Politică

Gheorghe Cionoiu: “Majoritatea covârşitoare a reprezentanţilor clasei politice şi a exponenţilor elitei culturale mediatizate au determinat prin acţiunile lor accentuarea mizeriei economice şi morale în România postcomunistă.”

Intelectualii lui BasescuMoto: Pentru ca o problemă să poată fi rezolvată trebuie mai întâi conştientizată existenţa ei.

I. 1. Teroarea stalinistă din perioada 1946-1964 şi dictatura personală idioată a lui Ceauşescu au distrus elita spirituală a poporului român.

I. 2. Colectivizarea forţată şi erorile majore ale politicii economice promovate de regimul Ceauşescu au condus la înrădăcinarea în mentalitatea românească a dispreţului faţă de proprietate.

I. 3. Evenimentele sângeroase din decembrie 1989 nu pot fi considerate o revoluţie. De fapt s-a desfăşurat o lovitură de stat asociată cu o revoltă populară catalizată de organizatorii loviturii de stat. Aceştia au fost cadre din eşalonul doi al PCR (în mod cert Iliescu), cadre de conducere ale armatei române (în mod cert Stănculescu), reprezentanţi ai Securităţii, serviciile secrete din URSS şi serviciile secrete occidentale.

Primul obiectiv al loviturii de stat a fost eliminarea cuplului Ceauşescu şi totodată identificarea propagandistică a acestuia cu comunismul şi a nomenclaturii comuniste cu realizatorii pretinsei revoluţii. Scopul final al loviturii de stat a fost acapararea puterii politice şi economice de către nomenclatura comunistă, cu condiţia acceptării comenzii externe de a se abandona peste noapte centralismul economic şi de a se proclama libertatea sindicală, măsuri menite să conducă la colapsul economiei româneşti. Scenariul sângeros al loviturii de stat din decembrie 1989 a urmărit şi a reuşit să zădărnicească până azi coagularea unei societăţi civile autentice şi a favorizat acapararea puterii politice şi economice de către structuri mafiote generate de PCR şi Securitate.

I. 4. Majoritatea covârşitoare a reprezentanţilor clasei politice şi a exponenţilor elitei culturale mediatizate au determinat prin acţiunile lor accentuarea mizeriei economice şi morale în România postcomunistă.

I. 5. Obiectivul major al acţiunii de globalizare sub stindardul UE – occidentalizarea – este transformarea popoarelor europene într-o masă amorfa, deznaţionalizată, dezcreştinată şi dezumanizată. Acceptarea fără rezerve de către România a condiţiilor de aderare la UE impuse din Occident conduce la deznaţionalizarea, dezcreştinarea şi dezumanizarea poporului român.

I. 6. Pasivitatea politică a intelectualilor oneşti favorizează ascensiunea şi menţinerea lichelelor în vârful piramidei sociale, fiind în mod indirect responsabilă de mizeria materială şi morală din România de azi.

II. 1. Pe parcursul aşa-zisei perioade de tranziţie un număr semnificativ de intreprinderi industriale şi de ferme agricole au fost privatizate fraudulos.

II. 2. Acum o serie de oameni de afaceri fără scrupule, români şi străini, care beneficiază de susţinerea unor politicieni şi a altor reprezentanţi corupţi ai statului, caută să obţină un profit substanţial prin activităţi criminale care conduc la degradarea mediului şi a patrimoniului istoric şi cultural al României şi ameniţă în mod indirect sau direct sănătatea cetăţenilor. Astfel de activităţi sunt exploatarea cu cianuri a minereurilor aurifere, exploatarea prin fracţionare hidraulică a gazelor de şist, exploatarea în stil colonial a pădurilor, utilizarea abuzivă şi riscantă a procedeelor de modificare genetică şi chimizare în agricultură şi industria alimentară, etc.

