Politică

“Goe, puișorule, cine mă pupă… uite!… facultate!”

proza-2Ca să nu mai rămâie fără studenți și anul acesta, mam‘mare Ponta, mămiţica Pricopie şi tanti Prisecaru au promis tinerelor universități să le aducă în clase repetenți fără bac, de 1 octombrie.

Puțin ne importă dacă aceste dame de consumație politică se hotărăsc a părăsi bunul simț numai de hatârul rectorilor cu buzunarele în suferință, sau a tinerilor neiubitori de carte, dar iubiți de alte mamițe și mam’mari cu drept de vot, care vor să-i știe la facultate…

Destul că, foarte de dimineață, frumos gătite cu oferte electorale înainte de alegeri, dumnealor au dat bilet de intrare în universități oricărui Goe care nu a fost capabil să termine, cu diplomă, liceul.

– Vezi ce bine-i șade lui cu costumul de student? A avut grijă guvernul….
– Mamițo, nu ți-am spus că nu se zice student? Nu se poate să o dăm pe față, chiar așa…
– Da’ cum?
– Cursant la „colegiu“ postliceal în universități.
– Ei! ziceţi voi cum ştiţi; eu zic cum am apucat. Aşa se zicea pe vremea mea, când a ieşit întâi moda asta la copii, să meargă la facultate – intră în universitate, e student!
– Vedeți că sunteți proaste amândouă? Nu se zice nici așa, nici așa…
– Dar cum, pricopsitule?
– Cursant în „învățământul terțiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, în premieră, în anul școlar 2014-2015!“.
– Apoi, de! n-a învăţat toată lumea carte ca d-ta! Să scrie așa frumos o ordonanță de urgență și o metodologie de organizare! Să mor, soro, că intră puișorul, cu legea-n mână, în universitate fără bac! Îl dă el mai încolo….
– Legalitatea la control! N-are voie, mititelul, să se înscrie în învățământul universitar fără diplomă de Bacalaureat sau adeverinţă care să ateste susţinerea şi absolvirea examenelor de Bacalaureat! Așa zic legile celelalte… Și-apoi vreți doar diplome pentru băiat, sau educație?
– Ce treabă ai tu, urâtule!  Ce e vinovat băiatul dacă n-a luat bacul acum? Sunt universități particulare care au anunțat deja că, dacă o să ia bacul după primul an de colegiu, îl trec direct în anul doi de facultate. Așa-i rezon! N-am plătitără odată? Hai, că mă doare capu‘! La Bulivar, birjar, că acu‘ vin alegerile! Cine mă pupă… uite!… ciucalată!

Autor: Oana Osman

Sursa: Ziarul Hunedoreanului, preluare de pe Capital.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu