Politică

Grupul de Investigații Politice: ”Nicolae Sprîncu, procurorul care a umblat cu USR-iștii la sacii cu voturi e #REZIST!”

Procurorul Sprîncu, care conduce grupul de USR-iști filmați în timp ce umblă la sacii sigilați cu voturi, a fost retrogradat în urma modificărilor legilor Justiției din timpul guvernării PSD. Sprîncu a fost un foarte vehement contestatar al lui Tudorel Toader și un foarte activ susținător al lui Augustin Lazăr.

Nicolae Sprîncu a fost unul dintre procurorii obligați de ministrul Tudorel Toader să revină la parchetele inferioare ierarhic de unde fuseseră delegați. Sprîncu era delegat procuror la Parchetul de pe lângă Tribunaul București, dar a fost obligat să revină la locul său de muncă, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În august 2017, procurorul Sprîncu a fost unul dintre semnatarii unui Memoriu al magistraților pentru retragerea proiectelor de modificare a legilor justiției.

În octombrie 2018, procurorul Sprâncu a fost unul dintre procurorii care au susținut solicitarea adresată ministrului Justiţiei de a renunţa la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

În februarie 2019, procurorul Sprîncu s-a delimitat public de organizațiile de magistrați care participaseră la negocieril cu ministrul Tudorel Toader

În 2020, tocmai procurorul Sprîncu a fost numit președintele Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1.

Sursa: Grupul de Investigații Politice Facebook