Politică

Fost ministru pentru Românii de Pretutindeni: ”Domnule președinte Iohannis și domnule prim ministru Cioloș, v-ați dat arama pe față. Ați demonstrat că nu aveți nimic a face cu binele românilor și al României!”

CEREMONIE DE INVESTITURA - MINISTRI - GUVERN CIOLOSUn fost ministru lansează un atac devastator împotriva noului deţinător al portofoliului Culturii, Corina Şuteu, susţinând că aceasta „a scuipat pe România” când a condus ICR New York, pe vremea scandalului cunoscut ca „poneiul roz”.

Este vorba despre Bogdan Stanoevici, ministru pentru Românii de Pretutindeni în guvernul Victor Ponta 3 şi, ulterior, secretar de stat în Ministerul Culturii.
În acelaşi context al numirii de la Ministerul Culturii, Stanoevici îi califică pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş drept „o ruşine pentru România”, în urma propunerii, respectiv susţinerii Corinei Şuteu pentru portofoliul eliberat de către Vlad Alexandrescu.

Redăm mai jos mesajul integral publicat, miercuri seară, pe Facebook, de către Bogdan Stanoevici:

”Un popor fara cultura este usor de manipulat, spunea Marin Preda. Si justetea acestor cuvinte ne doare pe noi toti astazi cand la Cotroceni a fost pusa pe fotoliul de Ministru al Culturii din Romania o rusine a Romaniei.

O persoana care a scuipat pe Romania cand conducea ICR New York si a afisat tricouri pe care era scris «fuck Romania» si cu gestul reprezentativ…

O persoana care facea prin expozitiile pe care le organiza in numele Romaniei, apologia fascismului, a pornografiei si a vulgaritatii. Si toate astea pe banii nostri. O persoana care incalca fara jena legile tarii. Am numit-o pe Corina Suteu.

Dar acest lucru nu se putea intampla, daca o persoana parasutata de la Bruxelles pentru a conduce un grup de incompetenti adunati precum hainele ce sunt depuse in conteinerele pentru saraci, nu ar fi propus-o pentru acest post, in pofida tuturor informatiilor ce o descriau pe Corina Suteu. O rusine pentru Romania. L-am numit pe Dacian Ciolos.

Dar nici aceasta lovitura sub centura, data culturii, nu putea avea loc, in situatia in care garantul drepturilor si intereselor romanilor si ale Romaniei, cel care cunostea in egala masura cine este Corina Suteu, ar fi respins propunerea. O rusine pentru Romania. L-am numit pe Klaus Iohanis.

Dar dincolo de aceasta decizie mizerabila, acesti doi oameni esentiali pentru interesele romanilor si ale Romaniei, au demonstrat ca a scuipa Romania, merita premiat printr-un post de ministru.

Domnule presedinte ales, Iohanis si domnule prim ministru neales, Ciolos, v-ati dat arama pe fata. Ati demonstrat ca nu aveti nimic a face cu binele romanilor si al Romaniei.

Nu aveti nimic a face cu interesele tarii noastre.

Nu aveti nimic a face cu valorile nationale romanesti.

Este clar ca aveti o tema, sa stricati tot ce are inca valoare in Romania. Si ati inceput in mod fatis si fara jena cu ceea ce inseamna CULTURA. Dar nu veti reusi, pentru ca nu va vom lasa sa va bateti joc de Cultura Romaniei. Sa nu va imaginati ca va aflati la conducerea unui popor de idioti. Romanii au fost, sunt si vor fi mereu un popor de patrioti cu credinta in Dumnezeu, care nu se lasa manipulati si calcati in picioare. Romanii pe care credeti ca-i puteti lua de prosti, dupa cum vi se cere sa o faceti de catre cei ce va dirijeaza, ca pe niste marionete, acesti romani adevarati, care sunt de mii de ori mai multi decat cei ce din naivitate, mai cred inca gogoritele pe care le spuneti, va vor trimite de unde ati venit. Si nu cu flori. NU AVETI DREPTUL SA DISTRUGETI CULTURA ACESTUI NEAM”.

Autor: Valentin Busuioc

Sursa: PSNews

Abonează-te la newsletter