aberatia sociologica” Iohannis a devenit presedinte in Romania, Austria invalideaza turul 2 al alegerilor prezidențiale si cere repetarea scrutinului!

alexander-van-bellen-norbert-hoferCurtea Supremă din Austria a invalidat, vineri, alegerile prezidenţiale de la 22 mai, în urma unei contestaţii depusă de Partidul Libertăţii (FPO), o formaţiune politică de extremă-dreapta care a pierdut cel de-al doilea tur la o diferenţă de doar 0,6% faţă de independentul Alexander van der Bellen, potrivit News.ro.

Partidul de extremă dreaptă FPO a depus o contestație la Curtea Constituțională prin care punea sub semnul întrebării legalitatea scrutinului în urma cărora candidatul său, Norbert Hofer, a fost învins la diferență mică de voturi de independentul susținut de Verzi, Alexander Van der Bellen.

Van der Bellen, care urma în principiu să-și preia funcția la 8 iulie, a câștigat alegerile obținând cu 30.863 de voturi mai mult decât Hofer, acumulând 50,3% din sufragii în cel de al doilea tur al scrutinului, în luna mai.

Partidul lui Hofer, care a eșuat în tentativa de a deveni primul șef de stat european provenit dintr-o formațiune de extremă dreaptă, a insistat că scrutinul a fost marcat de o serie de nereguli.

Decizia Curții Supreme deschide calea reorganizării celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențiabil, în care independentul Alexander van der Bellen va trebui să demostreze că îl poate învinge pentru a doua oară pe Norbert Hofer.
Dacă este ales, Norbert Hofer va deveni primul președinte de extremă-dreaptă dintr-un stat membru UE.

Actualul preşedinte, social-democratul Heinz Fischer, se află la finalul celui de-al doilea mandat de şase ani. Partidul acestuia din urmă, SPO, şi formaţiunea conservatoare OVP au suferit împreună o înfrângere istorică în primul tur al alegerilor, rezultat atribuit în mare măsură valului de migranţi musulmani.

Anul trecut peste 90.000 de migranţi au cerut azil în Austria, cifră ce reprezintă peste 1% din populaţia ţării. Totuşi, în declaraţiile sale, Norbert Hofer s-a abţinut de la derapaje xenofobe ce au caracterizat partidul său pe vremea când era era condus de Jorg Haider, el concentrându-şi discursul pe chestiunile economice, cum ar fi combaterea şomajului şi creşterea nivelului de trai. De asemenea, Hofer a exclus posibilitatea de a susţine ieşirea Austriei din UE, cu excepţia situaţiei în care Turcia ar adera la blocul comunitar.

Sursa: Romania libera

NOTA REDACTIEI: In Austria a fost invalidat turul 2 al alegerilor prezidențiale din cauza unor nereguli la votul prin corespondenta. In Romania, nu a fost nevoie de vot prin corespondenta pentru a se comite cea mai mare frauda din istoria alegerilor, iar blogul Gandeste.org a demonstrat acest lucru: Alegerile libere din România-o farsă!? Peste 95% participare la turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014. In toamna, in Romania vor fi primele alegeri la care se va vota si la noi prin corespondenta.