Analize și opinii Politică

Gest stupefiant și sinucigaș politic: tineretul PNL dă atacul la generația ”50”

Organizația de tineret a PNL a declanșat o campanie de imagine cel puțin șocantă, pe rețelele sociale, prin intermediul căreia se transmit mesaje ofensatoare la adresa generației situate între 46-52 de ani, exact segmentul matur și dinamic al populației și în care se regăsește grosul votanților dreptei.Problemele apar încă din numele generic al campaniei, ”Ghid de nesupunere civică”, sub care se reunesc mesaje precum:

”Învață, pentru a nu fi nevoit să citești ”Bună ziua, dragi colegi” de pe foaie în caz că ajungi prim ministru”

sau

”Trebuie să construim singuri drumuri spre mai bine prin implicare. Dacă nu, vom face în continuare o eternitate pînă la munte sau la mare!”.

Două dintre aceste mesaje, însă, conțin mesaje de-a dreptul ofensatoare, cum spuneam:

”Vrei să emigrezi? Cine mai rămîne să facă mișto de Dăncilă?

Generația decrețeilor nu e funny!”

”Generația Y și Z…se aude? A spus-o și Iohannis: haideți în politică să facem mai mult și mai bine. Decrețeii nu vor reuși!”

Contactată de Inpolitics, președinta organizației de tineret a PNL, Mara Mareș, cea care a supervizat realizarea campaniei, a fost destul de laconică în exprimare:

”O să vă spun următorul lucru, știu la ce vă referiți, postarea de pe pagina Tineretului Național Liberal. ..Nu a fost menită să jignească pe nimeni, cu atît mai puțin generația decrețeilor, ci a fost mai mult o asumare că generația tînără a gafat-o la ultimele alegeri, neprezentîndu-se la vot și noi am dorit să ne asumăm acest lucru și să contribuim la o mai bună prezență la vot la următoarele alegeri. Asta e comentariul meu, vă mulțumesc foarte mult” a conchis Mareș, refuzînd să mai ofere alte detalii.

Generația ”decrețeilor” este, reamintim, generația născută în perioada de după celebrul decret 770/1966, prin care Nicolae Ceaușescu a dorit să stimuleze demografia, și cam pînă prin 1972, ea devenind cea mai numeroasă generație din ultima jumătate de secol.

În prezent, reprezentanții acelei generații au între 46-52 ani, reprezentînd exact segmentul care îmbină cel mai bine maturitatea, experiența și dinamismul și se constituie în bună măsură în electoratul de bază al dreptei, ceea ce face atacul deșănțat al junilor liberali încă și mai straniu.

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: InPolitics

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Atacul deșănțat al junilor liberali” NU este straniu dacă avem în vedere unul din scopurile globalizării: compromiterea [vezi cazul recent al Franței] și desființarea partidelor politice și instaurarea unei guvernări tehnocratice. În acest proces, bieții tinerei liberali fără minte sunt folosiți ca factor dezbinator și destabilizator.

  • Partidul ala cu nume istoric, pompos e demult istorie, caci cel de astazi nu e altceva decat un alt ONG al lui Soros, prin care acesta musca neincetat din suveranitatea statului roman.