Politică

Fost demnitar în administraţia Reagan avertizează: Washingtonul și lacheii săi din NATO și UE nu sunt în toate mințile

aaPaul Craig Roberts este un economist american, fost Asistent al Secretarului Trezoreriei în Administraţia preşedintelui Ronald Reagan. A scris pentru  Wall Street Journal, Business Week şi Scripps Howard News Service -n.n.

Herbert E. Meyer, un căpiat, care a fost, pentru o perioadă, asistent special al directorului CIA în timpul administrației preşedintelui Ronald Reagan, a scris un articol în care solicită asasinarea președintelui rus Putin. Dacă trebuie „să-l scoatem din Kremlin cu picioarele înainte, cu un glonț în ceafă, ar fi un lucru bun pentru noi.” (CLICK AICI PENTRU  LINK)

După cum ilustrează acest Meyer care nu e în toate mințile, isteria pe care Washingtonul a dezlanțuit-o nu cunoaște limite. Jose Manuel Barroso, instalat, ca marionetă a Washingtonului, în funcția de președinte al Comisiei Europene, a prezentat în mod denaturat conversația telefonică confidențială pe care a avut-o cu Putin spunând mass-mediei că președintele rus a lansat o amenințare: „Dacă vreau, pot cuceri Kievul în două săptămâni”

Evident, Putin nu a lansat nicio amenințare. Acest lucru ar fi în contradicție cu atitudinea neprovocatoare a sa legată de amenințarea strategică pe care o reprezintă Washingtonul și marionete sale din NATO de la intervenția lor în Ucraina. Reprezentantul permanent al Rusiei în UE, Vladimir Cijov, a declarat că, dacă Barroso continuă să-și susțină minciuna, Rusia va face publică înregistrarea întregii conversații.

Oricine cunoaște diferențele dintre armata ucraineană și cea rusă, înțelege foarte bine că armatei ruse i-ar lua 14 ore, nu 14 zile, pentru a cuceri întreaga Ucraină. Să ne amintim doar ce s-a întâmplat cu armata georgiană instruită și dotată de americani și de israelieni, atunci când Washingtonul și-a instalat marionetele georgiene nesăbuite în Oseția de Sud. Armata georgiană instruită și dotată de americani și de israelieni a fost zdrobită de un contraatac al rușilor în 5 ore.

Minciuna pe care a debitat-o Barroso, marioneta Washingtonului, nu poate fi lansată de o persoană serioasă. Dar unde există în Europa o persoană serioasă aflată la putere? Nicăieri. Puținii oameni serioși nu se află în poziții de putere. Să ne gândim la secretarul general al NATO, Anders Rasmussen. Anterior prim-ministru al Danemarcei, și-a dat seama că se poate pricopsi cu o funcție mai bună slujind ca marionetă a Washingtonului. Ca prim-ministru, a susținut vehement invazia ilegală a Irakului de către Washington, declarând că „știm că Saddam Hussein are arme de distrugere în masă”. Desigur, zăbăucul nu cunoștea nimic în acest sens și nici de ce ar fi contat dacă Irakul chiar ar fi deținut astfel de arme. Multe țări au arme de distrugere în masă.

Potrivit regulii că oricine servește Washingtonul este avansat în funcție, o nulitate precum Rasmussen a fost avansată.

Problema legată de avansarea nulităților lipsite de scrupule este că acestea pun o lume întreagă în primejdie pentru a-și menține carierele. Rasmussen a adus acum întreaga Europă de Est și Europa de Vest în pericolul de a fi anihilate. Rasmussen a anunțat crearea unei forțe de intervenție ultrarapidă denumită „vârf de lance”, capabile să lanseze un atac de tip blitzkrieg [„război-fulger” – v. http://ro.wikipedia.org/wiki/Blitzkrieg, n. tr.] asupra Rusiei. Ceea ce marioneta Washingtonului numește „Planul de acțiune rapidă” este justificat ca fiind o reacție la „comportamentul agresiv al Rusiei în Ucraina”.

Forța de intervenție rapidă de tip „vârf de lance” anunțată de Rasmussen va fi spulberată, împreună cu fiecare capitală europeană. Ce om fără minte poate provoaca în acest fel o superputere nucleară?

Rasmussen invocă „comportamentul agresiv al Rusiei”, dar nu are nici o dovadă în acest sens. Rusia a stat pe margine în timp ce guvernul de la Kiev, marionetă a Washingtonului, a bombardat locuințe, spitale, școli civile și a propagat constant torente de minciuni la adresa Rusiei. Rusia a respins solicitarea provinciilor, acum independente, de est și de sud ale Ucrainei, foste teritorii rusești, de a se reuni cu Rusia. Cum știu cititorii mei, consider decizia lui Putin o greșeală, dar evenimentele ar putea dovedi că mă înșel și este în regulă pentru mine. În momentul de față, realitatea este că fiecare act agresiv este rezultatul sprijinului acordat de SUA și de UE naziștilor de la Kiev. Milițiile naziste din Ucraina sunt cele care atacă civilii în fostele teritorii rusești din estul și sudul Ucrainei. Un număr de unități militare ucrainene regulate au dezertat, trecând de partea forțelor proruse în republicile independente.

Da, este vorba de naziști. Ucraina de Vest este locul de origine al diviziei ucrainene SS care a luptat pentru Hitler. Astăzi, milițiile organizate de Sectorul Dreapta și de alte grupări politice de dreapta poartă însemnele naziste ale diviziilor ucrainene SS. Aceștia sunt oamenii pe care îi susțin Washingtonul și UE. Dacă naziștii din Ucraina ar putea învinge Rusia, ceea ce este improbabil, ei și-ar întoarce brusc armele împotriva Occidentului, așa cum a făcut organizația ISIS finanțată de Washington pentru a face prăpăd în Libia și Siria. Acum ISIS remodelează Orientul Mijlociu, iar Washingtonul pare neputincios.

William Binney, un fost oficial de rang înalt la Agenția Națională de Securitate din SUA și colegi de-ai sai de la CIA și din serviciile secrete militare i-au scris cancelarului german Merkel, sfătuind-o să nu dea crezare minciunilor lui Obama de la summitul NATO din Țara Galilor. Oficialii din serviciile secrete americane o îndeamnă pe Merkel să-și amintească de „armele de distrugere în masă” din Irak și să nu cadă din nou în plasă, de data aceasta prin intrarea într-un conflict cu Rusia. (CLICK AICI PENTRU LINK)

Întrebarea este: pe cine reprezintă Merkel? Washingtonul sau Germania? Până în prezent, Merkel a reprezentat interesele Washingtonului, nu pe cele germane, ale poporului german, ale Germaniei ca țară. În linkul de mai jos puteți vedea un protest care a avut loc în Dresda, unde mulțimea de oameni întrerupe discursul lui Merkel strigând „kriegstreiber” (instigatoare la război), „mincinoasa, mincinoasa” și „nu vrem război cu Rusia”(CLICK AICI PENTRU LINK).

Președintele comisiei de disertație care a asistat la susținerea tezei mele de doctorat și care a devenit oficial de rang înalt al Pentagonului, fiind însărcinat cu conducerea operațiunilor pentru încetarea războiului din Vietnam, răspunzând la întrebarea mea referitoare la modul cum reușește Washingtonul să îi determine pe europeni să facă mereu ceea ce vrea Washingtonul, a spus: „Bani, le dăm bani”. „Ajutor extern?”, am întrebat. „Nu, le dăm liderilor politici europeni saci doldora de bani. Sunt de vânzare, așa că îi cumpărăm. Ei ne dau informații.” Poate că așa se explică averea de 50 de milioane de dolari a lui Tony Blair, pe care o avea la un an de la încheierea mandatului său de premier.

Mass-media occidentală, cel mai mare bordel de pe pământ, dorește cu disperare începerea unui război. Consiliul editorial al publicației Washington Post, în prezent un trofeu ajuns în mâinile proprietarului miliardar al companiei Amazon.com, a comandat un editorial, apărut pe 31 august, care reia toate minciunile Washingtonului (și ale publicației Washington Post) despre Putin.

Poate că proprietarul companiei Amazon.com știe cum să își comercializeze produsele pe Internet, dar e un ageamiu desăvârșit în privința conducerii unui ziar. Editorii de la Washington Post au făcut de râs trofeul său în fața unei lumi întregi.

Aici sunt acuzațiile aberante la adresa lui Putin proferate de editorii pe care miliardarul i-a angajat la publicația-trofeu pe care o patronează:

Putin, înfuriat strașnic din cauza pierderii puterii în urma colapsulului sovietic, a „redeșteptat tirania Marii Minciuni”, pentru a reconstitui Imperiul Rus.

„Milițiile sponsorizate de Rusia în Ucraina” sunt responsabile de „prăbușirea avionului malaezian în luna iulie”. „Mass-media controlată de Rusia” a mințit și a indus în eroare poporul rus cu privire la cei care poartă răspunderea doborârii avionului de pasageri.

„În absența unor mijloace de informare independente și libere, puțini ruși știu că soldați ruși dotați cu armament rusesc sunt implicați în acțiuni militare în estul Ucrainei, deși (ca și în Crimeea), soldații sunt în uniforme fără însemne de identificare, iar plăcuțele de înmatriculare lipsesc de pe vehiculele rusești. Fără o presă liberă, rușii sunt lăsați să facă față singuri unei avalanșe de minciuni.

Marea Minciună a lui Putin ne arată de ce este important să sprijinim presa liberă, acolo unde încă mai există, și posturi de radio precum Europa Liberă care fac cunoscut adevarul oamenilor care au nevoie de el.”

