Politică

În lumea reală, și MRU a ratat contactul cu România

ae6a1c7b6a76a0a2ef801ba0bac23e53Nu pentru că este capabil să servească orice stăpân, nu pentru că este expert doar pe bani publici, nu pentru că electoratul nu l-a dorit, nu pentru că partidul propriu a ratat întâlnirea cu votul, nici măcar pentru că inteligența nu îi servește la absolut nimic atunci când morala îi lipsește cu desăvârșire. Ci pentru că Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) a ratat contactul cu România, pentru că prin exemplul său oferă societății un nou și uriaș exemplu dezgustător despre cum nu contează nimic atunci când vrei să ajungi!

MRU nu este un servitor al intereselor României, cum nu este nici un bun politician, nici un bun vorbitor, nici un om care înțelege țara în care s-a născut.
MRU devine un nou model, exponent al impunerii unei noi ordini în România, una în care tot mai puțin se măsoară, decide și vorbește în spirit și simțire românești. Președinția, Serviciul Româna de Informații, iar acum Serviciul de Informații Externe, au ajuns să fie conduse de reprezentanți ai minorităților naționale, cetățeni ai României. Asta nu ar fi fost absolut deloc o problemă, dacă până acum, fiecare dintre deținătorii funcției nu ar fi vorbit, acționat și umilit prin comportament majoritatea românească.

Dar, votul “a vorbit”. MRU este din nou șef al SIE, iar prin această mișcare strategică făcută de președintele Iohannis se marchează o gravă slăbiciune a coaliției de guvernare, în care PSD contează tot mai puțin.

Asistăm la o restaurare a celor care au fost extirpați din scena politică în 2012, reciclați sub imaginea slugarnică a PNL și validați prin dovezile de umilință în fața noului președinte Iohannis. Modelul PDL – Băsescu revine în spațiul public, prin intermediul președinției, serviciilor, iar de azi prin intermediul noii majorități parlamentare, încă neguvernamentală.
Asistăm la impunerea imoralității la nivel de regulă în stat, unde cei care au scuipat ieri, ling azi, cei care au înjurat România sunt promovați, iar cei care mai au curaj să se opună acestei stări de fapt ajung în arest pe baza “suspiciunilor rezonabile”.

Nu aceasta este România normală! Ori dacă acestea sunt metodele prin care Iohannis, PNL și aliații își iau țara înapoi, problemele nu au fost și nu vor fi rezolvate prea curând. Cel puțin până când din România nu vor dispărea toți cei care se încăpățânează să gândească simplu și clar: înlocuind hoția cu imoralitatea și trădarea nu schimbi nimic în bine.

În altă ordine de idei, resping ridicolele afirmații care îl condamnă pe MRU pentru faptul că s-a aflat în elita Uniunii Tineretului Comunist. Din poziția de eminent tânăr al generației sale, MRU a urmat o cale firească a sistemului comunist, nimic absurd sau degradant pentru tot ceea ce însemna România înainte de 1990. Nu toți comuniștii au fost imbecili, criminali sau tâmpiți, cum nu tot ce s-a construit în comunism a fost prost, așa cum se încearcă a se acredita de 25 de ani încoace.

Apoi, poziția publică și absența din Parlament a fostului lider PNL, Crin Antonescu, confirmă faptul că acest fost personaj politic nu a înțeles mare lucru din bătălia democratică. Dacă ar fi fost cu adevărat un bărbat politic, Crin Antonescu ar fi fost azi în Parlament, ar fi prezentat argumentele pentru care PNL se auto-siluiește votând un candidat care a umilit liberalismul din funcții publice și ar fi încercat până în ultima clipă să apere normalitatea.

Autor: Dan Tomozei

Sursa: Dan Tomozei Blog

Foto: Agrerpress