Politică

GUVERNAREA DIN IZOLETĂ

Stimați cetățeni, dacă nu ar fi anotimpul CORONAVIRUSULUI migrator, oare am putea noi să credem că lucrurile acestea chiar sunt adevărate, chiar ni se-ntâmplă? Și că privim cu gura căscată, ba mai și dăm semne de toleranță pentru această șușanea națională, „cu figuri”?
Faptul că detestatul guvern Orban-cel-Bun, demis dar reconvertit în guvernul Cîțu-cel- Stupefiant, avortat, la rândul său, cu succes, după o gestație de doar câteva zile, se reîntrupează acum în guvernul Orban-cel-și-mai-Bun, cu sprijinul substanțial al lui PESEDEU-cel-malefic, pare o poveste românească de succes!


PENELEUL cel înțelept, de la o cădere la alta, de la o audiere cu trânteală la cealaltă, nu a schimbat NICI MĂCAR UN MINISTRU; dacă Vasilică Cîțu ar fi putut deține, în guvernul care aproape că i-a purtat numele, nu numai demnitatea de premier ci și portofoliul Finanțelor, n-ar fi ezitat! Oare de ce? Să fie doar o încăpățânare absurdă, dragi compatrioți oarecare sau stimați „românii LUI”? Să ne facă ei în ciudă, așa, fără rost? Luați-vă gândul! Pur și simplu ei nu au ceva mai bun în trăistuță.

Pur și simplu au epuizat lista de competenți. Ăștia sunt! Costache, Veoleta, Vela, Anisie, Cîțu, Ștefan, Gheorghiu…( pe ultimii doi citiți-i separat, căci este vorba de Ștefan ȘI Gheorghiu, iar nu de școala Superioară de Partid „Ștefan Gheorghiu”, cum v-ați putea imagina) … Brătienii uzuali sunt aidoma cu brătienii de criză, obișnuiți-vă cu ideea.

Din „izoleta de criză”, Orban-cel-și-mai-bun ne dă niște „indicății” răsuflate de leșină muștele-n zbor. Uneori am impresia că el chiar se ia în serios. În aceste condiții nu-i de mirare că informația cea mai tare din perioada asta ne-a furnizat-o Turcan. Iată:

„PNL este singurul partid care poate asigura guvernarea României până la ALEGERILE LA TERMEN. ”( Raluca Turcan, 12 martie 2020, FACEBOOK)

Păi, cum, Ralu? Și Planul C, D, E și alte planuri pe care președintele vostru le-a pus așa de bine la punct, ca la șah, pentru sfintele anticipate, s-au topit în febra CORONAVIRUSULUI? Ne-mpiedicăm noi într-un agent patogen vulgar? Se pare că da.

Până și Rareș Bogdan a devenit aproape uman și ceva mai permisiv, din izolare… nu și mai deștept, desigur… căci CORONA nu face astfel de minuni…

„În acest moment trebuie să fie un singur popor, să existe doar neamul românesc și să fim extrem de solidari. Nu am dușmănii în această perioadă”(Rareș Bogdan, DC NEWS 15 MARTIE 2020)

Bine, Rareș. Adică tu crezi că unde ai scuipat, pupi acum din vârful buzițelor rujate și gata, trece? Doar fiindcă te speli tu pe mâini timp de douăzeci de secunde cu apă caldă și săpun, din zece în zece minute? Ia să vedem ce spuneai în 29 februarie 2020 :

„PSD, Partid de hoți și de mafioți! Va dați seama cât au jefuit ăștia România cât au fost la putere, dacă ajung să o fure în halul ăsta și în Opoziție? Și pe un subiect de maximă îngrijorare, CORONAVIRUS! Și Parlamentul dominat de acești infractori trebuie să valideze Guverne democratice?”

Asta era pe când fusese vârât pe țeavă guvernul Cîțu, o bomboană de guvern… ziceți și voi… cum să nu-l validezi? Decât că Vasilică Cîțu, când a auzit că „acești infractori”, chiar au luat-o în serios și au vrut „să marce bila albă” în urnă, a fugit și s-a ascuns în baie, ca să plângă în tihnă. Și nimeni nu l-a mai putut scoate de-acolo, nici măcar când l-a audiat, telefonic, comisia parlamentară în calitate de ministru nominalizat la Finanțe, ca să-i dea un binemeritat aviz negativ! Văzând cum stau lucrurile, pe 14 martie Rareș a devenit, așadar, mai bun și mai tolerant cu CIUMA și n-a mai fost incomodat deloc, dar DELOC! că aceiași infractori l-au validat pe guvernul Orban 2, în timp ce marele bărbat cu batistuța sterilizată în buzunărașul de la piept zăcea, epuizat din punct de vedere nervos, la izoleta P+1+M! Așa că „pupături Piața Endependenței”, fraților, ura și la gară!

În fine… primesc pe FACEBOOK îndemnuri să ies pe terasă, să aprind lanterna telefonului și să aplaud, pentru a susține personalul medical, angajat în lupta cu dușmanul nevăzut, pe 15 martie 2020 la ora 22.00. Eu am o idee mai bună: propun ca de susținerea acestei acțiuni să se ocupe procurorii DNA, care să dea și un exemplu personal… astfel încât, odată cu pâlpâirea lanternelor pe balcoanele personale și după ce-au bătut viguros din palme, să citească cu glas sonor și intonație, silabisind precum Klaus, un acatist de sănătate, cuprinzând o listă cu reputații medici pentru care au cerut aiurea-n tramvai arestare preventivă în ultimii ani!

Autor: Luminita Arhire

Sursa: Luminita Arhire Facebook

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

 • 1. BIOHAZARD – MARCA LA IZOLETA;
  2. PERSONALUL MEDICAL ESTE FORMAT DIN MEDICI, BIOLOGI, CHIMISTI, ASISTENTE MEDICALE, INFIRMIERE, INGRIJITOARE, BRANCARDIERI, PERSONALUL DE INTERVENTIE SMURD/ISU, PERSONALUL TEHNIC SI ADMINISTRATIV ABILITAT, INSTRUIT, ECHIPAT, PREZENT LA DATORIE. Ne-am intrebat cum si cand mananca oamenii acestia, hidrateaza pana la 2l/zi, in conditiile in care PROTOCOLUL DE IMBRACARE MAI ALES DEZBRACAREA CU ATENTIE in vederea evitarii contaminarii este extrem de strict? Cum au grija de familie? Cum se protejeaza in absenta materialelor de protectie corespunzatoare? Cum mananca un salvator? Cum doarme un salvator? Urmareste, selecteaza stirile pe surse? Dezinfecteaza cu clor (bun si dezinfectantul antimucegai pe baza de clor, tip spray!) talpile papucilor cand intra in casa? Se gandesc oare dimineata sa ia cate 15 pic. de tinctura de propolis pt intarirea imunitatii? Au timp? Oamenii acestia mai au timp sa inteleaga ce se intampla in jurul lor????? Ei, cei din linia INTAI! Cinste lor!

  3. Noi… ????!!!! Noi, ce-i din carantina avem OBLIGATIA MORALA sale spunem si lor ce se intampla!!!! Fratilor! Surorilor! Dragi prieteni de pretutindeni! Sadem in carantina, ne spalam cu apa si sapun din 10 in 10 minute, dezinfectam tot ce misca, si musca-n zbor, mancam produsele de carantina, ne stergem la cur cu produsele de carantina, ne informam cu stirile de carantina, privim la izoleta BIOHAZARD, sondaje, datele statistice referitoare la indeplinirea conditiilor in realizarea pragurilor-scenarii!!! Ne crucim, miram, minunam, punem intrebari, meditam, rugam sa ne apere si pazeasca Dumnezeul Cel Bun si Adevarat Lumina din Lumina. Ne rugam sa redevenim ce-am fost odata. Oameni de omenie, de cuvant, de adevar, onoare, demnitate. Om bun. Omul care imparte din coltul sau de paine, banutul din portofel, sfatul din suflet pentru suflet, ruga din ruga, constiinta din si langa constiinta.
  4. S-auzim de bine! Doamne ajuta!

  p.s.: in mod cert virusului X nu-i place tinctura de propolis ca-i cam amaruie. Nici tinctura de iod. Ca viata… Dulce si Amar… nu-i asa!?

  Prudenta maxima, calm, speranta, o vorba buna, multe glume bune, stiri, miliarde de stiri adevarate, miliarde de zambete, de raze, de ganduri bune unite intr-unul singur… pace!

 • Poporul guverneaza cu DRAPELUL! Ordin de chemare la SOLIDARITATE!
  “Asta-i pohta ce-am pohtit!”, vorba lui Mihai Viteazu unificatorul.

  In autoizolare unii aleg sa vizioneze “Gladiatorul”, “Napoleon”, ET C

  Poporul cu Drapelul!

 • Acest asa numit “guvern” nu a realizat NIMIC in conditii normale,dar in aceasta CRIZA?