Politică

Herr Iohannis, treziți-vă!

iohannis-merkel-465x390Domnule președinte, cu tot respectul pe care sunt dator să vi-l acord, vă rog cu cerul și cu pământul să citiți Constituția României înainte de-a mai compromite națiunea în ochii Europei! Și vă mai cer, cu aceeași umilință, să vă dați consilierii cu care v-ați înconjurat la reciclare, căci constat că mai mult vă încurcă.

Mai întâi, le-ati spus potentaților de la Bruxelles că țara noastră nu va primi mai mult de 1.700 și ceva de emigranți – de parcă ar fi fost mere, pere ori cartofi -, fiindcă nu poate. Pe urmă ați întors-o ca la Ploiești că ba da, România poate, având suficiente locuri de cazare, problema fiind, în realitate, cu totul alta. Și-anume, că n-am putea integra mai mult de 1.700 și ceva dintre aceștia.

Sunt total de acord cu faptul că formația dumneavoastră are legătură cu fizica și pedagogia, iar deloc cu dreptul. Dar pentru a vă consilia în materie juridică plătiți, nu-i așa, o mică armată de juriști de marcă. Vorba vine plătiți, că tot noi le achităm lefurile, bonusurile, primele, plimbările peste hotare, telefoanele și alte speze pe care nici măcar nu le cunoaștem. Păi, și-atunci, respectivii consilieri de ce n-au citit Constituția României sau măcar de ce nu v-au dat-o dumneavoastră s-o citiți, ca să vedeți cum devine chestia cu integrarea altor naționalități pe teritoriul țării noastre?

Constituția României, art. 3, alin. 4: “Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.”

Dacă veți studia cu un minimum de efort și atenție această lege fundamentală a statului nostru veți observa, fără doar și poate, că noi nu integrăm nicio altă populație. Că nu ne dă voie Constituția. Ah, că mai acordăm câte-o cetățenie, pe ici, pe colo, marea majoritate având la bază căsătoriile cu cetățeni români, constituie o cu totul altă abordare. Dar nu avem dreptul constituțional de-a integra, asimila, strămuta sau coloniza – ceea ce e cam același lucru – familii întregi de sirieni, afgani, irakieni sau ce-or mai fi ei, chit că Europei îi place ori nu.

Cu o singură excepție, desigur: să modificăm legea fundamentală, scoțând negația din buclucașa prevedere citată anterior. Că nici n-are fi mare scofală, de vreme ce legislația statelor comunitare trebuie adaptată conform directivelor UE, că la asta ne-am angajat în 2007 – dar până atunci mai e. Ca atare, la ce vă refereați atunci când vă lamentați în fața țării și-a comunității europene, că nu putem integra mai mult de 1.700 și ceva de refugiați? Că pe urmă ați întors-o – pentru a doua oară ca la Ploiești -, e mai puțin important: c-or fi 4.000, c-or fi 6.000, dar nu deodată, ci într-un an sau doi, de parcă asta ar încălzi pe cineva.

Nu, n-așteptați vreo soluție din partea umilei mele persoane, că nu v-o pot furniza, oricât mi-aș dori. Nu știu cum ar fi fost mai bine să procedați sau ce trebuie să faceți de-acum încolo în problema refugiaților musulmani și-a politicii externe a țării, în general. Că dacă-aș fi știut, dacă-aș fi fost atât de deștept în chestii de-astea, m-aș fi votat pe mine la alegerile prezidențiale. Totuși, de-un lucru sunt absolut sigur: și eu, și dumneavoastră, avem obligația să cunoaștem cât de cât Constituția României.

Bașca faptul că ne-ați lăsat cu fundul (pardon de expresie) în două luntri. Vezi Doamne, România nu este de acord cu cotele obligatorii de refugiați impuse de Bruxelles (de parcă arabii s-ar înghesui în spațiul nostru carpato-danubiano-pontic, ca să ne muncească glia și să îndure alături de noi necazurile neamului), da’ le acceptă cu stoicism. Adică, nici la deal, nici la vale. Nici călare, nici pe jos. Nici îmbrăcați, nici dezbrăcați. Nici aproape, nici departe. Cu alte cuvinte (lasă că dovedim că nu prea avem „biluțe”) noi suntem cumva masochiști, dom prezident?

Autor: Dan Coste

Sursa: Ziua News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu