Politică

George Maior cel paralel

Știți cu ce ne-am ales din vizita președintelui Iohannis la Washington în afară de celebra șepcuță pe care Klaus Iohannis s-o agațe deasupra portretului său din biroul trapezoidal de la Cotroceni? Cu trei interviuri cu George Maior!? Președintele a fost mut la Casa Albă și a îndrugat două-trei răspunsuri făcîndu-se că răspunde la o conferință de presă încropită la Ambasada României și gata.În schimb, pe George Maior l-a lovit limbarița. Realitatea TV, Adevărul și HotNews au avut ”agenți” care au apucat să-i smulgă interviuri cunoscutului ambasador al SRI și al președintelui Iohannis. EL este principalul contributor la dobîndirea popularei șepcălii prezidențiale. Fără munca lui George Maior, președintele nostru s-ar fi ales cu o pălărie de cowboy sau ar fi rămas cu faimoasa sa căciulă de nurcă. Cum a izbutit George Maior să aranjeze celebra șepcălie cadou?

”O asemenea vizită presupune preparative, discuții ample de luni întregi și negocieri pe o perioadă mai lungă. Faptul că ea apare public pe data de 6 august, cred că este doar punctul culminant al unei munci diplomatice îndelungate”.

Să ne înțelegem. Din această muncă a ambasadorului SRI la Washington președintele nostru s-a ales cu vestita șepcuță, restul vizitei fiind contribuția eforturilor lui Donald Trump care a spus unui funcționar:

– Chemați-l pe 20 pe Iohannis!

În afara eforturilor pentru dobîndirea valorosului trofeu, George Maior a folosit prilejul pentru a se arăta poporului român (de care se tot ferește de cînd este chemat de procurori să dea cu subsemnatul) căruia, după întunecatul succes de la Washington, a ținut să-i transmită că o concluzie importantă:

Nu există stat paralel.

Și că propoziția președintelui Trump legată de vize pentru români (ne vom gîndi la asta) este o mare victorie diplomatică.

Dupa mintea lui George Maior ”această declarație e un semn foarte, foarte bun și încurajator pentru noi și trebuie să fim optimiști. Domnia sa nu face asemenea declarații în orice context și foarte ușor”.

Junele absolvent de facultate de la Cluj, angajat imediat la Consulatul American din urbea Untold-ului, unde tăticu a valorificat imediat relațiile sale strînse cu marea putere de peste Ocean, folosește unul dintre principiile de bază ale propagandei:

– Repetă prostia de cîte ori ai ocazia și într-o bună zi tot se lipește la niște proști!

Drept pentru care ambasadorul SRI la Washington a zis:

”Nu există un stat paralel, există un stat care poate fi mai slab sau mai puternic, mai vertical sau mai strâmb, mai democratic sau mai puțin democratic. Dacă lupta unor instituții în cadrul constituțional, al mecanismelor democratice pentru a avea un stat vertical și democratic este porterizată din diverse interese ca expresie a unui stat paralel, e treaba celor care fac asemenea aserțiuni și proiectează asemenea constructe în spațiul public să le și demonstreze”.

Nu-i exclus ca în această toamnă să avem parte de chiar demonstrația statului paralel în cazul lui George Maior. Este vorba despre faimosul denunț al lui Tiberiu Urdăreanu (UTI) privind darea de mită. Adică de 500.000 de euro, dosar pe care ”minunata și preacinstita și dottore” Laura Codruța Kovesi l-a îngropat pentru a salva obrazul SRI și al lui Gabriel Oprea și al UNPR și pentru a ascunde funcționarea multiplă a statului paralel.

Și despre a cărui funcționare, tot cu o sumă de 500.000 de euro, am aflat și de la Elena Udrea. Și care dosar penal a fost închis înainte de a fi deschis. Probabil că la SRI și la DNA sumele de 500.000 sunt prea mici și nu contează! Dar nici pentru milioanele de euro pe care Stelian Gheorghe le-a scos de la ANRP și despre care tot el povestește că le-a cărat la statul paralel din pădure, nici pentru ele nu s-a deschis un dosar penal. Adevărul este că pare nespus de greu să calculezi cîți din banii scosi din bugetul public s-au dus la civili și cîți s-au dus cu sacoșele la instituțiile de forță!

Dacă nu au fost deschise dosare penale înseamnă că statul paralel nu există? Și dacă se deschide dosarul lui George Maior începe să scoată fum?

Și dacă asemenea operațiuni sunt făcute de americani prin alte țări sunt dovezi ale statului paralel sau nu? Probabil că mult prea preocupat de dobîndirea șepcăliei pentru Klaus Iohannis, George Maior n-a mai apucat să citească ziarul american The Hill pentru a afla ce a făcut Victoria Nuland, George Soros și ambasada SUA în Ucraina (pe cale de consecință ar trebui să ne imaginăm că și în România s-au folosit aceleași practici și tehnici). Și pentru că afumatul și aglomeratul nostru ambasador de cînd aleargă după șepcuțe nu mai are timp de citit, îi reproducem noi un mic fragment din investigația ziarului The Hill, publicația care precizează că procurorul general al Ucrainei a fost demis la presiunea SUA, iar în locul său a venit Iuri Luțenko, un apropiat al președintelui Petro Poroșenko. Imediat, acesta a fost invitat la Ambasada SUA.

The Hill scrie:

-”Luțenko mi-a spus că a rămas uimit când ambasadoarea «mi-a dat o listă cu oameni pe care să nu-i pun sub acuzare». Pe listă era numele fondatorului Centrului de Acțiune Anticorupție și doi deputați care susțineau vocal acest ONG, spune o sursă care a avut acces la întâlnire”.

Ambasador, politician și mega-agent, George Maior se crede marele furnizor de șepci și profesor universitar gînditor de prefețe. Adică om politic de anvergură pe care nu-l ajunge din urmă nici un dosar.

Crede el!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …o turma de porci tradatori… de de panarame tip ministresa bitch_all, tradatoare si ele dar care mai sint si specialiste in blowjob…

  • pentru 500 000 de euro…………….. si despre cum ne pierdem mintile, locul, rostul… sufletul………………………….

  • Penibila imagine ! Exact astfel suntem perceputi de acesti aroganti cu aroganta pe terminate ! Se schimba timpurile ,…. cat despre partea stanga a imaginii, niste imbecili mandrii de statutul de slugi de stapan, ajunsi acolo in pozitii ( aici este tragedia) cu votul boborului !? Oare ?
    Se pare ca ne meritam soarta daca alegem asa putregaiuri ,…

Abonează-te la newsletter