Politică

În alianța curat-murdară PNL-PDL, o mână o sapă pe alta și ambele îngroapă România!

646x404Este greu să vezi cum cel mai vechi partid din România este înghițit de o șleahtă de hoți ordinari. Asta deja nu mai ține de ideologie politică, este vorba de istoria politicii românești pentru că partidul creat de Brătieni nu merită să fie condus de oamenii creați de Traian Băsescu. Și totuși, așa cum ne-am obișnuit, soarta românilor este foarte amară iar când nu este și-o fac ei. În momentul de față, partidul condus de Brătieni, de Dimitrie Sturza, I.G.Duca, Radu Câmpeanu, Valeriu Stoica sau Crin Antonescu este prezidat de Vasile Blaga. Da, acel Vasile Blaga care, până nu demult, era omul de casă al lui Băsescu, ministrul de interne care a brevetat circulația prin oraș cu girofar și artizanul votului de la Paris, pentru prezidențialele din 2009 când au votat 2-3 persoane pe minut.

A ajuns Partidul Național Liberal pe mâna unui vameș politic, care fiind membru fondator al PD, împreună cu Traian Băsescu, a hotărât în 2005, într-o singură noapte, să treacă partidul de la Stânga la Dreapta, dintr-un oportunism politic evident. Conform ultimelor sondaje pentru alegerile locale PSD stă mai bine ca PNL, să nu ne trezim că PNL devine partid de stânga, tot într-o noapte.

Miza alegerilor locale – epurarea PNL

Este evident că toată atenția este centrată pe București. Capitala dă ora exactă, chiar dacă sunt unii pe la Cluj care cred că altceva. În aceste condiții, lupta pentru primărie se dă între Gabriela Firea, Ludovic Orban și Nicușor Dan. Ludovic Orban, din garda veche a PNL, este împins să-și rupă gâtul în această confruntare în care nu are nicio șansă pentru ca PDL să subjuge definitiv și ultimele voci liberale din noul PNL.

Va fi o luptă grea pentru capitală în care se vor înfrunta Gabriela Firea și Nicușor Dan, Ludovic Orban va fi constant sabotat din interior, pentru că PNL trebuie să piardă drastic la București astfel încât, înaintea alegerilor parlamentare, Vasile Blaga să-și poată pune oamenii lui în funcții cheie, pentru că este evident cei din fostul PNL nu sunt destul de pricepuți pentru genul astă de lupte electorale.

Regionalizare – temă pentru finalul anului 2016

După alegerile parlamentare, indiferent de rezultat, Iohannis își va pune guvernul lui. Dacă nu a fost împiedicat de un guvern în funcție, cu 60% în parlament și creștere economică, alegerile sigur nu-l vor împiedica să facă jocurile pentru un guvern de tipul ”Boc 2012”.

Marea miză a acestui guvern va fi regionalizarea. Prerogativele vor fi clare, trebuie să creștem cifrele macro-economice, dar să tăiem salariile și pensiile, iar ca România să prospere trebuie să o împărțim pe regiuni și să o descentralizăm. Adevărul este că orice lucru este mai ieftin când îl cumperi la bucată, iar România va fi vândută cu noi cu tot. Știu, suntem obișnuiți cu asta, numai că până acum am fost vânduți ca întreg, acum ei ne vor despărți.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Votăm cu Nicușor Dan pentru că vrem oameni noi. Ne-am săturat de politruci și profitori. Gabriela Firea nu are capacitatea de a-i reprezenta pe bucureșteni. Este bună doar să bârfească la colțul străzii.