Politică

Imunitatea parlamentară trebuie desființată

pasat_salvatPDL s-a făcut de Păsat!
Suntem în plină campanie anticorupție. Vuiesc zilnic elicopterele pline cu vameși șpăgari. Dar tot vuietul s-a cam fâsâit, când deputații PDL au interzis arestarea preventiva a colegului lor Pasat (un băiat acuzat de șantaj). Toata campania de imagine a guvernului (aia, “Cu vămile curate”) a primit un pumn in gura. Iar pumnul si l-a dat chiar guvernul. Cam ridicol…
De ce au făcut-o? De ce au votat așa deputații PDL? Oare se simt cu musca pe căciula? Cui ii mai pasa? Daca mă întrebați pe mine, da, evident: Parlamentul român e plin de infractori. Știm cu toții. De asta ii si înjura lumea pe toți. Iar in cazul unei explozii sociale, de asta o sa si fie omorâți la grămada. Nimănui n-o sa-i pese de…culoarea politica! “Toți sunt niște nenorociți, maica”!

Așa ca adevărata întrebare este: de ce trebuie niște nenorociți sa aibă imunitate in fata justiției? De ce trebuie justiția sa ceara voie politicos unor infractori sa-i aresteze? Sau sa-i percheziționeze?

Uniunea Europeană are tot dreptul să ne dea afară.

Pentru poporul român era de multa vreme o certitudine ca politicienii sunt niște nemernici. Ce s-a întâmplat azi e doar o confirmare. Sa n-aveți impresia ca românii sunt foarte afectați de “cazul” Pasat.

In schimb de bătaia de joc din justiție, românii sunt foarte afectați. Faptul ca tribunalele sunt o bătaie de joc, asta ii afectează cu adevărat. Faptul ca unii cetățeni au mai multe drepturi in fata legii decât alții, asta din nou ii afectează. Cum sa nu te afecteze când știi ca, pentru exact aceeași acuzație, pe tine statul te “saltă” fără probleme, in timp ce un parlamentar continua liniștit sa se plimbe cu Mercedesul (plătit, culmea, tot de stat).

Mizeria din justiție le afectează siguranța, le afectează chiar si banii din buzunar. Pentru ca nu exista comerț liber si economie capitalista fără legi egale.

Franța si Germania ne-au dat afara din Schengen pe motiv de corupție si de justiție incompetenta? Pai 99% dintre români sunt de aceeași părere cu Franța si Germania!

Păsat e doar un gunoi. Sistemul e de vină!

Sistemul trebuie distrus. Sistemul îi apără și pe mafioții din vamă, și pe cei din Poliție, și pe Păsat. Așa zisa democrație parlamentară e o bătaie de joc în România. Parlamentară o fi ea, dar democrație sigur nu e! Dacă în noaptea asta, toți parlamentarii ar fi strânși in Casa Poporului, iar Casa Poporului ar fi incendiată, poporul român n-ar pierde absolut nimic.

Ce-i aia “imunitate parlamentară”? Cum adică, să ceri voie Parlamentului să bagi în pușcărie un parlamentar hoț? Da’ ce, e Dumnezeu? Toate astea trebuie sa dispară.

România este cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană. Franța și Germania au dreptate: lupta împotriva corupției e vitală. Dacă nu își rezolvă problemele, România riscă să dispară ca stat în câțiva ani. Nu ne mai permitem sa ne încurcăm în legișoare si regulamentuțe, și să-i lăsăm pe nemernicii care au condus țara 20 de ani, să scape și să ne râdă în nas.

Ce merită cu adevărat Păsat și ăștia care au votat să-l scape? Simplu: luați de ceafă, târâți în piața Unirii și împușcați în cap. Cu tot cu imunitatea lor parlamentară! A, nu e destulă justiție? Nici o problemă: alegeți 12 români la întâmplare, din orice sat și oraș. Pariez că toți or să fie de acord!

Și mai pariez că judecata lor n-o să dureze mai mult de-o jumătate de oră.

Autor: Mihai Giurgea

Sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contributor

comentariu

Adauga un comentariu

  • SA NU CREADA CAREVA CA VA MAI EXISTA STATUL ROMAN;ATATA TIMP CAT ARE DE PLATA 200MILIARDE DE EURO DATORIE EXTERNA.CU CE SE VA PLATI CAND ECONOMIA ESTE LA PAMANT,INDUSTRIE NU MAI EXISTA IN MIORITICA ROMANIE,ESTE DISTRUSA DE MONSTRUOASA COALITIE.CE PARERE AVETI DE ASA ZISUL STAT ROMAN;VA MAI EXISTA,EU ZIC CA NU.CE PARERE AI NENE GIURGEA?SA DEA BUNUL DUMNEZEU;DAR NU CRED.DOAMNEAJUTA.