II. 3. O serie de pretinşi ecologişti care promovează agresiv principiile politicii corecte încearcă să se impună în conştiinţa publică românească în postura de unici apărători ai mediului şi ai dreptului cetăţenilor la o viaţă sănătoasă.

II. 4. Majoritatea covârşitoare a cetăţenilor care conştientizează faptul că este imperios necesară reformarea clasei politice şi stoparea urgentă a agresiunii criminale împotriva mediului preconizată a se desfăşura prin aprobarea unor proiecte gen RMGC şi prin aprobarea exploatării prin fracţionare hidraulică a gazelor de şist, nu este de acord cu principiile politicii corecte promovate agresiv de ONG-uri finanţate din Occident. Această majoritate nu este de acord cu propaganda agresivă făcută în favoarea: relativismului moral, inclusiv al echivalării cuplurilor homosexuale cu căsătoria, legalizării marijuanei, renunţării la identitatea naţională şi religioasă, acceptării câinilor vagabonzi în spaţiul public.

II. 5. Reprezentanţii acestei majorităţi sunt datori să denunţe public starea de fapt descrisă anterior şi să militeze pentru coagularea unei autentice mişcări naţionale, şi implicit creştine, de protecţie a mediului şi de renaştere spirituală bazată pe învăţătura Evangheliei.

Autor: Gheorghe Cionoiu (scriitor, fost dizident anticomunist)

Sursa: Gheorghe Cionoiu- Critica postmodernismului

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Azi, 24 aprilie 2015 se implinesc 100 de ani de la holocaustul crestinilor , cand 1.500.000 greci si armeni au fost exterminati de Turcia.

  “De atunci, poporul armean lupta pentru recunoasterea si condamnarea internationala a genocidului. Pana in prezent, genocidul comis impotriva armenilor intre 1915 si 1917 a fost recunoscut oficial de 22 de tari si de mai multe organizatii internationale, inclusiv de Parlamentul European.”
  […]
  “Ceremonii comemorative sunt organizate, de asemenea, si de cei opt milioane de armeni din diaspora de la Los Angeles la Stockholm, via Paris si Beirut.
  O serie de evenimente de comemorare a 100 de ani vor fi organizate vineri, în București.”
  […]
  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/24/genocidul-armean-canonizarea-in-masa-a-tuturor-celor-15-milioane-victime-video-primul-genocid-al-secolului-xx-a-fost-opera-germaniei-macelarirea-triburilor-africane-din-namibia-video/#comment-377755

  […]
  Această pagină de istorie nu ar fi completă dacă aş fi trecut sub tăcere exterminarea sistematică şi suprasaturarea celor mai josnice patimi ale omului sau bestiei ce caracterizează masacrele grecilor şi armenilor din Pont. Au existat din când în când descrieri ale masării în grupuri a acestor oameni obidiţi în diferite puncte de pe ţărmurile Mării Negre unde ajunseseră după lungi călătorii pe jos şi suferinţe de nedescris, ca şi ale ajutorului dat lor de organizaţiile americane. Adeseori, funcţionarii acestor organizaţii sau misionarii americani au protestat, ceea ce a creat un moment de nedumerire în rândul poporului american sau a trecut neobservat.
  Cu toate acestea, masacrul sistematic, deportarea, jafurile şi violurile care s-au înfăptuit asupra creştinilor din regiunea Mării Negre, odinioară prosperă, este una dintre cele mai întunecate şi mârşave pagini chiar în istoria turcă.
  Comunităţile înfloritoare din Amasia, Cezareea, Trebizonde, Chaldes, Rhodopolis, Colonia, centre ale civilizaţiei elene timp de multe sute de ani, au fost practic distruse într-o campanie persistentă de masacrare, spânzurare, deportare, foc şi viol. Numărul victimelor se ridică la sute de mii, suma totală a armenilor şi grecilor exterminaţi în întreaga veche provincie romană a Asiei ridicându-se la 1.500.000 suflete. În acest chip a fost creată acea Turcie ,,regenerată”, care a fost comparată în unele zone cu Elveţia şi Statele Unite ale Americii.
  […]
  “Aveam 12 ani, eram cu mama mea. Ne mânau cu biciurile şi nu aveam apă. Era foarte cald şi mulţi dintre noi mureau din cauza lipsei de apă. Ne mânau cu biciurile, nu ştiu câte zile şi nopţi şi săptămâni, până când am ajuns în Deşertul Arabiei. Surorile mele şi bebeluşul au murit pe drum.
  Am ajuns într-un oraş, nu ştiu cum se numea. Străzile erau pline de morţi, toţi tăiaţi bucăţi. Ne mânau peste ei. Am tot avut coşmaruri cu cele petrecute atunci. Am ajuns într-un loc în deşert, un loc adâncit în nisip, înconjurat de dealuri. Eram mii acolo, multe, multe mii, numai femei şi fete. Ne-au strâns laolaltă ca pe oile în vale.
  Apoi a venit întunericul şi am auzit trăgându-se de jur-împrejur. Ne-am spus: ,,A început măcelul”. Toată noaptea am aşteptat, mama mea şi cu mine, să ajungă la noi. Dar ei nu au venit, iar dimineaţa, când ne-am uitat în jur, nimeni nu fusese ucis. Nimeni nu fusese ucis.
  Nu ne omorâseră. Semnalizaseră triburilor din sălbăticie că eram acolo. Kurzii au sosit mai târziu în acea dimineaţă, pe lumină; kurzii şi multe alte feluri de oameni din deşert; au venit de peste dealuri şi ne-au înconjurat şi au început să ne omoare. Toată ziua au ucis; eram atât de multe. Totuşi nu s-au gândit că ar fi putut să ne vândă, ei ne-au omorât. Au continuat să ucidă toată noaptea şi dimineaţa. Dimineaţă au ucis-o pe mama mea.”
  […]
  (Sursa: NENOROCIREA ASIEI III )

  http://www.agerpres.ro/externe/2015/04/12/papa-francisc-a-folosit-cuvantul-genocid-pentru-masacrul-impotriva-armenilor-de-acum-o-suta-de-ani-10-47-37

 • Pentru o mai buna intelegere a intregului mecanism international prin care Romania a ajuns in acest stadiu de mizerie si coruptie recomand si vizionarea unui scurt documentar:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/11/06/cum-sunt-falimentate-si-inrobite-tarile-prin-datorii-film-documentar/

  Deasemenea, este important ca din ce in ce mai multi romani sa constientizeze ca Romania nu avea si nu are nevoie de imprumuturi de la FMI sau alte asemenea institutii si ca banii deja imprumutati nu au ajuns la nevoile si/sau dezvoltarea poporului roman ci, prin inginerii financiare si prin intermediul bancilor straine, banii s-au intors la camatarii internationali (singura institutie bancara inca romaneasca este CEC-ul).