Ca fost editor la Wall Street Journal, pot spune cu toată convingerea că o asemenea mostră de propagandă îndârjită care trece drept “editorial” ar fi atras după sine concedierea imediată a tuturor celor implicați. În vremea când făceam parte din stafful Congresului, se credea că Washington Post se află sub controlul CIA. Astăzi, publicația a decăzut crunt, sub acest statut.

Am citit multe articole de propagandă în mass-media în cariera mea de jurnalist, dar acest editorial din Washington Post le întrece pe toate. Din acest editorial deducem fie că autorii sunt complet ignoranți, fie că sunt corupți până în măduva oaselor și îi consideră și pe cititorii lor total ignoranți. Dacă unitățile militare ruse ar fi lansat atacuri militare în estul Ucrainei, situația ar fi fost tocmai așa cum o descriu Alexander Zakharchenko(CLICK AICI) și Dmitri Orlov (CLICK AICI).

Ucraina nu ar mai fi existat. Ucraina ar fi făcut din nou parte din Rusia, căreia i-a aparținut timp de secole înainte ca Washingtonul, profitând de colapsul sovietic, să o rupă de Rusia.

Întrebarea care se ridică este: cât timp va mai răbda Rusia minciunile gogonate și provocările lansate de Occident? Indiferent cât de reținută este Rusia, i se aduc cele mai grave acuze. Ca urmare, sunt mari șanse ca Rusia să provoace, drept reacție, un dezastru.

În ce moment va decide guvernul rus că dezinformările Washingtonului, ale marionetelor sale europene și ale mass-mediei occidentale corupte pun bețe în roate eforturile Rusiei de a rezolva situația în mod diplomatic și neprovocator? De vreme ce Rusia este constant acuzată, în mod nejustificat, de invadarea Ucrainei, când va decide oare guvernul rus că – întrucât propaganda occidentală a stabilit că Rusia a invadat Ucraina, iar Washingtonul a impus sancțiuni Rusiei și a instalat noi baze militare la frontierele rusești sub pretextul pretinsei invazii – Rusia trebuie să ia măsuri și să rezolve problema creată de Washington prin invadarea Ucrainei?

NATO nu va putea face față conflictului dacă Rusia va decide că Ucraina aflată în mâinile Washingtonului este o amenințare strategică prea mare pentru ea și va reîncorpora Ucraina în teritoriul ei, din care aceasta a făcut parte timp de secole. Orice forțe pe care le va trimite NATO vor conduce la declanșarea unui război pe care NATO nu îl va putea câștiga. Poporul german, amintindu-și de consecințele războiului cu Rusia, ar răsturna guvernul care acum este o marionetă a Washingtonului. NATO și UE s-ar prăbuși când Germania va ieși din structura aberantă care servește interesele Washingtonului, în detrimentul Europei.

Odată ce se va întâmpla acest lucru, pacea va reveni. Dar nu până atunci.

Pentru cei care vor să înțeleagă cum funcționează aparatul propagandistic, guvernul de la Kiev, marionetă a Washingtonului, pune înfrângerea forțelor sale militare de către Republica Donețk pe seama prezenței în armata Republicii Donețk a unităților militare rusești. Această propagandă a fost preluată în vestul Ucrainei și de presstituatele din mass-media occidentală, care o repetă fără să efectueze niciun fel de investigație. Cu toate acestea, Kievul are o altă versiune pentru FMI. Kievul nu va putea primi bani de la FMI, cu care să-și plătească creditorii occidentali, dacă Ucraina va intra în război. Prin urmare, Ucraina livrează FMI-ului varianta opusă: Rusia nu a atacat Ukraina: http://vineyardsaker.blogspot.com/2014/08/ukie-doubleplusgooddoublethink.html .

Pentru mass-media occidentală, faptele nu prezintă niciun interes. Pe ea o interesează doar minciunile.

Washington Post, New York Times, CNN, Fox „News”, Die Welt, presa franceză, presa britanică imploră: „Washington, te rugăm să ne mai oferi minciuni senzaționale pe care să le putem trâmbița. Avem nevoie de ele, ca să ne continuăm activitatea. Cui îi pasă de război și de omenire de vreme ce numai noi ne putem recâștiga stabilitatea financiară?

Justin Raimondo avertizează că Washingtonul creează condițiile pentru declanșarea celui de-al treilea război mondial: http://original.antiwar.com/justin/2014/09/02/our-cold-war-with-russia-could-turn-hot/.

Preluare de pe: http://www.paulcraigroberts.org/2014/09/02/warning-world-washington-nato-eu-vassals-insane-paul-craig-roberts-2/

Traducere de Irina Bazon

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Este de departe, cel mai coerent mesaj care se refera la ceea ce se intampla de fapt dincolo de Nistru.