  Ar fi bine de stiut si ca:
  “Datoria odioasa” este o doctrina de drept formulata in anul 1927 de Alexander Nahum Sack, jurist rus si fost ministru al tarului Nicolae al-II-lea.
  El scria: “Daca o putere despotica contracteaza o datorie nu pentru nevoile si in interesul statului, ci pentru a intari regimul sau despotic, pentru a reprima populatia care il combate, aceasta datorie este odioasa pentru populatia din intreg statul. Aceasta datorie nu este obligatorie pentru natiune. Este o datorie a regimului, o datorie personala a puterii care a contractat-o. In consecinta, ea cade odata cu schimbarea acestei puteri.”
  Si exista destule exemple de natiuni care au declarat nule creditele ce nu au fost in interesul poporului.
  Bineinteles ca, in mod normal, nu am avea nevoie de nici-o formulare juridica, de nici-o doctrina ca sa ajungem la acest mod sanatos de gandire si de actiune.
  Toate creditele contractate de regimurile de dupa lovitura de stat din ’89, au fost folosite doar in interesul acelor regimuri si/sau in interesul celor care au acordat aceste credite.
  O parte din acesti bani au ajuns in buzunarele oamenilor care au facut sau fac parte din aceste regimuri, iar cealalta parte a banilor s-a intors, prin anumite “inginerii” financiar – bancare, inapoi in buzunarele celor care sunt in spatele acestor institutii internationale (FMI, BM, BCE …).
  Cred ca, chiar daca nu putem reglementa juridic acest lucru din cauza tradatorilor care au fost, sunt si probabil, vor mai fi la conducerea Romaniei, este deja timpul sa combatem manipularea aceasta ordinara prin care noi, poporul roman, suntem indoctrinati sa ne consideram datori catre institutiile financiare internationale.
  Cei care au fost implicati direct sau indirect in aceasta afacere frauduloasa, sa plateasca sau sa se “spele pe cap” intre ei, regimuri politice si institutii financiare.
  Poporul roman, copii sau nepotii nostri nu datoreaza nimic acestor institutii.

 • “Datoria odioasa” este o doctrina de drept formulata in anul 1927 de Alexander Nahum Sack, jurist rus si fost ministru al tarului Nicolae al-II-lea.

  El scria: “Daca o putere despotica contracteaza o datorie nu pentru nevoile si in interesul statului, ci pentru a intari regimul sau despotic, pentru a reprima populatia care il combate, aceasta datorie este odioasa pentru populatia din intreg statul. Aceasta datorie nu este obligatorie pentru natiune. Este o datorie a regimului, o datorie personala a puterii care a contractat-o. In consecinta, ea cade odata cu schimbarea acestei puteri.”

  Si exista destule exemple de natiuni care au declarat nule creditele ce nu au fost in interesul poporului.

  Bineinteles ca, in mod normal, nu am avea nevoie de nici-o formulare juridica, de nici-o doctrina ca sa ajungem la acest mod sanatos de gandire si de actiune.

  Toate creditele contractate de regimurile de dupa lovitura de stat din ’89, au fost folosite doar in interesul acelor regimuri si/sau in interesul celor care au acordat aceste credite.

  O parte din acesti bani au ajuns in buzunarele oamenilor care au facut sau fac parte din aceste regimuri, iar cealalta parte a banilor s-a intors, prin anumite “inginerii” financiar – bancare, inapoi in buzunarele celor care sunt in spatele acestor institutii internationale (FMI, BM, BCE …).

  Cred ca, chiar daca nu putem reglementa juridic acest lucru din cauza tradatorilor care au fost, sunt si probabil, vor mai fi la conducerea Romaniei, este deja timpul sa combatem manipularea aceasta ordinara prin care noi, poporul roman, suntem indoctrinati sa ne consideram datori catre institutiile financiare internationale.

  Cei care au fost implicati direct sau indirect in aceasta afacere frauduloasa, sa plateasca sau sa se “spele pe cap” intre ei, regimuri politice si institutii financiare nationale si internationale.

  Poporul roman, copii sau nepotii nostri nu datoreaza nimic acestor institutii.

 • Domnule Cionoiu,

  Cati cititori credeti ca rezoneaza cu ideile ce le prezentati mai sus? Daca ar fi multi – nu credeti ca situatia din Romania ar fi diferita? Au trecut 25 de ani de la punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara si, ca si atunci acest tip de discurs e aprobat de o mica minoritate in Romania. Nu neg dreptul de a fi nemultumiti ci doar ca nemultumirea nu are rezultate. Doar ca va creste in timp..

  Atat timp cat oamenii se plang dar nu vor misca un deget pentru a face o schimbare pentru ei (incluzand aici educatie civica pt. cei din jurul lor) lucrurile vor continua in aceeasi directi si ritm.

  F.

 • O singură observaţie:actuala clasă politică nu poate fi reformată. Ea trebuie stârpită.